INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Camasa alba de vacanta. Made in Palmradise.
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Camasa alba de vacanta. Made in Palmradise.

Camasa alba de vacanta, un proiect realizat de Noemi Meilman, Alina Rachieru de la Pineberry si Marina Moldovan de la Skin Deep Things, primeste doua noi interpretari inspirate din viata – asa cum e ea si cum ne-am dori sa fie.


Noemi Meilman si Alina Rachieru

Made in Palmradise a pornit de la un cadru cu palmieri, imortalizat vara trecuta de Noemi, pe plaja publica din Acra (Akko), un oras situat in nordul Israelului. Fotografia a fost prelucrata, ca si pana acum, de Marina Moldovan. Ea a gandit si textul.

Pe mine, rezultatul final m-a dus cu gandul la acele momente din vacanta in care constientizezi ca ti-e bine. Mintea e relaxata, iar gandurile sunt insorite, indiferent de vremea de afara sau de locul in care te afli pe harta.


Diana Marasoiu si Florin Ioanitescu


Diana Marasoiu

Celalalt model, Nouveau Realisme, e un omagiu adus miscarii artistice din anii ’60, considerata varianta franceza a pop-art-ului american. Grafica e realizata tot de Marina Moldovan, iar, pentru scrisul de pe gulerul camasii, a fost ales albastrul lui Yves Klein, unul dintre fondatorii Noului Realism.


Ioana Ulmeanu

“In secolul 21, noul realism coexista cu suprarealismul. Traim in plina era a tehnologiei, in care Siri devine indispensabila si AI este din ce in ce mai prezenta. Daca, in anii ’60 ai secolului trecut, omenirea inca isi pansa ranile dupa cel de-al doilea razboi mondial, traind intr-un <razboi rece>, in prezent suntem constienti de toate conflictele care se petrec de multe ori foarte aproape de noi, datorita multitudinii de canale media clasice & social media. Suntem intr-un nou realism istoric, in care doar arta, muzica, filmul, dansul raman reperele umane de care avem nevoie ca sa mergem mai departe, intr-o rezilienta pe care o invatam zi de zi. Aceasta camasa este un indemn sa constientizam realitatea si sa facem fiecare dintre noi ce ne sta in putere ca sa schimbam ceva in aceasta lume”, spune Noemi Meilman.

Artista Niki de Saint Phalle si cineasta Agnes Varda au fost si ele o sursa de inspiratie. Ele au abordat teme sociale in activitatea lor artistica si au militat pentru drepturile femeilor. Cu alte cuvinte, si-au folosit puterea pentru a transforma societatea in care traim in una mai buna.


Robert Ratiu

Inceputa in 2016, Camasa alba de vacanta a ajuns acum la cel de-al patrulea episod, semnat de aceleasi trei autoare (pe Instagram: @noemimeilman, @pineberryshirts, @skin_deep_things). Modelele din acest an sunt disponibile exclusiv pe pineberry.ro.

Protagonistii acestui episod:
Camasa Made in Palmradise:
@diana_marasoiu & @florin.gif (Florin Ioanitescu), care au aparut si in campania primului episod al camasii albe de vacanta.
Fotograf: @simonapandele
Make up: @oanabusuioc
Loc: @flying_fox_secret_garden.

Camasa Nouveau realisme:
@ioanaulmeanu & @adevaratul_robert, activisti pentru drepturi egale si tematici sociale
Fotografiile au fost facute cu telefonul, pe strazile din Bucuresti.

PUBLISHED ON 16.05.2023

more in Fashion Etc