INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
We like: Oameni si carti. De Ioana Birdu

We like: Oameni si carti. De Ioana Birdu

Valentina si povestile rusesti, Denisa si Micul Print, Mirela si Barnes, Cristi si Foer... Oameni si cartile lor dragi, vazuti prin obiectivul Ioanei Birdu, fotografa si autoarea blogului Povesti din sertar.

“Oameni si carti” expune simplu si direct relatia dintre cititori si volumele lor preferate. Ioanei i-a venit ideea asta in urma cu cativa ani, cand statea pe diverse forumuri foto. Acolo a gasit un concurs de autoportrete care a inspirat-o si s-a gandit sa faca o fotografie care sa vorbeasca despre ea, fara a cadea in cliseu. “Imi place foarte mult sa citesc si daca ar fi dupa mine mi-as lua zilnic o gramada de carti, asa ca o carte in loc de fata era cea mai buna caracterizarea a mea la care m-am gandit in acel moment”, spune ea.

Noi ne-am intalnit cu Ioana si ne-a placut ce a iesit. Daca ai si tu un volum cu care vrei sa apari in proiectul Ioanei, lasa-i un mesaj pe facebook sau pe blog. Singura conditie este sa aduci cu tine o carte draga.

Foto: Ioana Birdu

PUBLISHED ON 19.11.2012

more in Newsroom