INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Inceput anul trecut la Bucuresti, proiectul ABSOLUT BLANK care a provocat 17 tineri artisti sa creeze un univers vizual neconventional a ajuns la final. Prin pictura, aerograf, design digital, colaj, vinil, fotografie, cooking, ilustratie, instalatii, ceramica si grafitti, sticla iconica de Absolut a devenit o opera de arta inedita, de 8 metri inaltime. Incheierea proiectului a fost celebrata weekendul trecut alaturi de artisti si vedete printr-o petrecere gazduita de Academia Romana. Nu au lipsit de la eveniment, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Adela Popescu sau designerii Adelina Ivan, Laura Lazar sau Stephan Pelger.

Pentru fotografii de la eveniment, click aici!

Despre campanie:
Prima din cele 17 piese din panza alba a fost creata de Andrei Pavel, artist aerograf, cu lucrarea  «Color Touch». Loreta Isac a continuat cu grafica in acrilice realizand lucrarea «Organic», iar designerul George Neagu a creat  piesa «Colivia», inspirandu-se din nevoia de libertate a unei pasari. «AltUnde», lucrarea Sorinei Vazelina,  a fost realizata printr-un mix original de colaj si ilustratie. Inspirata de mozaicul catalan, Alina Buzila asistata de Mihaela Pavelescu, a creat din ceramica pictata «Ice Flower», cea de-a cincea panza. Elis Iaia a imbinat culoarea si vinilurile in lucrarea «Sound Drops», ALL HOLLOW a folosit un mix de fotografie si pictura pentru a reda «Hollow Wear», iar Cutarica (Vlad Mihai) s-a folosit de pirogravura pentru a crea «ABSOLUT Bucolic», o lucrare despre folclorul romanesc. Mihai Neom a creat «Masina de culori», inspirata de un desen din copilarie pe care l-a reinterpretat prin grafitti.

«Inspiratie din Bucovina» a fost piesa in care Anca Rusu a ales sa realizeze un mozaic din boabe comestibile ca dovada ca munca in bucatarie poate fi un act de creatie. Reinterpretand si reinventand diverse fragmente din istoria obiectelor din lemn, Mihai Popescu a tradus povestea «ABSOLUT Biutiful» chiar in atelierul sau. Catalin Radulescu a realizat compozitia «ABSOLUT Wisecounter Clock», cu un colaj de obiecte ce amintesc de emotiile prin care trec oamenii in fiecare zi, avand ca piesa centrala un ceas functional, dar care intoarce timpul.

«ABSOLUT MADNESS», «ABSOLUT PARTY» si «IT ALL STARTS WITH AN ABSOLUT BLANK» sunt creatiile artistice realizate de castigatorii competitiei online ABSOLUT ARTISTS, adica Ciprian Dumitriu, Andreea Benu si Adrian Serghie. Stephan Pelger a adaugat inca o piesa a acestui puzzle cu piesa «Tailor made mix», cu o tehnica de patchwork ce a imbinat mai multe texturi, culori si forme pentru a reda un intreg unitar. Ultima piesa a fost realizata cu markere si vopsea de Alexandru Ciubotariu, aka Pisica Patrata, si a purtat numele de «ABSOLUT Thoughts». Alexandru a mixat personaje si doferite elemente pe care le-a pliat pe forma gatului sticlei.

Si iata rezultatul final!

Foto si info: Absolut

PUBLISHED ON 25.09.2012

more in Newsroom