RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte

Expozitia “Tree of Digital Life” la Halucinarium

Tree of Digital Life. New Environmental Imagining (Copacul Vietii Digitizate. Noua Imaginatie Ambientala) exploreaza relatia oamenilor cu ambientul natural, din perspectiva transformarilor economice, organizationale si culturale, declansate de noile tehnologii.

Gazduita de Galeria Halucinarium din Bucuresti pana pe 30 octombrie, expozitia curatoriata de Carmen Casiuc prezinta trei instalatii semnate de artistii digitali Thea Lazar, George Cringasu si Matei Dumitriu si doua proiecte de design ambiental, concepute de Andreea Braescu si Luisa Balaban. Pe 11 octombrie, cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, Luisa Balaban va sustine si un atelier de biodesign sustenabil, intitulat Culori Vii.

Copacul vietii, un simbol stravechi, reprezinta ideea ca armonia si prosperitatea vietii depind de echilibrul relatiilor dintre oameni si celelalte forme de viata, dintre pamant si cosmos. Totul este interconectat. Expozitia adapteaza semnificatia acestui simbol la timpul prezent. Aflate la intersectia dintre stiinte naturale, design interior, arta multimedia si mitologie, lucrarile descriu cadrul natural ca pe un produs al contopirii indivizibile dintre sistemele tehnologice, biologice si societale.

Fiecare artist contribuie cu propria viziune la regandirea unor concepte precum peisajul, sustenabilitatea si artificialitatea, imaginand o civilizatie globala care gaseste echilibrul intre conservarea principiilor naturii si dezvoltarea sustenabila a capitalului ambiental, cu ajutorul noilor tehnologii.


Lucrare realizata de Andreea Braescu

Lucrari realizate de George Cringasu si de Matei Dumitriu

Lucrare realizata de Luisa Balaban

Lucrare realizata de Thea Lazar

Scurta descriere a artistilor:

Thea Lazar este o artista multimedia din Cluj-Napoca, co-fondatoare a spatiului nomad de proiecte Aici Acolo.
Este interesata de circulatia informatiei in mediile virtuale si de impactul pe care aceste fluxuri il au asupra societatii.
Expozitii solo si de grup din portofoliul ei: Let Us Approach The Internet At The Speed Of Dreams, Muzeul de Arta, Arad (2018), The birthday party of an android not yet installed, Aici Acolo, Cluj-Napoca (2017),  Life 2.0, pavilionul online isthisit? din cadrul The Wrong Biennale, Londra (2018), Internet of Ki (IoK), Muzeul de Arta, Arad (2017), ppm #2, Aici Acolo, Cluj-Napoca (2017).

Matei Dumitriu este un artist vizual preocupat de cultura digitala si de modul in care experientele din online influenteaza perceptia asupra lumilor interioare si exterioare. Traieste si lucreaza in Bucuresti. Like my life depends on it (2018) este prima expozitie personala. Aceasta a avut loc la 1001 Arte si, in cadrul ei, artistul a explorat relatiile dintre idealizarea corpului atletilor si iconografia crestina. Lucrarile lui au facut parte si din expozitia de grup My Solo group Show de la Centrul de Arte Vizuale din Bucuresti.

George Cringasu este un artist digital din Cluj, care lucreaza la Roma si Viena. El abordeaza mediul virtual ca pe un studio nomad de artist.
Expozitii solo si de grup din portofoliul sau: Devonian Leap, Horizont Gallery, Budapesta (2019), Orange as the Grove, Salty as the Sea, Galeria Nicodim, Bucuresti (2017), Artefactual Persistence, SUPERLIQUIDATO, The Paintbrush Factory, Cluj-Napoca (2016), Polished Honesty, CAV, Bucuresti (2016), Digital Pop, Athens Digital Art Festival, Atena (2016), BOOKS London Edition, Arebyte Gallery, Londra (2016), You dreamt with straight lines, I did with curves, which had acid shadows, House of Contemporary Arts, Budapesta (2015), ppm | copy-art show. pages per minute, Aici-Acolo Pop Up Gallery, Cluj-Napoca (2015), Appearance and Essence, Bienala Art Encounters Biennale, Timco Halls, Timisoara (2015).

Andreea Braescu este artista ceramista si designer. Inspirata de fenomenele naturale, precum fototropismul sau inflorirea, ea realizeaza, din metale pretioase si portelan, sculpturi functionale, aflate la intersectia dintre tehnologie, design si arta. In septembrie anul acesta, a castigat premiul pentru cel mai bun design de iluminat la Homes and Gardens Awards de la Londra.

Luisa Balaban este graficiana, cercetatoare si consultanta in dezvoltarea sustenabila a industriei textile. A studiat Designul Sustenabil al Textilelor la Chelsea College of Arts, University of Arts din Londra, si Grafica la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, iar, in prezent, dezvolta biodesignuri sustenabile, pe baza de microorganisme si materie organica.

Sursa foto si info: Halucinarium

PUBLISHED ON 02.10.2019

more in Newsroom