EDITOR'S CHOICE

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite…

RED CARPET

10 rochii couture FW 2024/25....

Continui exercitiul de imaginatie dedicat rochiilor pe care mizez ca le…

WE LIKE

FITS 2024. Orasul ca scena.

Arta e una dintre cele mai la indemana surse de fericire…

INSPIRATIE

Rochiile verii

Pentru mine, rochiile verii au lungime medie si sunt croite din…

INSPIRATIE

“And it was all yellow”

Culoarea galbena are coloana sonora: melodia Yellow a trupei Coldplay. Obisnuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Design vestimentar la RDW 2024

Instalatia de design vestimentar din cadrul expozitiei centrale Romania Design Week…

RED CARPET

Inspiratie de pe covorul rosu...

Mi-au placut multe dintre tinutele purtate pe covorul rosu al Festivalului…

Amintiri

Moda anilor '90, din copilarie in prezent

Moda anilor '90 a revenit in trend de cateva sezoane si promite sa ramana cu noi o perioada. Mai in gluma, mai (putin) in serios, am interpretat aceasta revenire ca pe o a doua sansa pe care mi-o da timpul pentru a repara greselile de styling din trecut. Pentru mine, moda anilor '90 e moda copilariei si a adolescentei si, odata cu asta, a celor mai nastrusnice experimente vestimentare… atat de nastrusnice incat, macar din acest punct de vedere, nu ma supar ca am prea putine fotografii din acea perioada. MM6 Maison Margiela SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Tot putine erau si sursele de inspiratie, de la copiii mai mari de la bloc, la cele cateva reviste rasfoite din cand in cand, precum Bravo sau Popcorn, si pana la videoclipurile muzicale, pe care le percepeam ca pe adevarate show-uri de moda. Peste toate astea, magazinele cu imbracaminte erau si ele putine. Daca e sa compar cu prezentul, contextul nu era unul favorabil pentru explorarea creativitatii in moda si, totusi, cum se face ca rezonez si azi cu piesele vestimentare indragite atunci? E, cu siguranta, si datorita nostalgiei si a faptului ca primele intalniri cu moda lasa o amprenta puternica asupra noastra. Nu pot nega asta, dar parca e mai mult de-atat. Saint Laurent SS 2024 / Sursa foto: Hepta.ro Cr...

Inapoi Inainte
Un anticearcan, un deodorant & o masca 2 in 1

Un anticearcan, un deodorant & o masca 2 in 1

In industria frumusetii, totul e in schimbare. Apar mereu produse noi, cu formule care sa indeplineasca, din ce in ce mai bine, dorintele consumatorilor. Din acest motiv e de inteles ca tot strecuram, din cand in cand, in rutina noastra descoperiri recente, care ne-au starnit curiozitatea.

Cu toate astea, nu despre ele aleg sa scriu acum. Dimpotriva. Am ales trei produse pe care le stiu de ceva timp si care isi mentin locul printre favorite: un anticearcan de la Madara (cea mai noua descoperire, cu toate ca a trecut mai bine de un an jumatate de cand l-am incercat prima oara), un deodorant spray de la Weleda si o masca 2 in 1 Sucre Frappe de la Pulpe de Vie. In cazul ultimelor doua, am pierdut sirul anilor care au trecut de cand le-am testat prima oara.

The Concealer de la Madara

Am constatat cu aceasta ocazie ca, intre momentul in care am inceput sa includ produse naturale de ingrijire in rutina mea de zi cu zi si momentul in care am facut acelasi pas si cu make-up-ul, a existat un decalaj. Desincronizarea nu s-a produs din cauza rezistentei mele la schimbare. Ce imi amintesc e ca, o bucata de timp, produsele de machiaj naturale nu erau la fel de usor de gasit cum erau cele de ingrijire. Dar, cum spuneam, lucrurile se schimba, iar asta se reflecta si in portfardul meu.

Astazi, in trusa mea de make-up (care trece prin cea mai minimalista perioada din adolescenta si pana in prezent), se gasesc cateva produse dragi, cu formule naturale. Voi vorbi acum despre unul dintre ele, un companion de nadejde: anticearcanul de la Madara. Se numeste The Concealer si simt ca isi merita pe deplin prestanta pe care i-o da acel “The”.

The Concealer pare ca se lipeste de piele atunci cand il aplic prin tapotare cu buricele degetelor si se mentine acolo pe parcursul zilei. Am cearcane destul de pronuntate de fel si el reuseste sa-mi mascheze oboseala.

Produsul are o formula cremoasa, care il face usor de aplicat – de dozat pentru a obtine acoperirea dorita si de estompat pentru o trecere naturala spre restul tenului, fie ca acesta e lasat natural, fie ca e acoperit cu fond de ten, bb sau cc cream. Imi place ca nu creeaza impresia de ten incarcat sau uscat.

Il folosesc si nu simt nevoia de a cauta ceva cu ce sa-l inlocuiesc. Mi se potriveste. In plus, aprecierea mea nu se limiteaza la calitatile lui functionale. Lor li se alatura si faptul ca este un concealer certificat natural. Conform Madara, printre ingredientele lui cheie se regasesc untul de shea, acidul hialuronic, extractele de afine si de radacina de bujor.

Deodorantul spray de la Weleda

Cand m-am gandit sa inlocuiesc deodorantul conventional pe care il foloseam cu unul cu o formula naturala, nu m-am gandit ca va urma o serie de incercari nereusite. Dar asta s-a intamplat. A fost nevoie sa testez mai multe produse pana sa-l gasesc pe cel potrivit.

