WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Ceramica usor de indragit
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Ceramica usor de indragit

Piesele din ceramica pot preschimba obiceiurile obisnuite in momente deosebite. Am reunit aici artiste si artisti a caror activitate o urmaresc si apreciez. Ei lucreaza in ceramica obiecte despre care consider ca au aceasta putere transformatoare.


Foto: Chance Anderson pe Unsplash

Am cautat printre amintiri posibile momente care au contribuit la atractia mea fata de ceramica. M-am oprit tocmai in bucataria bunicii, cu multi ani in urma. Peretii incaperii erau decorati cu farfurii ale caror povesti fie le-am uitat, fie nu le-am stiut niciodata. Pastrez insa franturi din imaginile de pe suprafata alba si faptul ca ele au contribuit la farmecul casei. Pentru mine atunci, cea mai frumoasa dintre toate. Casa buncii era mereu ingrijita si cu tot felul de lucrusoare care mi-au conturat preferinte valabile si astazi.

Cand dau filele calendarului imaginar ceva mai aproape de prezent, prima oprire necesara e la Madalina Andronic. Ea este cea care mi-a readus in atentie ceramica. Colierele-guler pictate de ea si apoi cerceii, vesela si alte obiecte decorative au devenit cadouri pentru oamenii dragi din viata mea.

Artistei i s-au alaturat treptat alte si alte nume. Fiecare lasa o amprenta personala in ceramica si cred ca numele lor reprezinta cate un popas binemeritat. Alexandra Radu, Casuta cu Cerdac, Ceramic Sparrow, Corina Marina Ceramics, Daniela Catoi, Decartis, De Ceramica, Mura, Poemi sunt o parte dintre ele. La finalul textului, voi adauga conturile lor de Instagram, astfel incat sa iti fie mai usor sa-i cunosti, in cazul in care nu ai facut-o deja.

Cafeaua nu isi modifica gustul doar pentru ca o bei dintr-o cana anume, insa momentul respectiv da. La fel se intampla si cu o cina servita in vesela favorita. Apoi, dincolo de estetica, o bijuterie delicata din ceramica are darul de a te face mai atenta si mai constienta de ceea ce porti. Sunt multe atuuri pe care le are ceramica lucrata cu migala, iar asta o face o idee buna de cadou pentru cei dragi sau pentru tine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Radu (@al_radu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ceramic Sparrow (@ceramicsparrow)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniela Cățoi (@danielaktoi)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by de ceramicå (@de.ceramica)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mura (@madebymura)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by POEMI® (@poemi_microfactory)

Fotografia principala: arhiva personala

PUBLISHED ON 16.03.2021

more in Mood Board