INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Vacanta perfecta: BUCOVINA

Vacanta perfecta: BUCOVINA

Daca anul acesta ai decis sa iti petreci cateva zile cu parintii, una dintre cele mai potrivite destinatii este Bucovina: o zona linistita cu incarcatura spirituala si o destinatie perfecta pentru odihna si pentru acea “reincarcare a bateriilor” pe care o invocam in zilele lungi la birou.

Pensiuni cochete la preturi mai mult decat decente gasesti cu siguranta. Cel mai bine insa ar fi sa optezi pentru o cazare la Vatra Dornei sau Durau pentru a te putea misca in voie in orice directie.

Ce sa incerci
Nu ai voie sa ratezi turul manastirilor. De fapt, acesta ar putea fi “lait motivul” acestei vacante. Agapia cea alba si cu flori multicolore, Voronetul fascinant, Sihla si Sihastria sau chiar mai putin cunoscuta Horaita. Chiar daca nu esti o persoana credincioasa, un astfel de tur merita pentru frumusetea locurilor, caldura oamenilor si linistea dulce si placuta.
Planuieste un picnic sau un gratar, o cina la un restaurant din zona si nu incarca prea tare zilele. Chiar daca tu ai putea sa gasesti multe activitati interesante, parintii tai s-ar putea sa isi doreasca doar relaxare, soare si verdeata.
Savureaza preparatele  traditionale. Esti intr-o zona “bio”, asa ca profita si mananca o omleta taraneasca cu oua de tara, fructe si legume proaspete, telemea de oaie, cas de capra, lapte proaspat.
In multe dintre pensiunile din Bucovina gazdele sunt gata sa iti faca toate poftele. Asa ca incearca niste poale-n brau, un bulz, o tochitura moldoveneasca sau un bors de cocos dres cu smantana.
O plimbare cu caruta. De ce nu? Sau daca esti ceva mai viteaza, urca parintii in caruta si tu invata sa calaresti.

Ce sa impachetezi
Haine comode, potrivite pentru o drumetie dar si pentru o plimbare prin oras. Outfituri lejere, de vara, pentru zi, dar nu uita de un hanorac sau chiar un pulover pentru serile mai racoroase.
O fusta lunga si o bluza din in sau matase, cu maneca lunga, sunt obligatorii in bagaj. Multe dintre manastiri au reguli stricte si e bine sa te conformezi pentru a respecta locul pe care il vizitezi. Nici o esarfa sau un sal pentru a-ti acoperi umerii sau capul nu e de uitat acasa.
Chiar daca mama ta va avea pregatita o trusa plina cu medicamente, e bine sa fii si tu prevazatoare si sa pui in bagaj cateva, impreuna cu plasturi si  remedii impotriva alergiei. Si nu uita de un spray impotriva tantarilor.
In ceea ce priveste cosmeticele…uita de ele. Esti intr-o zona de munte, la aer curat pentru cateva zile de relaxare. Lasa-ti fata sa respire, sa se improspateze. Nu trebuie sa uiti de crema cu protectie solara si de crema hidratanta. Aceastea sunt obligatorii.

Tips
Luna iulie ar fi poate cea mai potrivita, in primul rand datorita vremii, dar si pentru a evita aglomeratia. Cand toata lumea e la mare tu poti sa te bucuri de racoarea si linistea muntelui.
In zona gasesti carari pentru drumetii, pesteri, schituri ascunse pe drumuri de munte. Asa ca intreaba localnicii si uita-te cu atentie dupa semnele care marcheaza asemenea locuri.
Daca te aventurezi pe carari  de munte, fii pregatita cu o pereche de bocanci.
Chiar daca nu mergi in fiecare duminica la biserica, nu rata o conversatie cu un parinte, calugar sau calugarita. S-ar putea sa fii suprinsa de intelepciunea si deschiderea acestor oameni.
Nu te sfii sa mananci la o manastire. Mancarea e savuroasa, iar atmosfera unica.

Citeste despre mai multe destinatii pentru o vacanta perfecta in noul numar al revistei online Petocuri!

Foto:turismbucovina.ro, asos.com, hm.com,

PUBLISHED ON 03.08.2011

more in Newsroom