EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte

Ziua in care nu se cumpara nimic @ TNB, 18 si 19 octombrie

'Ziua in care nu se cumpara nimic' de Kim Atle Hansen, in regia lui Horia Suru, prezinta povestea unor tineri care lupta pentru o lume mai buna. Este un spectacol despre implicarea politica si sociala, despre naivitate si principii, despre consecintele si riscurile pe care suntem sau nu dispusi sa ni le asumam. Dezvoltata de Asociatia ProDrama si Teatrul National in cadrul Programului 9G la TNB, piesa va fi jucata pe 18 si 19 octombrie 2014, ora 20:00, la Sala Mica a Nationalului. Accesul publicului la aceste doua reprezentatii este gratuit, in limita locurilor disponibile si pe baza de rezervare.

Petra (Ilinca Harnut) si Andrei (Rolando Matsangos) vor sa atraga atentia asupra consumerismului si a exploatarii muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Gavrus) si Irina (Olivia Alexandra Nita) vor sa devina vedete cantand la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) si Petru (Emil Mandanac) vor sa protesteze pentru a imbunatati conditiile din azilul de batrani in care lucreaza. Ana (Simona Cuciurianu) vrea sa fie mai mult decat o simpla vanzatoare intr-un magazin de haine.  Drumurile lor ii duc la mall, iar aceasta vizita le va schimba vietile.

Piesa exploreaza limitele si motivatiile implicarii tinerilor, vazuti intr-un univers proiectat si schematizat, o materializare a distantei pe care personajele par s-o simta fata de actiunile lor.  Actorii sunt atat personaje cat si naratori ai vietii personajelor pe care le interpreteaza.

Dramaturg, actor si activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru ce dezbat probleme ale societatii actuale, Kim Atle Hansen este in prezent angajat al Norske Theater, Oslo. „Ziua in care nu se cumpara nimic” reprezinta una dintre cele mai cunoscute piese ce-i poarta semnatura si a fost montata pana acum in Anglia, Brazilia, Italia, America si Rusia. „ Acest text este gandit mai degraba pentru o conventie performativa decat pentru un tip de joc motivat emotional”, marturiseste el.

Durata: 1h30min (fara pauza)
Intrare libera, pe baza de rezervare la adresa de email: rezervare.tnb@gmail.com, in limita locurilor disponibile (max. 2 locuri/persoana)
Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Regie: Horia Suru / Asistent regie: Madalin Hincu
Distributie
: Simona Cuciurianu, Cristina Gavrus, Ilinca Harnut,Rolando Matsangos, Emil Mandanac, Andrei Morariu, Olivia Nita
Live DJ:
Andreea  Veder
Video artist:
Razvan Mihalachi / Special Effects: Daniel Radu
Scenografie:
Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume:
Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregatire vocala:
Monica Ciuta
Fotograf:
Alexandra Pasca
Producator delegat:
Ionut Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT „Ion Sava”:
Cristiana Gavrila

O coproductie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava”.
Proiect finantat de ARCUB – Arta si Cultura Bucuresti, prin programul „București 555″.
9G la TNB este un program al Teatrului National “I.L.Caragiale” din Bucuresti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativa, Active Watch, Creionetica, ArtWe.

Pentru mai multe detalii puteti accesa pagina de facebook si site-ul proiectului ziua.prodrama.ro sau puteti scrie pe adresa contact@prodrama.ro.

Foto: Alexandra Pasca

PUBLISHED ON 15.10.2014

more in Newsroom