INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Un acuarelist roman la Bienala de la Shanghai

Corneliu Dragan-Targoviste este singurul artist roman prezent la Bienala de Acuarela de la Shanghai Zhujiajiao. El va expune aici lucrarea 'Strada din Bucuresti' si va participa alaturi de 97 de acuarelisti internationali, selectati de juriu din 3000 de inscrisi.

Desfasurata o data la doi ani, Expozitia Internationala de Acuarela de la Shanghai ofera artistilor de acuarela din intreaga lume o platforma de studiu, schimb de experienta si oportunitatea de promovare a operelor de arta. „Am aflat de Bienala de la Shanghai de pe internet și am propus 2 lucrari, reprezentand scene urbane din București și Cluj. In urma jurizarii, am fost selecționat din cei peste 3000 de participanti straini si invitat sa trimit lucrarile in original. Participarea in sine la acest concurs a fost o provocare si totodata o prima incercare a limitelor, pentru a vedea la ce nivel ma situez pe plan mondial.“, povesteste Corneliu Dragan-Targoviste.

Lucrarea sa, „Strada din Bucuresti”, a putut fi vizionata, intre 19 si 27 ianuarie 2013, la Turnul De Radio si Televiziune din Shanghai, urmand ca in perioada 7-17 februarie 2013, aceasta sa fie expusa la CWI Palatul Copiilor din Shanghai. Acuarelistul a marturisit ca simte o mare satisfactie personala si totodata  o mandrie  pentru faptul ca drapelul Romaniei a fluturat in fata salii de expozitie din China”.

Corneliu Dragan-Targoviste abordeaza multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictura, acuarela, grafica, icoane si caricaturi. De-a lungul timpului, lucrarile sale au fost expuse atat in Romania, cat si in Franta, Turcia, Canada si Germania. Mai mult decat atat, lucrarile sale se regasesc si in colectii particulare si de stat din Romania, Israel, Franta, Germania, Turcia, Spania, Federatia Rusa, Statele Unite, Elvetia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic si Marea Britanie.

Pictura in acuarela: Corneliu Dragan-Targoviste

PUBLISHED ON 06.02.2013

more in Newsroom