AMINTIRI

Printre oracole si caiete de...

De la clasicul Nu te supara, frate!, la papusile Aradeanca, fel…

AMINTIRI

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu…

EDITOR'S CHOICE

Mood board de toamna, cu...

Toamna isi anunta venirea din timp. Asa ca, in preintampinarea ei,…

INSPIRATIE

Ai o rochie alba. Ce...

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem…

FASHION BRIEF

Magazinul Dior de pe Avenue...

Dior mi-a parut intotdeauna un brand care domina. Dior inseamna statut….

INSPIRATIE

Tinute emblematice Barbie, inspiratie pentru...

Orice turneu de promovare a unui film are si o componenta…

INSPIRATIE

10 rochii couture fw 2023/24....

Continui traditia de a alege 10 rochii din colectiile haute-couture prezentate…

Interviu

Bijuteriile Lito

Nu as fi crezut ca estetica unui artist este asa de mult influentata de personalitatea lui, pana cand nu am cunoscut-o pe Lito Karakostanoglou, la evenimentul "meet the designer" de la Madison Perfumery. Bijuteriile ei nu sunt despre stralucire si statut. Sunt bijuterii pe care trebuie sa le incerci si abia atunci descoperi un limbaj nonverbal, prin care sa iti poti exprima cel mai bine o ipostaza a feminitatii si o stare de moment. Lito este tactila, isi poarta bijuteriile si se joaca cu ele ca si cu niste cuvinte care, daca le pui in alta ordine, isi schimba complet sensul. Si cel mai mare talent al ei este ca e o femeie adevarata, care stie exact ce vrea sa spuna si o spune perfect prin bijuteriile ei. * Se spune ca relatia cu bijuteriile este o mostenire din copilarie: de la cineva din familie sau, pur si simplu, de la cineva care ne-a placut si ne-a influentat. Care este prima ta amintire cu o bijuterie? Este un inel in forma de floare pe care il avea mama mea si pe care mi-l doream si eu, dar si fiecare dintre surorile mele. Toate eram fascinate de acel inel. Si am primit fiecare o replica a acelui inel, din partea mamei, cand am implinit 18 ani. Pentru o bijuterie, forma este un element important. Intrebarea mea este daca forma urmeaza emotia sau vicev...

Inapoi Inainte
Unele dintre cele mai frumoase felicitari
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Unele dintre cele mai frumoase felicitari

Daniel Mackie picteaza animale decorate cu elemente din habitatul lor. I-am descoperit ilustratiile in acuarela prin intermediul felicitarilor realizate de el sub umbrela The DM Collection. Pentru mine, unele dintre cele mai frumoase.

Imi place sa ofer celor dragi, dar si sa primesc, felicitari sau vederi. Cred ca imaginea de pe ele prezinta mereu cate un indiciu fie despre expeditor sau destinatar, fie despre relatia dintre ei. Apoi, spatiul restrans pe care il ai la dispozitie face ca mesajul sa fie unul concentrat, iar, in vremurile de azi, cuvantul scris de mana pe hartie exprima, pe langa semnificatia lui, si ceva in plus: nostalgie.

Am vazut pentru prima oara felicitarile lui Daniel Mackie in urma cu un an, in una dintre vizitele mele la MioBio, unde se gaseste in continuare o selectie din colectia lui generoasa. Cu gandul la cine urmau sa ajunga, am ales atunci o imagine cu un urs si una cu o pisica, ambele potrivite pentru perioada Sarbatorilor de iarna.

Estetica vizuala a artistului devine usor de recunoscut, dupa ce te-ai familiarizat cu cateva dintre lucrari. Contururi fine de animale de tot felul, in interiorul carora parti din corpurile vietuitoarelor se imbina cu bucati de natura, pline de culoare. Ilustratiile de acest fel sunt emblematice pentru stilul lui Mackie, influentat de Art-Deco, de arta japoneza Ukiyo-e, dar si, asa cum spune in descrierea din shop-ul online thedmcollection.com, de tatuajele marinaresti.

Un detaliu pe care l-am remarcat si apreciat e faptul ca ochii personajelor sunt blanzi si curiosi, privind adesea in sus, iar o curiozitate a felicitarilor sunt povestile scurte de pe verso, care insotesc fiecare imagine. Inspirate din diverse culturi, textele impletesc realul cu imaginarul.

M-am gandit la felicitari acum pentru ca se apropie, din nou, Sarbatorile de Craciun. Poate ca e inca prea devreme pentru unele dintre pregatiri, dar nu si pentru scris felicitari. Cele pe care nu le inmanam personal au nevoie de ceva timp pentru a ajunge la destinatiile lor.

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 28.11.2022

more in Mood Board