INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
CONIFERA, o instalatie printata 3D din lemn si bioplastic

CONIFERA, o instalatie printata 3D din lemn si bioplastic

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn si bioplastic (PLA) creat din materiale regenerabile. Ea a fost conceputa de arhitectul Arthur Mamou-Mani pentru cea de-a opta participare consecutiva a brandului COS la Salone del Mobile (2019). Lucrarea este expusa din 9 aprilie si mai poate fi vizitata, pana la sfarsitul saptamanii, la Palazzo Isimbardi din Milano.


Karin Gustafsson, directoare de creatie COS, si Arthur Mamou-Mani. Fotografie: cu amabilitatea COS – Mark Cocksedge.

Construita din 700 de piese modulare, ca niste trunchiuri de piramida interconectate, instalatia este gazduita atat in curtea palatului construit in secolul al XVI-lea, cat si in gradina acestuia. Elementele nu au o singura culoare de la un capat la celalalt. O parte dintre ele sunt translucide, fiind realizate din bioplastic pur. Altele sunt albe datorita pigmentului adaugat si mai sunt unele cu o nuanta calda de maro, obtinuta prin combinarea bioplasticului cu lemn. Instalatia intra in armonie cu arhitectura cladirii si cu coltul de natura din gradina, de unde nu lipsesc, deloc intamplator, coniferele.

“CONIFERA imbina digitalul cu lumea fizica, abordand, in acelasi timp, sustenabilitatea prin utilizarea bioplasticului compostabil, produs si imprimat 3D. Este vorba despre un dialog intre tehnologie si mestesug, intre manufactura si natura, intre monumentalitate si facilitate. Sper ca vizitatorii vor aprecia atat aspectul futurist high-tech al instalatiei, cat si profunzimea, poezia si umanul ce o caracterizeaza,” povesteste arhitectul francez, stabilit la Londra. Arthur Mamou-Mani este directorul premiatului studio de arhitectura care ii poarta numele: Mamou-Mani Architects.

Karin Gustafsson, directoarea de creatie COS, considera proiectul o fereastra spre viitorul designului si al arhitecturii. El arata “ce este posibil atunci cand materialele regenerabile sunt cuplate cu progresele tehnologice moderne si inspiratia din natura.”

Componentele CONIFERA au fost realizate prin reducerea cantitatii de material la minimum, iar caracterul lor modular permite ca acestea sa fie reutilizate si reasamblate in configuratii noi. Prin acest proiect, Mamou-Mani si studioul sau se alatura unor nume ca Phillip K. Smith III, Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture, Sou Fujimoto sau Studio Swine, cu care COS a colaborat pentru participarile anterioare de la Salone del Mobile.

Filmul este realizat de Matthew Donaldson
Imagini si info via COS

PUBLISHED ON 11.04.2019

more in Mood Board