INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Corneliu Dragan-Targoviste este singurul artist roman prezent la Bienala de Acuarela de la Shanghai Zhujiajiao. El va expune aici lucrarea 'Strada din Bucuresti' si va participa alaturi de 97 de acuarelisti internationali, selectati de juriu din 3000 de inscrisi.

Desfasurata o data la doi ani, Expozitia Internationala de Acuarela de la Shanghai ofera artistilor de acuarela din intreaga lume o platforma de studiu, schimb de experienta si oportunitatea de promovare a operelor de arta. „Am aflat de Bienala de la Shanghai de pe internet și am propus 2 lucrari, reprezentand scene urbane din București și Cluj. In urma jurizarii, am fost selecționat din cei peste 3000 de participanti straini si invitat sa trimit lucrarile in original. Participarea in sine la acest concurs a fost o provocare si totodata o prima incercare a limitelor, pentru a vedea la ce nivel ma situez pe plan mondial.“, povesteste Corneliu Dragan-Targoviste.

Lucrarea sa, „Strada din Bucuresti”, a putut fi vizionata, intre 19 si 27 ianuarie 2013, la Turnul De Radio si Televiziune din Shanghai, urmand ca in perioada 7-17 februarie 2013, aceasta sa fie expusa la CWI Palatul Copiilor din Shanghai. Acuarelistul a marturisit ca simte o mare satisfactie personala si totodata  o mandrie  pentru faptul ca drapelul Romaniei a fluturat in fata salii de expozitie din China”.

Corneliu Dragan-Targoviste abordeaza multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictura, acuarela, grafica, icoane si caricaturi. De-a lungul timpului, lucrarile sale au fost expuse atat in Romania, cat si in Franta, Turcia, Canada si Germania. Mai mult decat atat, lucrarile sale se regasesc si in colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic si Marea Britanie.

Pictura in acuarela: Corneliu Dragan-Targoviste

PUBLISHED ON 06.02.2013

more in Newsroom