EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Everything Everywhere All At Once. Premiile Oscar 2023.
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Everything Everywhere All At Once. Premiile Oscar 2023.

Castigatori, momente care fac istorie, tinute preferate, performance-uri si emotii… Everything Everywhere All At Once despre Premiile Oscar 2023. Cea de-a 95-a editie a galei s-a desfasurat, pe 12 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

As putea spune ca am un ritual pentru Premiile Oscar. Daca nu urmaresc gala live, imi incep dimineata urmatoare cautand castigatorii pe site-ul oficial al Academiei si trec, apoi, la tinutele purtate de celebritati pe covorul rosu. Continui cu discursurile mereu pline de emotie ale celor care urca pe scena pentru a-si primi trofeul si cu performance-urile sustinute de diversi artisti. Treptat, se contureaza din ce in ce mai bine primele ganduri despre atmosfera evenimentului.

*

Premii & premiere

Membri din echipa filmului “Everything Everywhere All At Once” / Sursa foto: Hepta.ro

Cu un total de sapte trofee, “Everything Everywhere All At Once” este marele castigator al Premiilor Oscar din acest an. A fost desemnat cel mai bun film, a fost premiat pentru cea mai buna regie (Daniel Kwan si Daniel Scheinert), pentru cel mai bun montaj (Paul Rogers), pentru cel mai bun scenariu original (Daniel Kwan si Daniel Scheinert). A mai castigat si trei din cele patru Oscaruri dedicate actorilor. Poti urmari discursurile lui Michelle Yeoh, Ke Huy Quan si Jamie Lee Curtis compilate intr-un video pe YouTube.com/@EntertainmentTonight.


Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser si Jamie Lee Curtis, castigatori ai trofeelor dedicate celor mai bune actrite si celor mai buni actori / Sursa foto: Hepta.ro

Pelicula a inlesnit cateva momente memorabile in istoria galei. Michelle Yeoh a devenit, cu aceasta ocazie, prima femeie de origine asiatica premiata cu Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, iar colegul ei de platou, Ke Huy Quan, primul barbat de origine asiatica desemnat cel mai bun actor in rol secundar.


Michelle Yeoh / Sursa foto: Hepta.ro

Cei doi si-au concentrat discursurile pe importanta de a avea un vis si de a nu renunta la el. “Pentru toti baieteii si fetitele care arata ca mine si ne urmaresc in seara asta, acesta reprezinta o raza a sperantei si a posibilitatilor”, a spus Michelle Yeoh despre trofeu. “Este o dovada ca visele devin realitate. Si, doamnelor, nu lasati pe nimeni sa va spuna ca v-a trecut vremea! Nu renuntati niciodata!”

Un cadru din timpul piesei “Naatu Naatu”, interpretate pe scena de Rahul Sipligunj si Kaala Bhairava / Sursa foto: Hepta.ro

Alte doua momente importante pentru istoria galei aduc in lumina reflectoarelor India. La cea de-a 95-a editie, “The Elephant Whisperers” a devenit primul scurtmetraj documentar indian, recompensat cu un premiu Oscar, iar piesa “Naatu Naatu” (muzica: M.M. Keeravaani, versuri: Chandrabose) de pe coloana sonora a filmului “RRR” a fost recompensata cu primul trofeu castigat de India pentru Cel mai bun cantec original. Piesa a fost interpretata in cadrul galei.

Muzica de pe scena filmului

Lenny Kravitz in timpul Oscars In Memoriam / Sursa foto: Hepta.ro

Melodiile nominalizate sunt, de obicei, interpretate live pe scena Oscarurilor, iar asta duce la multe momente memorabile. De data aceasta, se poate sa fiu subiectiva. Momentul muzical cel mai emotionant pentru mine e din afara competitiei. Lenny Kravitz, unul dintre artistii mei preferati, a cantat Calling All Angels, una dintre melodiile mele preferate, la sectiunea In Memoriam, un omagiu adus artistilor care s-au stins din viata in ultimul an.

Pe covorul rosu de culoarea sampaniei

Povestea covorului rosu la Premiile Oscar a inceput in 1961, la cea de-a 33-a editie a galei. De-a lungul anilor, rolul lui a crescut din ce in ce mai mult si acesta a devenit locul de intalnire dintre moda si divertisment.

Dupa multi ani, culoarea emblematica a covorului a fost inlocuita de nuanta deschisa a sampaniei. Dresscode-ul a ramas, in schimb, acelasi: black tie, iar eleganta a luat forme care mai de care mai interesante.

Jennifer Connelly / Sursa foto: Hepta.ro

Jenny Slate / Sursa foto: Hepta.ro

Printre favoritele mele, se regasesc rochia Louis Vuitton, purtata de Jennifer Connelly, si tinuta Thom Browne, purtata de Jenny Slate. Ambele lookuri sunt definite de linii curate, cu cateva elemente care capteaza atentia. Am apreciat si rochia alba a lui Michelle Yeoh. Creatia diafana este semnata Dior. Mi-au placut si cateva tinute care se indeparteaza de zona minimalista si adevarul e ca nu aveam cum sa trec cu vederea styling-ul desavarsit al tinutei cu care a pasit pe covorul rosu Cara Delevingne. Rochia e realizata de Elie Saab.

Cara Delevingne / Sursa foto: Hepta.ro

Corsetele, detaliile voluminoase la nivelul umerilor si texturile stralucitoare sunt cateva dintre elementele pe care le-am intalnit destul de des, asa ca ma astept ca ele sa devina surse de inspiratie pentru vestimentatia de ocazie din perioada urmatoare.

Shohreh Aghdashloo / Sursa foto: Hepta.ro

Cateodata, tinutele purtate de celebritati pe covorul rosu reprezinta mai mult decat o declaratie de stil. Ele se transforma intr-un manifest pentru o societate mai buna. Rochia creata de Christian Siriano pentru actrita de origine iraniana Shohreh Aghdashloo a fost conceputa ca un astfel de manifest. Actrita si-a dorit sa aduca mai multa vizibilitate asupra protestelor din Iran. Din acest motiv, piesa vestimentara este brodata cu sloganul “Femei, Viata, Libertate” si numele Mahsa Amini, Hajar Abbasi si Nika Shakarami.

*

Acestea sunt cateva dintre detaliile cu care am ramas dupa ritualul meu. Cel mai probabil, in zilele ce vor urma, voi mai adauga si altele in sertarul din memorie dedicat editiei din acest an al Premiilor Oscar.

Sursa fotografie principala: Hepta.ro / In imagine, actrita Michelle Yeoh

PUBLISHED ON 14.03.2023

more in Fashion Etc