WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Unele dintre cele mai frumoase felicitari
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Unele dintre cele mai frumoase felicitari

Daniel Mackie picteaza animale decorate cu elemente din habitatul lor. I-am descoperit ilustratiile in acuarela prin intermediul felicitarilor realizate de el sub umbrela The DM Collection. Pentru mine, unele dintre cele mai frumoase.

Imi place sa ofer celor dragi, dar si sa primesc, felicitari sau vederi. Cred ca imaginea de pe ele prezinta mereu cate un indiciu fie despre expeditor sau destinatar, fie despre relatia dintre ei. Apoi, spatiul restrans pe care il ai la dispozitie face ca mesajul sa fie unul concentrat, iar, in vremurile de azi, cuvantul scris de mana pe hartie exprima, pe langa semnificatia lui, si ceva in plus: nostalgie.

Am vazut pentru prima oara felicitarile lui Daniel Mackie in urma cu un an, in una dintre vizitele mele la MioBio, unde se gaseste in continuare o selectie din colectia lui generoasa. Cu gandul la cine urmau sa ajunga, am ales atunci o imagine cu un urs si una cu o pisica, ambele potrivite pentru perioada Sarbatorilor de iarna.

Estetica vizuala a artistului devine usor de recunoscut, dupa ce te-ai familiarizat cu cateva dintre lucrari. Contururi fine de animale de tot felul, in interiorul carora parti din corpurile vietuitoarelor se imbina cu bucati de natura, pline de culoare. Ilustratiile de acest fel sunt emblematice pentru stilul lui Mackie, influentat de Art-Deco, de arta japoneza Ukiyo-e, dar si, asa cum spune in descrierea din shop-ul online thedmcollection.com, de tatuajele marinaresti.

Un detaliu pe care l-am remarcat si apreciat e faptul ca ochii personajelor sunt blanzi si curiosi, privind adesea in sus, iar o curiozitate a felicitarilor sunt povestile scurte de pe verso, care insotesc fiecare imagine. Inspirate din diverse culturi, textele impletesc realul cu imaginarul.

M-am gandit la felicitari acum pentru ca se apropie, din nou, Sarbatorile de Craciun. Poate ca e inca prea devreme pentru unele dintre pregatiri, dar nu si pentru scris felicitari. Cele pe care nu le inmanam personal au nevoie de ceva timp pentru a ajunge la destinatiile lor.

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 28.11.2022

more in Mood Board