ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Debutul COS pe catwalk, cu colectia toamna-iarna 2021

Debutul COS pe catwalk, cu colectia toamna-iarna 2021

COS a debutat pe catwalk printr-o prezentare de moda gazduita, pe 21 septembrie, de Roundhouse, in cadrul Saptamanii Modei de la Londra. Janaya Future Khan, Amanda Parker, Brett Anderson si Sang Woo Kim, nume apreciate din lumea activismului si a artei, s-au alaturat topmodelelor si au defilat in tinute din colectia COS toamna-iarna 2021.

Prezentarea pe podiumul circular a fost insotita de imagini proiectate pe bucati mari de materiale suspendate. Spectacolul a devenit astfel un hibrid intre fizic si digital. Tot un hibrid este si colectia, unul intre functionalitate si stil atemporal.

Sursa foto: COS / Fotograf: Jamie Stoker

Clasicele costume se regasesc in diverse interpretari supradimensionate. Un detaliu neasteptat este reprezentat de buzunarele utilitare aplicate pe unii dintre pantaloni. O rochie-camasa, lunga, din matase mov are gulerul alungit si manecile rotunjite. Paltoanele clasice sunt realizate in culori vibrante. Gentile structurate din piele sunt insotite de modele construite din plus moale.


Sursa foto: COS / Fotograf: Jamie Stoker

Citeam pe site-ul brandului ca, in 2020, 76% din materialele folosite in colectii proveneau din surse sustenabile si ca anul acesta au ajuns, deocamdata, la 86%. Scopul final e sa foloseasca exclusiv materiale din surse sustenabile sau materiale reciclate.

Pentru a concepe un eveniment cu un impact cat mai mic asupra mediului, echipa COS a colaborat cu Bureau Betak. Dintre lucrurile folosite pentru decorul prezentarii, o parte a fost inchiriata, iar cealalta parte va fi donata pentru a primi astfel o noua viata. Privind prezentarea din aceasta perspectiva, denumirea locului in care s-a desfasurat ea si forma podiumului devin simboluri ale notiunii de economie circulara.

O selectie de articole din colectia de pe catwalk e deja disponibila in magazinele COS si pe cosstores.com. De-a lungul sezonului, vor fi adaugate piese noi.

Te las in continuare in prezenta imaginilor surprinse pe catwalk.

Sursa foto, video si info: COS

PUBLISHED ON 24.09.2021

more in Fashion Etc