La inceput, a parut o misiune imposibila sa vreau sa ma bucur in continuare de beneficiile unor ingrediente (menite sa previna mirosul de transpiratie), dar in lipsa lor. Tot ce am incercat functiona si nu prea. Lucrurile s-au schimbat dupa ce am testat deodorantul de la Weleda. Pentru mine, el a fost lozul castigator.

Au trecut ani de cand l-am descoperit si ramane produsul meu de referinta la aceasta categorie. Cu siguranta, nu este singurul de pe piata cu care as rezona, mai ales ca astazi exista mult mai multe optiuni decat atunci cand eram eu in cautari, doar ca nu am mai prea explorat noutatile.

Conform Weleda, deodorantul spray este compus din ingrediente naturale, fara antiperspiranti, conservanti, parfum si coloranti sintetici sau materii prime provenite din uleiuri minerale. Preferatul meu este cel cu aroma proaspata de citrice. Nu m-am plictisit deloc de aroma lui. Imi place si cel care miroase a trandafiri, dar e pe locul doi in preferinte. Mai este si o varianta cu salvie.

Masca si gomajul facial Sucre Frappe de la Pulpe de Vie

Masca si gomajul facial Sucre Frappe de la Pulpe de Vie completeaza trio-ul de produse despre care m-am gandit sa iti povestesc. Sucre Frappe s-a alaturat relativ recent produselor mele de ingrijire. Inaintea lui, obisnuiam sa folosesc doar masti pentru o singura aplicare. Nu am o preferata anume. Aleg ce imi starneste curiozitatea in momentul in care le vad expuse pe raft.

Am optat pentru Sucre Frappe din dorinta de a avea ceva pe care sa ma bazez in mod regulat si pentru ca imi aminteam ca imi place produsul. Faptul ca actioneaza si ca gomaj nu a fost o conditie pentru mine, ci un bonus. Am testat produsul pentru prima oara in urma cu cativa ani si l-am pus si atunci pe lista descoperirilor pe gustul meu. Intre timp, am observat ca si-a schimbat ambalajul, dar si-a pastrat formula cu care m-a surprins atunci. Despre asta iti voi spune mai multe mai tarziu.

Are o textura ca mierea, cu mici bucati de samburi de caisa, pentru exfoliere. Se aplica pe tenul curat si uscat si se lasa sa actioneaze cinci minute. Chiar daca sa obtii efecte maxime in cel mai scurt timp pare a fi un obiectiv cheie in zilele noastre, inclusiv in rutina de ingrijire, cand vine vorba de aplicarea unei masti, eu nu ma grabesc deloc.

E un ritual care se intampla cand stiu ca-i pot acorda cel putin timpul necesar. Nu-ti imagina ca stau nemiscata! Bine, uneori poate chiar stau si-mi las doar gandurile sa se miste dintr-o parte in alta.:) De cele mai multe ori, insa, fac ceva care ma relaxeaza: fie ma uit la un film sau continui un serial, fie citesc cateva pagini dintr-o carte sau dintr-o revista.

Pentru o imagine de ansamblu completa, trebuie sa recunosc ca am scris o parte din acest text cu Sucre Frappe pe ten si ca l-am lasat sa actioneze ceva mai mult decat 5 minute. Am continuat apoi cu un masaj cu miscari circulare, blande, pentru a realiza exfolierea.

Gandul ca e vorba de un produs lipicios ca mierea s-ar putea sa te faca sa crezi ca indepartarea lui e una anevoioasa. Nu este deloc asa. In contact cu apa, textura lui se transforma, ca prin minune, intr-un lapte hidratant. Asta era detaliul surpriza de care vorbeam la inceput si care face curatarea mastii extrem de usoara. Ce imi place e ca, la final, tenul meu se simte mai fin si are acea luminozitate post-exfoliere.

Un alt motiv pentru care imi place Sucre Frappe (si nu numai el) este filosofia brandului Pulpe de Vie impotriva risipei alimentare. Conform Pulpe de Vie, pentru crearea produselor, sunt folosite fructe si legume care provin de la producatori locali. Si nu orice fructe si legume, ci acelea care, desi sunt proaspete, nu au estetica necesara pentru a fi destinate consumului alimentar.

Inchei cu cateva informatii despre beneficii si ingrediente. Sucre Frappe aduce impreuna beneficiile unei masti si ale unui gomaj si purifica, tonifiaza, hidrateaza, exfolieaza tenul si indeparteaza impuritatile. Contine ingrediente 100% naturale, iar mare parte dintre ele provin din culturi organice. Printre ingredientele cheie se regasesc uleiul de grapefruit roz, extractul de castravete si mierea. Nu e testat pe animale.

*

In cazul in care te intrebi unde se gasesc aceste produse, eu le-am achizitionat pe toate de la MioBio. Este magazinul de unde imi cumpar cele mai multe dintre produsele de ingrijire si make-up pe care le folosesc. Este si printre locurile pe care le iau in calcul cand vine vorba despre cadouri. Nu este singurul de la noi unde se gasesc cele trei branduri. De exemplu, imi amintesc ca am vazut brandurile Pulpe de Vie si Weleda in concept store-urile Mega Image, in sectiunea dedicata produselor naturale. Despre produsele Weleda, stiu ca se gasesc si la Bebe Tei sau la Farmacia Tei (le-am intalnit recent online). Cu un search pe google, vei gasi cu siguranta si alte variante.

Fotografie principala: ika dam / Unsplash
Fotografii produse: Ioana Lovin / arhiva personala

PUBLISHED ON 26.05.2021

more in Beauty Lines