INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Uniunea Europeana interzice testarea cosmeticelor pe animale

Uniunea Europeana interzice testarea cosmeticelor pe animale

Dupa peste 20 de ani de campanii impotriva testarii pe animale, importul si vanzarea produselor cosmetice si a ingredientelor testate pe animale vor fi interzise in Uniunea Europeana, incepand cu 11 Martie 2013.

Astfel, oricine doreste sa vanda noi produse cosmetice si ingrediente in UE nu trebuie sa le testeze pe animale nicaieri in lume. Interzicerea afecteaza toate cosmeticele: inclusiv produse de ingrijire si de infrumusetare, de la sapun la pasta de dinti.

The Body Shop este unul dintre putinele branduri de beauty care nu va fi afectat de aceasta interzicere, fiind o companie Against Animal Testing dintotdeauna.  Pana pe 11 martie, The Body Shop si Cruelty Free International vor lansa o serie de activitati speciale comemorative, in sprijinul confirmarii venite din partea Comisarului Tonio Borg care atesta ca interzicerea va continua asa cum s-a stabilit. Borg a scris recent intr-o scrisoare adresata militantilor impotriva testarii pe animale: “Consider ca interzicerea va intra in vigoare in martie 2013 asa cum Parlamentul si Consiliul au decis deja. Nu intentionez sa propun o amanare sau o derogare a acestei interdictii”.

Interzicerea propusa trimite un mesaj puternic in toata lumea in sprijinul frumusetii fara cruzime, adresat in special tarilor precum China, care inca cer testari pe animale pentru cosmetice. Michelle Thew, Cruelty Free International Chief Executive, spune: “Acesta este cu adevarat un eveniment istoric si punctul culminant al peste 20 ani de campanii. Acum va trebui sa aplicam determinarea si viziunea noastra la o scara globala pentru a ne asigura ca si restul lumii va urma aceasta cale.

Paul McGreevy, International Values Director la The Body Shop, le multumeste clientilor care au sprijinit campania companiei impotriva testarii pe animale a cosmeticelor de-a lungul anilor si spune: “Aceasta mare realizare in Europa este doar finalul unui capitol. Viitorul in domeniul frumusetii trebuie sa fie cruelty-free.”

In 1991, BUAV (fondatorul Cruelty Free International) a pus bazele unei coalitii europene formate din organizatii pentru protectia animalelor din toata Europa (ECEAE) avand ca obiectiv stoparea folosirii animalelor pentru testarea cosmeticelor. A pus in miscare o campanie publica si politica in toata Europa care s-a intins pe parcursul a 20 de ani.

In 1993, The Body Shop, prima companie de beauty care a luat actiune cu privire la testarea cosmeticelor pe animale, a sprijinit campania antrenand suportul clientilor sai din toata Europa. Trei ani mai tarziu, Dame Anita Roddick, fondatoarea The Body Shop, a devenit membra a ECEAE si a prezentat o petitie cu 4 milioane de semnaturi Comisiei Europene.

In 2012, BUAV a pus bazele Cruelty Free International, prima organizatie globala dedicata stoparii testarii cosmeticelor pe animale in intrega lume. Impreuna cu Cruelty Free International, The Body Shop a lansat o noua campanie internationala care a activat, pana acum, clienti din 55 tari sa semneze o petitie globala in sprijinul stoparii testarii pe animale a cosmeticelor odata pentru totdeauna.

Interzicerea testarii pe animale in UE: un drum lung si lent

1898 – S-a infiintat British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) pentru a milita impotriva tuturor formelor de testare pe animale

1973 – BUAV a adus pentru prima oara in atentia publicului problema testarii cosmeticelor pe animale

1990 – BUAV a pus bazele Coalitiei Europene pentru Stoparea Testarii Cosmeticelor pe Animale (acum European Coalition to End Animal Experiments – ECEAE) o alianta de organizatii de top pentru protectia animalelor cu scopul de a stopa testarea pe animale a cosmeticelor in UE

1991 – BUAV si ECEAE au organizat un mars international si o adunare in Bruxelles si un turneu ‘laboratory rabbit’ Vanity tours prin tari din toata Europa pentru a-i determina pe membrii parlamentului sa voteze stoparea testarii pe animale a cosmeticelor

1993 – The Body Shop se imbarca in campania la nivel european pentru stoparea testarii pe animale a cosmeticelor in UE

1996 – Anita Roddick, fondatoarea The Body Shop, devine membra a ECEAE, si impreuna cu Chrissie Hynde a prezentat o petiei cu 4 millioane de semnaturiComisiei Europene pentru stoparea testarii pe animale a cosmeticelor

2004 – O interzicerea a testarii pe animale a produselor cosmetice finite (nu si a ingredientelor) a fost impusa in Europa

2009 – Testarea ingredientelor cosmetice pe animale oriunde in UE este ilegala, ca si vanzarea sau importul in UE a ingredientelor testate pe animale folosite in cosmetice. Totusi, trei teste pe animale au fost scutite pentru a permite testelor non-animal sa fie validate.

2011 – BUAV si partenerii sai europeni lanseaza campania No Cruel Cosmetics pentru ca importul si vanzarea sa fie interzise in 2013 asa cum a fost planificat fara amanare sau derogare.

2012 – The Body Shop sprijina lansarea Cruelty Free International de catre BUAV. Impreuna, militeaza pentru interzicerea testarii pe animale a cosmeticelor.

11 martie 2013 – o interzicere  totala a testarii pe animale a cosmeticelor este implementata in UE

Sursa info si foto: The Body Shop

PUBLISHED ON 31.01.2013

more in Newsroom