AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Camasa alba de vacanta. Made in Palmradise.
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Camasa alba de vacanta. Made in Palmradise.

Camasa alba de vacanta, un proiect realizat de Noemi Meilman, Alina Rachieru de la Pineberry si Marina Moldovan de la Skin Deep Things, primeste doua noi interpretari inspirate din viata – asa cum e ea si cum ne-am dori sa fie.


Noemi Meilman si Alina Rachieru

Made in Palmradise a pornit de la un cadru cu palmieri, imortalizat vara trecuta de Noemi, pe plaja publica din Acra (Akko), un oras situat in nordul Israelului. Fotografia a fost prelucrata, ca si pana acum, de Marina Moldovan. Ea a gandit si textul.

Pe mine, rezultatul final m-a dus cu gandul la acele momente din vacanta in care constientizezi ca ti-e bine. Mintea e relaxata, iar gandurile sunt insorite, indiferent de vremea de afara sau de locul in care te afli pe harta.


Diana Marasoiu si Florin Ioanitescu


Diana Marasoiu

Celalalt model, Nouveau Realisme, e un omagiu adus miscarii artistice din anii ’60, considerata varianta franceza a pop-art-ului american. Grafica e realizata tot de Marina Moldovan, iar, pentru scrisul de pe gulerul camasii, a fost ales albastrul lui Yves Klein, unul dintre fondatorii Noului Realism.


Ioana Ulmeanu

“In secolul 21, noul realism coexista cu suprarealismul. Traim in plina era a tehnologiei, in care Siri devine indispensabila si AI este din ce in ce mai prezenta. Daca, in anii ’60 ai secolului trecut, omenirea inca isi pansa ranile dupa cel de-al doilea razboi mondial, traind intr-un <razboi rece>, in prezent suntem constienti de toate conflictele care se petrec de multe ori foarte aproape de noi, datorita multitudinii de canale media clasice & social media. Suntem intr-un nou realism istoric, in care doar arta, muzica, filmul, dansul raman reperele umane de care avem nevoie ca sa mergem mai departe, intr-o rezilienta pe care o invatam zi de zi. Aceasta camasa este un indemn sa constientizam realitatea si sa facem fiecare dintre noi ce ne sta in putere ca sa schimbam ceva in aceasta lume”, spune Noemi Meilman.

Artista Niki de Saint Phalle si cineasta Agnes Varda au fost si ele o sursa de inspiratie. Ele au abordat teme sociale in activitatea lor artistica si au militat pentru drepturile femeilor. Cu alte cuvinte, si-au folosit puterea pentru a transforma societatea in care traim in una mai buna.


Robert Ratiu

Inceputa in 2016, Camasa alba de vacanta a ajuns acum la cel de-al patrulea episod, semnat de aceleasi trei autoare (pe Instagram: @noemimeilman, @pineberryshirts, @skin_deep_things). Modelele din acest an sunt disponibile exclusiv pe pineberry.ro.

Protagonistii acestui episod:
Camasa Made in Palmradise:
@diana_marasoiu & @florin.gif (Florin Ioanitescu), care au aparut si in campania primului episod al camasii albe de vacanta.
Fotograf: @simonapandele
Make up: @oanabusuioc
Loc: @flying_fox_secret_garden.

Camasa Nouveau realisme:
@ioanaulmeanu & @adevaratul_robert, activisti pentru drepturi egale si tematici sociale
Fotografiile au fost facute cu telefonul, pe strazile din Bucuresti.

PUBLISHED ON 16.05.2023

more in Fashion Etc