HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Vedetele la Absolut Blank & Beyond

Inceput anul trecut la Bucuresti, proiectul ABSOLUT BLANK care a provocat 17 tineri artisti sa creeze un univers vizual neconventional a ajuns la final. Prin pictura, aerograf, design digital, colaj, vinil, fotografie, cooking, ilustratie, instalatii, ceramica si grafitti, sticla iconica de Absolut a devenit o opera de arta inedita, de 8 metri inaltime. Incheierea proiectului a fost celebrata weekendul trecut alaturi de artisti si vedete printr-o petrecere gazduita de Academia Romana. Nu au lipsit de la eveniment, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Adela Popescu sau designerii Adelina Ivan, Laura Lazar sau Stephan Pelger.

Pentru fotografii de la eveniment, click aici!

Despre campanie:
Prima din cele 17 piese din panza alba a fost creata de Andrei Pavel, artist aerograf, cu lucrarea  «Color Touch». Loreta Isac a continuat cu grafica in acrilice realizand lucrarea «Organic», iar designerul George Neagu a creat  piesa «Colivia», inspirandu-se din nevoia de libertate a unei pasari. «AltUnde», lucrarea Sorinei Vazelina,  a fost realizata printr-un mix original de colaj si ilustratie. Inspirata de mozaicul catalan, Alina Buzila asistata de Mihaela Pavelescu, a creat din ceramica pictata «Ice Flower», cea de-a cincea panza. Elis Iaia a imbinat culoarea si vinilurile in lucrarea «Sound Drops», ALL HOLLOW a folosit un mix de fotografie si pictura pentru a reda «Hollow Wear», iar Cutarica (Vlad Mihai) s-a folosit de pirogravura pentru a crea «ABSOLUT Bucolic», o lucrare despre folclorul romanesc. Mihai Neom a creat «Masina de culori», inspirata de un desen din copilarie pe care l-a reinterpretat prin grafitti.

«Inspiratie din Bucovina» a fost piesa in care Anca Rusu a ales sa realizeze un mozaic din boabe comestibile ca dovada ca munca in bucatarie poate fi un act de creatie. Reinterpretand si reinventand diverse fragmente din istoria obiectelor din lemn, Mihai Popescu a tradus povestea «ABSOLUT Biutiful» chiar in atelierul sau. Catalin Radulescu a realizat compozitia «ABSOLUT Wisecounter Clock», cu un colaj de obiecte ce amintesc de emotiile prin care trec oamenii in fiecare zi, avand ca piesa centrala un ceas functional, dar care intoarce timpul.

«ABSOLUT MADNESS», «ABSOLUT PARTY» si «IT ALL STARTS WITH AN ABSOLUT BLANK» sunt creatiile artistice realizate de castigatorii competitiei online ABSOLUT ARTISTS, adica Ciprian Dumitriu, Andreea Benu si Adrian Serghie. Stephan Pelger a adaugat inca o piesa a acestui puzzle cu piesa «Tailor made mix», cu o tehnica de patchwork ce a imbinat mai multe texturi, culori si forme pentru a reda un intreg unitar. Ultima piesa a fost realizata cu markere si vopsea de Alexandru Ciubotariu, aka Pisica Patrata, si a purtat numele de «ABSOLUT Thoughts». Alexandru a mixat personaje si doferite elemente pe care le-a pliat pe forma gatului sticlei.

Si iata rezultatul final!

Foto si info: Absolut

PUBLISHED ON 25.09.2012

more in Newsroom