WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Vacanta perfecta: TURCIA

Vacanta perfecta: TURCIA

Daca vrei o experienta exotica, dar si un loc unde sa poti petrece un concediu in familie, Turcia e o destinatie pe care trebuie sa o iei in considerare. Pe langa preturile decente si conditiile perfecte, statiunile turcesti au cate ceva pentru fiecare membru al familiei.

Cel mai bine e sa alegi sfarsitul verii. Caldurile se mai domolesc si traficul de turisti la fel. Daca optezi pentru o oferta in extra-sezon, vremea va fi de partea ta si vei salva o mare parte din buget. Orienteaza-te spre un resort. Iti ofera toate conditiile, vei fi departe de praful orasului dar, in acelasi timp, vei avea acces la “civilizatie” cu usurinta. Trebuie sa stii ca, in Turcia, numarul stelelor de pe usa unui hotel nu reflecta si calitatea serviciului, asa ca documenteaza-te bine inainte de a alege.
Majoritatea resorturilor asigura locuri speciale pentru copii, animatori care au grija de cei mici si ii angreneaza in jocuri si ateliere creative. Asa ca vei putea sta relaxata la plaja, iti vei putea lua o pauza stiindu-i pe cei mici pe maini bune.

Ce sa incerci

Waterparks. Statiunea Kusadasi are 3 parcuri de acest gen, 2 dintre ele fiind printre cele mai mari din Europa. Tobogane, piscine cu valuri, jacuzzi in aer liber, adica zile cu soare si distractie. Iar cei mici vor fi extrem de fericiti.

Dintre specialitatile locale, cu siguranta deja salivezi cu gandul la baclava, cataif sau kebab. Bucataria turceasca este savuroasa si chiar merita sa uiti putin de dieta.
Bazarul e o explozie de culoare, zgomote si kitschuri. Insa scormonind printre tarabe poti gasi lucruri interesante si la preturi minuscule.
Nu ocoli bazarul cu mirodenii, mai ales daca iti place sa gatesti. Poti sa iei acasa pungute pline de arome pentru orice fel de mancare si, mai ales, condimente pe care nu le gasesti la noi.
Fa o excursie la Efes. Merita pentru peisaje, pentru istoria locului si pentru o poveste extrem de interesanta.

Ce sa iei in bagaj

Bineinteles ca iti vei impacheta toate cele necesare pentru un concediu la mare. Opteaza pentru rochii vaporoase, flip-flopsi si palarii supra-dimensionate. Nu o sa-ti para rau. Si pentru ca va trebui sa alergi dupa cei mici, ai nevoie de libertate de miscare – fuste largi, pantaloni scurti, materiale lejere.
Pentru ca soarele este foarte puternic, s-ar putea ca umerii tai sa aiba de suferit. Daca nu ai o esarfa sau un sal, cu siguranta vei gasi unul interesant in bazar.

In ceea ce priveste cosmeticele, bineinteles ca lotiunea de plaja, cu factor de protectie cat mai mare, este indipensabila. Nu uita nici lotiunea de dupa plaja si crema pentru cei mici.
Poti sa ai la tine mascara, blush si luciu de buze, pentru o plimbare de seara pe faleza.
Fii pregatita si cu medicamente impotriva alergiei, dar si cu remedii pentru probleme de digestie. S-ar putea ca unele condimente sau mancaruri sa iti surprinda stomacul.

Tips

Inghetata nu e doar savuroasa, ci si un adevarat show in Turcia. Astfel, sa nu te surprinda daca un cornet cu inghetata se va transforma intr-un joc de strada, cu improvizatii.
Negociaza. Mai ales in bazar placerea negocierii nu trebuie ignorata. E o iluzie, insa una satisfacatoare.
Savureaza ceaiul specific locului. Te racoreste in zilele caniculare si, in multe locuri, este servit din partea casei, alaturi de o bucatica de rahat.
Cauta in bazar fete de perna colorate si fete de masa asortate ca sa aduci acasa o bucatica de Orient. Cumparand mai multe bucati beneficiezi de reduceri subtantiale, asa ca pot fi suveniruri originale, in locul deja banalului “ochi norocos”.

Citeste despre mai multe destinatii pentru o vacanta perfecta in noul numar al revistei online Petocuri!

Foto: asos.com

 

PUBLISHED ON 03.08.2011

more in Newsroom