INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
VANESSA PARADIS, imaginea Conscious at H&M

VANESSA PARADIS, imaginea Conscious at H&M

Vanessa Paradis prezinta colectia Conscious at H&M pentru primavara 2013, sprijinind astfel initiativa brandului suedez de a intari relatia dintre moda si sustenabilitate. In cadrul campaniei de promovare a acesteia, actrita si cantareata franceza poarta o rochie galbena cu volane, dar si o jacheta cu aplicatii din pietre stralucitoare, alaturi de pantaloni cu imprimeuri florale. Piesele colectiei sunt croite din bumbac organic, poliester reciclat sau Tencel, un material textil biodegradabil.

„Ma bucur ca sunt implicata in proiectul Conscious at H&M. Ma straduiesc intotdeauna sa fac cumparaturi intr-un mod responsabil, iar piesele vintage reprezinta o parte importanta din garderoba mea. Iubesc moda si o abordez intr-o maniera prietenoasa cu mediul pentru ca imi place sa folosesc si sa refolosesc hainele vechi”, declara Vanessa Paradis.

Imbinarea inedita de elemente romantice cu forme sport conduc la construirea unei colectii optimiste, perfecte pentru primavara. Rochiile lungi pana la pamant, jumpsuit-urile confortabile sau rochiile-tricou cu imprimeuri tropicale sunt cateva dintre piesele cheie. Nu lipsesc nici accesoriile, menite sa completeze fiecare look.

Lansarea colectiei va coincide cu o noua actiune H&M: cea de colectare a hainelor nedorite, desfasurata in magazinele selectate. Clientii vor putea aduce imbracamintea pe care nu si-o mai doresc intr-o plasa si vor primi la schimb un voucher H&M. Piesele vestimentare pot apartine oricarei firme, iar un client poate aduce maxim doua plase pe zi. H&M este primul magazin ce incurajeaza la aceasta scala returnarea hainelor, dorind sa previna aruncarea acestora la gunoi.

Foto si video: H&M Hennes and Mauritz

PUBLISHED ON 22.01.2013

more in Newsroom