INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Baletul din perspectiva fotografului Brad Walls
We like
Autor: Ioana Lovin

Baletul din perspectiva fotografului Brad Walls

Brad Walls a realizat, in colaborare cu English National Ballet, o serie de fotografii aeriene, care prezinta dansul balerinelor dintr-o perspectiva mai putin explorata.

Baletul e o sursa incredibila de inspiratie pentru artistii vizuali. Corpurile dansatorilor parca sfideaza gravitatia. Pe scena, se sincronizeaza perfect ca si cum niste sfori invizibile le ghideaza miscarile, cand, de fapt, e vorba de talent, antrenament, ritm al muzicii, spirit de echipa. Adesea, costumele si scenografia sunt si ele de poveste. E un univers ofertant, explorat de artisti in acord cu stilul lor.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Simetria si echilibrul definesc estetica lui Brad Walls in general. Ele se regasesc printre cuvintele cheie care descriu si acest proiect fotografic. Cele 14 compozitii imortalizate nu exprima neaparat spontaneitate, ci mai degraba multa planificare. Toate detaliile par gandite cu atentie. Pe contul sau de Instagram, artistul chiar a postat un video cu drumul de la concept la rezultatul final, de la schita la fotografie.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Am remarcat si imi place alegerea artistului de a intrerupe, in cateva dintre fotografii, sincronizarea atat de importanta in balet, atunci cand cinci dintre cele sase balerine din imagine stau intr-o pozitie identica, inclinate toate in dreapta, iar una dintre ele are corpul in aceeasi pozitie, doar ca se inclina spre stanga. E de impact acest detaliu.


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Costumele exploreaza si ele acelasi contrast dintre simetrie si asimetrie. Chiar daca tutu-urile balerinelor sunt albe, body-urile purtate au culori diferite, probabil si ele atent alese pentru efectul vizual dintre pasteluri si nuantele inchise.

Acesta nu este singurul proiect realizat de fotograful Brad Walls impreuna cu o trupa de balet. El a mai colaborat anterior si cu New York City Ballet, de exemplu. Gasesti imaginile pe site-ul sau, bradscanvas.com. Tot acolo poti vedea si alte proiecte care ii poarta semnatura. Big like.:)


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro


Fotografie: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

Fotografie principala: Brad Walls / Sursa foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 21.04.2023

more in Mood Board