INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Imaculatura prezinta Colectia invizibila

Uneori, imbracamintea acopera, ascunde si tine de cald. Alteori, acopera corpul, fara sa-l ascunda si fara sa-i tina de cald. Pe langa aceste doua perspective asupra vestimentatiei, 'Colectia invizibila' realizata de Imaculatura exploreaza si o a treia dimensiune, cea a pieselor vestimentare care nu exista inca. Proiectul se transforma astfel intr-o decojire graduala a ceea ce se vede.

Experienta de a trece de la vizibil la invizibil presupune trei faze, reprezentate printr-o serie de obiecte textile, cu detalii neasteptate si cu accesorii ce poarta semnatura Alexandra Abraham.

„Fazele sunt:
1. vizibil.  Acopera, ascunde, tine de cald.
Faza cu paltoane albe aparent austere. Captuseala ilustreaza universul launtric invizibil din afara. Este o faza cu surprize.

2. nici imbracat, nici dezbracat. Acopera, nu ascunde, nu tine de cald.
Faza cu voaluri transparente. In care se executa o salopeta de schi din voal transparent, nude. Undeva la mijlocul traseului intre vizibil si invizibil, salopeta stilizata vine sa sprijine indecizia momentului.

3. invizibil. Nu acopera, nu ascunde, nu tine de cald pentru ca nu exista. Faza cu idei de haine. Simuleaza 6 piese posibile, imprimate pe plastic transparent, puse pe umerase de lemn si acoperite cu huse. Ca niste haine care ar putea exista. Dar inca nu sunt.” Imaculatura

Imaginile din lookbook prezinta primele doua faze ale colectiei. Pe cea de-a treia, am descoperit-o ieri in cadrul unei expozitii inedite la Studio Arte din Bucuresti.

Fotografii lookbook: Ioana Carlig
Model: Ana Moga
Make-up: Mirela Constantin

Fotografii expozitie via Imaculatura

PUBLISHED ON 13.12.2013

more in Fashion Etc