INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

INSPIRATIE

Moda secolelor trecute, regandita la...

Moda din prezent se creioneaza cu ajutorul reperelor din trecut, chiar…

WE LIKE

Firul rosu al artei semnate...

Chiharu Shiota construieste instalatii impresionante din fire textile, puse adesea impreuna…

INSPIRATIE

O canapea, mai multe mese...

Trendul de a aseza mai multe mese de cafea in fata…

Femei care ne inspira

Stefana Maior. ARTICLE TEN.

Stefana Maior a lansat recent ARTICLE TEN, un brand vestimentar descris in perechi de atribute contrastante, aduse impreuna de acelasi fir rosu: libertatea de exprimare. Privind cariera ei din perspectiva contrastelor, nu pare deloc intamplator ca studiile si experienta ei profesionala de pana acum acopera atat partea creativa a modei, cat si cea de business. Odata cu ARTICLE TEN, am realizat ca, in ciuda anilor care au trecut din 2012 pana in prezent, memoria mea a pastrat intr-un sertar al ei colectia cu care Stefana Maior a absolvit design vestimentar la UNArte. S-au schimbat multe lucruri de atunci, asa cum spune ea in acest interviu, dar sunt si lucruri care s-au pastrat. Despre acestea, precum si despre noul drum pe care a pornit, despre provocari, curaj si inspiratie, te invit sa citesti in randurile care urmeaza. Intre nou si vechi, opulent si simplu, edgy si elegant, rebel si romantic, ARTICLE TEN se situeaza la intersectia unor zone creative, aflate in contrast. Care sunt atuurile si provocarile acestui loc ales de tine? Cred ca in zona asta de contraste ma simt cu adevarat libera sa creez ceva special si cu care rezonez profund. Nu doar in moda ma regasesc in acest joc al contrastelor, ci si in alte aspecte ale vietii: design interior, mancare, chiar si i...

Inapoi Inainte

5 antreprenori romani – despre afaceri si pasiuni

Dragos Anastasiu, Camelia Sucu, Doru Panaitescu, Mihaela Radulescu si Rucsandra Hurezeanu, 5 dintre antreprenorii romani de succes au vorbit despre rolul important pe care il are pasiunea in dezvoltarea unei afaceri. In cadrul conferintei organizate de Accendo Training, fiecare poveste s-a transformat in sursa de inspiratie pentru cei prezenti. Din discursul lor amplu, am selectat cate o idee, un citat, o teorie sau un sfat.

Dragos Anastasiu, presedinte Eurolines, sponsor proiect de investitii Arena Leilor
Dragos Anastasiu a studiat medicina si a profesat pentru o perioada ca medic in Germania. Intors in Romania, a schimbat cu totul registrul, iar astazi este un nume cunoscut in transporturi si in turism. Chiar daca nu se considera pasionat de cele doua domenii, Anastasiu a prezentat pasiunea ca unul dintre elementele cheie pentru succesul unei afaceri. „Nu cred ca neaparat ca aceste lucruri ma pasioneaza, dar ce am descoperit atunci cand am facut schimbarea si, cu atat mai mult, in urmatorii ani, este ca ma pasioneaza altceva. Ma pasioneaza sa ofer servicii, ma pasioneaza sa construiesc, sa vad cum lucrurile se dezvolta.” Pentru el, „a oferi servicii inseamna a actiona pentru a aduce plus valoare altcuiva.”
Dragos Anastasiu a precizat ca motivatia de a nu avea sef care ii indreapta pe tineri spre antreprenoriat este una gresita. „Atunci cand esti antreprenor, ai sef. Toti clientii si colaboratorii sunt sefii tai”, a mentionat el.

