WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Anim’est 13. 28 septembrie si 7 octombrie.

Cea de-a 13-a editie a Festivalului Anim’est reuneste, intre 28 septembrie si 7 octombrie, experimente vizuale animate din anii ’20 pana in prezent si productii emblematice care au marcat istoria cinematografiei in general si cea a filmului de animatie in special. Desfasurat sub umbrela inovatiei si a neconventionalului, evenimentul este gazduit la Bucuresti de Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point si Expirat.

In programul festivalului se regaseste si unul dintre cele mai impresionante lungmetraje de animatie ale anului, care va da, de altfel, startul editiei. Este vorba despre “Another Day of Life”, produs de multipremiatul studio polonez Platige Image si co-regizat de spaniolul Raul de la Fuente si polonezul Damian Nenow.

O adaptare dupa cartea cu acelasi nume, scrisa de jurnalistul polonez Ryszard Kapuscinski, animatia prezinta experientele traite de Kapuscinski in cele trei luni petrecute de el in Angola, in timpul razboiului civil. Declansat in 1975 si incheiat 27 de ani mai tarziu, conflictul este considerat unul dintre cele mai sangeroase din istorie.

Printre lucrurile care recomanda filmul pentru deschiderea festivalului se regaseste si modul neconventional prin care acesta imbina animatia CG de ultima ora cu scene de live-action, imagini de arhiva si interviuri actuale.  Productia a avut premiera mondiala la Festivalul de Film de la Cannes si a fost proiectat, in afara competitiei, la cea mai recenta editie a Festivalului International de Film de Animatie de la Annecy.

Mai multe detalii despre editia din acest an vor fi impartasite pe site-ul Anim’est sau pe paginile de social media ale festivalului (Facebook Anim’est). Biletele vor putea fi achizitionate in curand pe site-ul www.eventbook.ro.

Foto si info: Anim’est

PUBLISHED ON 03.09.2018

more in Newsroom