EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Cand obiectele din casa invata sa zboare

“Unul dintre cele mai comune vise pe care le avem sunt legate de zbor. Cred ca suntem atrasi de ideea de a fi liberi de constrangerile gravitatiei,” considera Simon Morris. Produsele de design realizate de el alaturi de echipa creativa din care face parte exploreaza exact aceasta idee, iar rezultatele la care ajung impreuna ofera numere captivante de magie. Si cui nu-i place magia?!

flyte

Flyte, de exemplu, este un bec care pluteste in aer, in timp ce lumineaza spatiul din incapere. De obicei, aprindem lumina pentru a putea intreprinde in voie alte activitati. Cu Flyte, aprinderea becului devine un moment interesant in sine. Stiinta din spatele magiei consta in stabilirea unui echilibru intre doua tehnologii: levitatia magnetica si transferul de energie fara fir.

Drumul de la o idee nastrusnica la un produs functional a fost strabatut pe parcursul a cinci ani, iar lansarea proiectului a avut loc in 2015 prin intermediul platformei Kickstarter.

Flyte nu este singurul proiect care transforma un obiect banal intr-o experienta neconvetionala. De anul trecut, lui i se alatura Lyfe, un mic ghiveci care leviteaza si el deasupra unei baze din lemn si se invarte usor in aer impreuna cu planta pe care o gazduieste.

lyfe_rotation

Nascut in New York, Simon Morris a fost atras dintotdeauna de conceptul de levitatie. Cunostintele acumulate in acest domeniu i-au oferit oportunitatea de a colabora cu branduri ca Nike si Urbanears. In prezent, Morris locuieste in Suedia, unde i-a intalnit pe membrii echipei de designeri, ingineri si artisti alaturi de care lucreaza. Ramane de vazut ce alte obiecte vor mai invata ei sa zboare pe viitor.

Descopera mai multe pe flyte.se.

Foto: Daniel Mascarenhas si Stan Rad

PUBLISHED ON 04.01.2017

more in Mood Board