WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Cu flori la fereastra
Amintiri
Autor: Ioana Lovin

Cu flori la fereastra

Am un plan, deja, de mai multe primaveri. Am inceput sa-l pun in aplicare la un moment dat, dar fara sa-l duc la capat. Si anume: sa ma plimb prin oras si sa fotografiez toate ferestrele inflorite care imi ies in cale. Amintirea acestui plan lasat neterminat a fost cel care m-a determinat astazi sa ma uit la fotografii cu flori la fereastra, surprinse de alti oameni in plimbarile lor. Am ales o parte dintre aceste imagini si ti le prezint si tie in continuare.

Obiceiul de a aseza flori la fereastra imi poarta amintirile in trei locuri cheie: unde am copilarit, unde traiesc acum si in una dintre destinatiile de vacanta preferate.

Am copilarit la bloc, fara prea multe flori care sa inveseleasca ferestrele apartamentului in care am crescut. Plantele au fost mai degraba colocatare permanente in interior sau pe balcon. Mama e cea care a fost dintotdeauna pasionata de flori. Despre mine, nu pot spune ca am mostenit prea mult din priceperea ei. Am facut multe victime de-a lungul timpului, dar am inregistrat si cateva performante remarcabile. Acum cand scriu, sunt inconjurata de cateva plante cu care convietuiesc de aproape 20 de ani. Da. Le putem numi, mai in gluma, mai in serios, supravietuitoarele. Pe o parte dintre ele, le asez pe pervazul ferestrelor primavara, cand temperatura noptilor creste suficient de mult, si le readuc in casa toamna, cat de tarziu imi permite vremea.

Asociez florile la ferestra cu vacantele in Italia. Indiferent de orasul vizitat, ferestrele infrumusetate cu plante de tot felul sunt parte din peisaj. De altfel, deloc intamplator, cateva dintre fotografiile incluse au fost realizate de autorii lor in diferite locuri din Italia.

Cu toate astea, pentru imaginea mea emblematica a florilor la fereastra, ar trebui sa ma intorc din nou in cartierul in care am trait prima parte a vietii. In sezonul cald, vecinii mei de la parter aveau la ferestre jardiniere pline cu muscate si petunii. Pe fundalul bej al blocului, culorile lor vesele realizau un contrast care mi-a ramas in minte pana acum.


Foto: Damiano Baschiera / Unsplash


Foto: Chris Barbalis / Unsplash


Foto: Hugues de BUYER-MIMEURE / Unsplash


Foto: Craig Tidball / Unsplash


Foto: José Alejandro Cuffia / Unsplash


Foto: Egor Myznik / Unsplash


Foto: Lona / Unsplash


Foto: Marius Serban / Unsplash


Foto: Joel Stählin / Unsplash


Foto: Max Payload / Unsplash


Foto: Mat Reding / Unsplash


Foto: Paula Borowska / Unsplash


Foto: Paul Hanaoka / Unsplash


Foto: sterlinglanier Lanier / Unsplash


🙂 Foto: Mark König / Unsplash

Fotografie principala: Claudio Schwarz | @purzlbaum / Unsplash

PUBLISHED ON 16.02.2021

more in Mood Board