HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Inceput anul trecut la Bucuresti, proiectul ABSOLUT BLANK care a provocat 17 tineri artisti sa creeze un univers vizual neconventional a ajuns la final. Prin pictura, aerograf, design digital, colaj, vinil, fotografie, cooking, ilustratie, instalatii, ceramica si grafitti, sticla iconica de Absolut a devenit o opera de arta inedita, de 8 metri inaltime. Incheierea proiectului a fost celebrata weekendul trecut alaturi de artisti si vedete printr-o petrecere gazduita de Academia Romana. Nu au lipsit de la eveniment, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Adela Popescu sau designerii Adelina Ivan, Laura Lazar sau Stephan Pelger.

Pentru fotografii de la eveniment, click aici!

Despre campanie:
Prima din cele 17 piese din panza alba a fost creata de Andrei Pavel, artist aerograf, cu lucrarea  «Color Touch». Loreta Isac a continuat cu grafica in acrilice realizand lucrarea «Organic», iar designerul George Neagu a creat  piesa «Colivia», inspirandu-se din nevoia de libertate a unei pasari. «AltUnde», lucrarea Sorinei Vazelina,  a fost realizata printr-un mix original de colaj si ilustratie. Inspirata de mozaicul catalan, Alina Buzila asistata de Mihaela Pavelescu, a creat din ceramica pictata «Ice Flower», cea de-a cincea panza. Elis Iaia a imbinat culoarea si vinilurile in lucrarea «Sound Drops», ALL HOLLOW a folosit un mix de fotografie si pictura pentru a reda «Hollow Wear», iar Cutarica (Vlad Mihai) s-a folosit de pirogravura pentru a crea «ABSOLUT Bucolic», o lucrare despre folclorul romanesc. Mihai Neom a creat «Masina de culori», inspirata de un desen din copilarie pe care l-a reinterpretat prin grafitti.

«Inspiratie din Bucovina» a fost piesa in care Anca Rusu a ales sa realizeze un mozaic din boabe comestibile ca dovada ca munca in bucatarie poate fi un act de creatie. Reinterpretand si reinventand diverse fragmente din istoria obiectelor din lemn, Mihai Popescu a tradus povestea «ABSOLUT Biutiful» chiar in atelierul sau. Catalin Radulescu a realizat compozitia «ABSOLUT Wisecounter Clock», cu un colaj de obiecte ce amintesc de emotiile prin care trec oamenii in fiecare zi, avand ca piesa centrala un ceas functional, dar care intoarce timpul.

«ABSOLUT MADNESS», «ABSOLUT PARTY» si «IT ALL STARTS WITH AN ABSOLUT BLANK» sunt creatiile artistice realizate de castigatorii competitiei online ABSOLUT ARTISTS, adica Ciprian Dumitriu, Andreea Benu si Adrian Serghie. Stephan Pelger a adaugat inca o piesa a acestui puzzle cu piesa «Tailor made mix», cu o tehnica de patchwork ce a imbinat mai multe texturi, culori si forme pentru a reda un intreg unitar. Ultima piesa a fost realizata cu markere si vopsea de Alexandru Ciubotariu, aka Pisica Patrata, si a purtat numele de «ABSOLUT Thoughts». Alexandru a mixat personaje si doferite elemente pe care le-a pliat pe forma gatului sticlei.

Si iata rezultatul final!

Foto si info: Absolut

PUBLISHED ON 25.09.2012

more in Newsroom