INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
What’s in my trashbag

What’s in my trashbag

Initiativa What’s in my trashbag, parte din campania The Dumpstore a organizatiei Samusocial, ne indeamna sa reflectam asupra risipei alimentare si, in acelasi timp, asupra realitatii cotidiene a oamenilor fara adapost, pentru care, de multe ori, cosul de cumparaturi este cosul de gunoi. Initiativa este si o invitatie la actiune. Donatiile in bani primite vor sprijini organizatia sa-i sprijine mai departe pe cei aflati in nevoie.

Daca urmaresti si tu seria Vogue “In the bag”, cel mai probabil ti-au aparut deja in minte unul sau mai multe cadre din interviurile in care celebritatile dezvaluie publicului obiectele pe care le poarta in geanta de zi cu zi. Contrastul dintre aceste cadre si imaginile pe care le provoaca raspunsul la “What’s in my trashbag” devine, pe buna dreptate, izbitor. Paralela si discrepanta dintre scenarii functioneaza ca o introducere spre tema campaniei realizate alaturi de agentia Tribal Worldwide.


Foto: Gabrielle Ribeiro / Unsplash

Puternic este si contrastul dintre cum arata vietile noastre de zi cu zi si cele ale persoanelor care traiesc in saracie. Lucruri pe care noi le luam de bune, de la mancare, la un loc pe care-l numim acasa, sunt de fapt privilegii de care nu toata lumea are parte. Asa cum evidentiaza ONG-ul, nu de putine ori, pentru cei fara posibilitati materiale, cosul de gunoi inlocuieste experienta cumparaturilor de la supermarket, iar strada este acasa.

Potrivit unor date din campanie, un roman arunca 75 de kg de alimente pe an, iar impreuna aruncam 25 de milioane de tone. In spatele acestor cifre, sunt sume mari de bani care ar putea avea o cu totul alta finalitate daca, in loc de risipa, am vorbi despre economii si, odata cu asta, despre moduri utile de a le gestiona, utile pentru noi si pentru comunitatea in care traim.

In plus, atunci cand acesta exista, surplusul de alimente poate fi si el gestionat cu mai multa grija fata de oamenii aflati in situatii vulnerabile, astfel incat acestia sa aiba acces la hrana, fara sa mai fie nevoiti sa o caute in cosul de gunoi. Verificarea periodica a termenului de valabilitate si donarea produselor in timp util fie direct catre ei, fie catre organizatii, banci de alimente sau cantine sociale reprezinta o solutie.

Samusocial ne incurajeaza pe fiecare sa consumam mai responsabil si, din banii economisiti astfel, sa donam o parte. Poti sustine cauza lor pe site-ul campaniei dumpstore.samusocial.ro. Tot acolo, afli mai multe detalii atat despre intreaga initiativa, cat si despre activitatea ONG-ului in general.

Fotografie principala: charlesdeluvio / Unsplash

PUBLISHED ON 21.03.2023

more in Newsroom