AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Cu flori la fereastra
Amintiri
Autor: Ioana Lovin

Cu flori la fereastra

Am un plan, deja, de mai multe primaveri. Am inceput sa-l pun in aplicare la un moment dat, dar fara sa-l duc la capat. Si anume: sa ma plimb prin oras si sa fotografiez toate ferestrele inflorite care imi ies in cale. Amintirea acestui plan lasat neterminat a fost cel care m-a determinat astazi sa ma uit la fotografii cu flori la fereastra, surprinse de alti oameni in plimbarile lor. Am ales o parte dintre aceste imagini si ti le prezint si tie in continuare.

Obiceiul de a aseza flori la fereastra imi poarta amintirile in trei locuri cheie: unde am copilarit, unde traiesc acum si in una dintre destinatiile de vacanta preferate.

Am copilarit la bloc, fara prea multe flori care sa inveseleasca ferestrele apartamentului in care am crescut. Plantele au fost mai degraba colocatare permanente in interior sau pe balcon. Mama e cea care a fost dintotdeauna pasionata de flori. Despre mine, nu pot spune ca am mostenit prea mult din priceperea ei. Am facut multe victime de-a lungul timpului, dar am inregistrat si cateva performante remarcabile. Acum cand scriu, sunt inconjurata de cateva plante cu care convietuiesc de aproape 20 de ani. Da. Le putem numi, mai in gluma, mai in serios, supravietuitoarele. Pe o parte dintre ele, le asez pe pervazul ferestrelor primavara, cand temperatura noptilor creste suficient de mult, si le readuc in casa toamna, cat de tarziu imi permite vremea.

Asociez florile la ferestra cu vacantele in Italia. Indiferent de orasul vizitat, ferestrele infrumusetate cu plante de tot felul sunt parte din peisaj. De altfel, deloc intamplator, cateva dintre fotografiile incluse au fost realizate de autorii lor in diferite locuri din Italia.

Cu toate astea, pentru imaginea mea emblematica a florilor la fereastra, ar trebui sa ma intorc din nou in cartierul in care am trait prima parte a vietii. In sezonul cald, vecinii mei de la parter aveau la ferestre jardiniere pline cu muscate si petunii. Pe fundalul bej al blocului, culorile lor vesele realizau un contrast care mi-a ramas in minte pana acum.


Foto: Damiano Baschiera / Unsplash


Foto: Chris Barbalis / Unsplash


Foto: Hugues de BUYER-MIMEURE / Unsplash


Foto: Craig Tidball / Unsplash


Foto: José Alejandro Cuffia / Unsplash


Foto: Egor Myznik / Unsplash


Foto: Lona / Unsplash


Foto: Marius Serban / Unsplash


Foto: Joel Stählin / Unsplash


Foto: Max Payload / Unsplash


Foto: Mat Reding / Unsplash


Foto: Paula Borowska / Unsplash


Foto: Paul Hanaoka / Unsplash


Foto: sterlinglanier Lanier / Unsplash


🙂 Foto: Mark König / Unsplash

Fotografie principala: Claudio Schwarz | @purzlbaum / Unsplash

PUBLISHED ON 16.02.2021

more in Mood Board