INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

INSPIRATIE

Melodii pentru care nu dau...

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal….

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Corneliu Dragan-Targoviste este singurul artist roman prezent la Bienala de Acuarela de la Shanghai Zhujiajiao. El va expune aici lucrarea 'Strada din Bucuresti' si va participa alaturi de 97 de acuarelisti internationali, selectati de juriu din 3000 de inscrisi.

Desfasurata o data la doi ani, Expozitia Internationala de Acuarela de la Shanghai ofera artistilor de acuarela din intreaga lume o platforma de studiu, schimb de experienta si oportunitatea de promovare a operelor de arta. „Am aflat de Bienala de la Shanghai de pe internet și am propus 2 lucrari, reprezentand scene urbane din București și Cluj. In urma jurizarii, am fost selecționat din cei peste 3000 de participanti straini si invitat sa trimit lucrarile in original. Participarea in sine la acest concurs a fost o provocare si totodata o prima incercare a limitelor, pentru a vedea la ce nivel ma situez pe plan mondial.“, povesteste Corneliu Dragan-Targoviste.

Lucrarea sa, „Strada din Bucuresti”, a putut fi vizionata, intre 19 si 27 ianuarie 2013, la Turnul De Radio si Televiziune din Shanghai, urmand ca in perioada 7-17 februarie 2013, aceasta sa fie expusa la CWI Palatul Copiilor din Shanghai. Acuarelistul a marturisit ca simte o mare satisfactie personala si totodata  o mandrie  pentru faptul ca drapelul Romaniei a fluturat in fata salii de expozitie din China”.

Corneliu Dragan-Targoviste abordeaza multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictura, acuarela, grafica, icoane si caricaturi. De-a lungul timpului, lucrarile sale au fost expuse atat in Romania, cat si in Franta, Turcia, Canada si Germania. Mai mult decat atat, lucrarile sale se regasesc si in colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic si Marea Britanie.

Pictura in acuarela: Corneliu Dragan-Targoviste

more in Newsroom