INSPIRATIE

Cum transforma extensiile de brand...

Casele de moda consolideaza din ce in ce mai multe legaturi…

INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

Hot Trend

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare clasice pentru ca apoi sa le reconstruiasca intr-o maniera noua, iar colectiile pentru sezonul rece din acest an mi-au oferit astfel de oportunitati. FENDI, GAUCHERE, UJOH sau COS sunt printre brandurile care au readus conceptul de design deconstruit pe scena tendintelor. In cadrul acestuia, haina devine un puzzle ale carui elemente pot fi aranjate in mai multe moduri si nu doar atat. In unele situatii, puzzle-ul poate fi incheiat chiar si cand lipseste o bucata. In altele, poate fi completat de diverse componente imprumutate de la alte piese vestimentare. FENDI, de exemplu, exploreaza toate aceste rute creative pentru sezonul rece din acest an. Cardiganele se inchid asimetric, iar cordoanele creeaza forme ce depasesc simpla lor functionalitate de a evidentia talia. Fustele plisate sunt reinterpretate, astfel incat sa schimbe aspectul unor pantaloni de costum. Clasica vesta pare sa imprumute din elementele unei cape. E un mix & match de elemente surprinzator in aceasta colectie. FENDI / Sursa foto: Hepta.ro FENDI / Sursa foto: Hepta.ro FENDI / Sursa foto: Hepta.ro La GAUCHERE, Marie-Christine Statz pare ca s-a concentrat pe cum influenteaza partile lipsa ...

Inapoi Inainte
Waiting for the drama. Fotografiile lui Michele Bressan.
We like
Autor: Ioana Lovin

Waiting for the drama. Fotografiile lui Michele Bressan.

Waiting for the drama (2010) este o serie de fotografii realizate de Michele Bressan in cinematografe de stat, de la noi din tara. O nota din 2020 completeaza descrierea proiectului expus la MNAC cu informatia ca, intre timp, salile din imagini nu mai functioneaza. Fie au fost inchise, fie gazduiesc alte activitati.

Desi situatia dificila a cinemaurilor de stat nu era o noutate pentru mine, cuvintele citite tot au avut efectul puternic al unei stiri neplacute. M-am gandit cum s-au inchis mai toate spatiile de acest fel, pe care le-am frecventat din copilarie pana in prezent, si cum au ramas repere pe harta amintirilor din orasele-acasa, Sibiu si Bucuresti. In fata gangului unde era cinema Pacea, vizavi de Studio, pe colt, la Patria… Adresele lor nu mai sunt destinatii finale, doar puncte de intalnire.

In compozitiile lui Bressan, domina ordinea si echilibrul, iar problemele par sa aiba solutii (provizorii). Un scaun de plastic inlocuieste intr-o fotografie scaunul rupt din primul rand. Imaginile surprind momentele dintre proiectii, inainte ca linistea din sala sa fie perturbata de forfota spectatorilor indreptandu-se spre locurile lor & waiting for the drama. Doar ca, in cadrul expozitiei, linistea e perturbata de faptul ca, in realitate, nimic din ce vedem nu mai exista in aceeasi formula.

Sursa foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 23.06.2023

more in Mood Board