INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Case Ciripite. De-a Arhitectura
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Case Ciripite. De-a Arhitectura

12 arhitecti si designeri romani au transformat casele pentru pasari in piese de design unicat, ce au fost prezentate la Galeria Galateca din Bucuresti. Cu forme minimaliste, futuriste sau inspirate din arhitectura si artele traditionale, lucrarile lor respecta toate criteriile pentru a fi, nu doar impresionante vizual, ci si functionale. Daca nu ai reusit sa le vezi la expozitia Case Ciripite din acest weekend, vei avea ocazia sa le descoperi la Gradina Botanica, unde urmeaza sa fie mutate.

Suspendata de tavan, casa din plexiglas construita de Mario Kuibus mi-a amintit de pasarile din hartie impaturita, personaje in jocurile copilariei. Mi-au atras atentia si lucrarile lui Corvin Cristian, miniaturi simplificate ale caselor dobrogene si sibiene. Intitulata Oul, casa lui Bogdan Babici arata ca o nuca mare de cocos, iar cuibul din 11 elemente construit de Eliza Yokina pare un puzzle cu piese din lemn supradimensionate.

Nu de putine ori, lucrarile reinterpreteaza intr-o maniera inedita elemente din universul copilariei. Lucru deloc intamplator, avand in vedere faptul ca proiectul este dedicat in intregime celor mici. Acesta este parte din campania Case Ciripite, initiatiata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a strange fondurile necesare pentru implementarea cursurilor optionale de arhitectura in anul scolar 2014-15. Scopul ei a fost atins. In urma unei licitatii, casele ciripite au fost achizitionate, asigurand suma necesara pentru ca planul sa devina realitate.

“Cursul de arhitectura se va preda in clasele primare III-IV datorita expozitiei Case Ciripite, un eveniment ce a adus laolalta inspiratia, creatia, arhitectura, natura si educatia. Este uimitor ce au reusit sa faca toti arhitectii si designerii romani implicati in acest proiect si suntem bucurosi ca aceste casute vor putea fi admirate de toti vizitatorii Gradinii Botanice”, a declarat Arh. Eliza Yokina. “Toti copiii care vor studia anul acesta arhitectura vor avea un minim bagaj de cultura generala in aceste domenii, care se va completa foarte bine cu celelalte cunostinte generale dobandite la scoala”, a adaugat Arh. Corina Croitoru.

De-a Arhitectura este o asociatie creata de sase arhitecte din Romania, care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit in vederea cunoasterii valorilor arhitecturii, design-ului si urbanismului. Cursul De-a Arhitectura a pornit de la 7 scoli si 220 de copii si a ajuns in 2014 la 2500 de copii, 100 de clase din scoli de stat si la 120 de arhitecti voluntari.

Foto si info: De-a Arhitectura

PUBLISHED ON 30.10.2014

more in Mood Board