WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Waiting for the drama. Fotografiile lui Michele Bressan.
We like
Autor: Ioana Lovin

Waiting for the drama. Fotografiile lui Michele Bressan.

Waiting for the drama (2010) este o serie de fotografii realizate de Michele Bressan in cinematografe de stat, de la noi din tara. O nota din 2020 completeaza descrierea proiectului expus la MNAC cu informatia ca, intre timp, salile din imagini nu mai functioneaza. Fie au fost inchise, fie gazduiesc alte activitati.

Desi situatia dificila a cinemaurilor de stat nu era o noutate pentru mine, cuvintele citite tot au avut efectul puternic al unei stiri neplacute. M-am gandit cum s-au inchis mai toate spatiile de acest fel, pe care le-am frecventat din copilarie pana in prezent, si cum au ramas repere pe harta amintirilor din orasele-acasa, Sibiu si Bucuresti. In fata gangului unde era cinema Pacea, vizavi de Studio, pe colt, la Patria… Adresele lor nu mai sunt destinatii finale, doar puncte de intalnire.

In compozitiile lui Bressan, domina ordinea si echilibrul, iar problemele par sa aiba solutii (provizorii). Un scaun de plastic inlocuieste intr-o fotografie scaunul rupt din primul rand. Imaginile surprind momentele dintre proiectii, inainte ca linistea din sala sa fie perturbata de forfota spectatorilor indreptandu-se spre locurile lor & waiting for the drama. Doar ca, in cadrul expozitiei, linistea e perturbata de faptul ca, in realitate, nimic din ce vedem nu mai exista in aceeasi formula.

Sursa foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 23.06.2023

more in Mood Board