Camelia Sucu – owner Class Living, antreprenor in serie
Si Camelia Sucu si-a inceput cariera ca medic, meserie la care a renuntat dupa o scurta perioada de timp pentru a porni pe calea antreprenoriatului. Imediat dupa revolutie, a creat alaturi de sotul ei ceea ce a devenit una dintre cele mai de succes branduri de mobila din Romania: Mobexpert. Astazi, Camelia Sucu conduce singura afacerea Class Living, numarandu-se printre cele mai puternice femei din Romania.
Ea se autointituleaza un antreprenor instinctual si considera ca nu exista reguli care sa-ti asigure succesul in afaceri. Antreprenoriatul este asemanator invatarii mersului in coplarie, iar cazaturile fac parte din proces. „Un antreprenoriat nu este neaparat rezultatul unei vocatii sau al unui talent”, spune ea. „Inseamna cultivarea unei oportunitati, a unei sanse, a unei simple ocazii sau a unei idei venite conjunctural.”
Camelia Sucu pune semnul egalitatii intre antreprenoriat si pasiune si afirma ca: „Nu as fi putut sa fac nimic din tot ce am facut, nici macar sa pierd, daca nu puneam foarte multa pasiune in ceea ce munceam.”

Doru Panaitescu – Owner Wild Escapes, consultant independent online
Speologie alpina, canyoning-ul, ornitologie, etologie, fotografie subterana, scufundari… Acestea reprezinta doar o parte dintre pasiunile lui Doru Panaitescu. Sunt pasiuni care necesita investitii serioase in echipamente performante si timp pentru a fi explorate si dezvoltate. Panaitescu le-a acceptat provocarea si incet-incet acestea i-au conturat o idee de afacere, care ii permite astazi sa spuna ca traieste din propriile pasiuni. Wild Escapes prezinta cu siguranta una dintre cele mai pline de adrenalina variante de teambuilding-uri.

„Pasul zero. Ca sa-ti transformi pasiunea intr-o afacere, lasa-te de altceva! Dar lasa-te in momentul in care ai garantia ca iti vin niste bani”, spune Doru Panaitescu. El recomanda sa mergi in paralel cu jobul pana cand ai niste contacte pe care te poti baza pentru ca afacerea ta sa porneasca in adevaratul sens al cuvantului.

Mihaela Radulescu, fondatoarea companiei de personal branding Innerout
Cu 14 ani de experienta in publicitate si branding, Mihaela Radulescu a vorbit despre personal branding, despre nevoia oamenilor de a avea povesti care transforma obiectele in lucruri mai valoroase decat sunt de fapt si, nu in ultimul rand, despre afaceri cu pasiune.
„Because light travels faster than sound, people appear bright before you hear them speak.” Este unul dintre citatele mentionate de ea, care ne-a ramas in minte.
Dezvoltand tema conferintei, Mihaela Radulescu a afirmat ca: Pasiunile, fie ca le transformam in business sau nu, creeaza valoare pentru tine si pentru altii in egala masura, pentru comunitati, iar, din perspectiva unora, pentru o lume intreaga (a se vedea Steve Jobs si multi alti, care ne-au schimbat vietile la nivel planetar). Afacerile cu pasiune sau despre pasiuni sunt afaceri antreprenoriale creatoare de valoare si, nu in ultimul rand, branding-ul exista pentru ca aceasta valoare sa fie constientizata si comunicata.”

Rucsandra Hurezeanu – fondatoare Ivatherm
Pasiunea Rucsandrei Hurezeanu pentru produsele cosmetice s-a conturat inca din copilarie. De meserie farmacista, mama ei isi pregatea cremele singura, iar ea o urmarea intotdeauna fascinata. Peste ani de zile, Ruxandra Hurezeanu urma sa devina fondatoarea primei companii de dermato-cosmetice din Romania. Printre elementele care au contribuit la succesul companiei, ea a mentionat inovatia, identitatea si, nu in ultimul rand, echipa. Ruxandra Hurezeanu a vorbit despre importanta de a lucra cu bucurie, energie si pozitivism. Si daca este un sfat care a impulsionat-o si a contribuit la ceea ce inseamna Ivatherm astazi este cel al mamei sale de a-si urma intotdeauna visele.

Foto: Accendo Training

PUBLISHED ON 24.10.2013

more in Newsroom