AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Tricoul Fain pe care trebuie sa-l ai in garderoba

Tricoul Fain pe care trebuie sa-l ai in garderoba

Proiectul Tricoul fain propune o reintrepretare si o celebrare urbana a panzelor romanesti, autentice, a vorbelor si a expresiilor populare - ca aplicatii pe o linie de tricouri 'new style'.

“Tricoul fain” este un produs Mandra Chic (atelier-sezatoare in cadrul Muzeului de Panze si Povesti) & Snobbish Breakfast. Proiectul promoveaza ideea de multiculturalitate, specifica Tarii Fagarasului, si armonizarea tuturor elementelor si simbolurilor vechi cu vremurile prezente. Totul prin intermediul unor detalii specifice.

Nu intamplator, tricourile faine au aplicatii de panze romanesti si sasesti, culorile broderiilor au influente maghiare, si, in ceea ce priveste accesoriile, s-au folosit acoperitori de cap autentice, cu puternice influente asiatice. Caita cu urechi, de exemplu, care este spectaculoasa si extrem de fashion astazi, a disparut din port imediat dupa primul razboi mondial. Ea avea influente mongole, iar Tara Fagarasului e singura zona etnografica din Romania unde se regaseste in tinutele vechi. Este un detaliu vestimentar care poate sa fie oricand reinterpretat cu mare stil.

Tricoul fain doreste sa redea panzei traditionale si vorbelor autentice romanesti valoarea si pretuirea pe care le merita. Astfel “Tricoul fain” vinde, de fapt, bucatica de tesatura si vorba brodata pe ea, cu tot cu tot cu o poveste.

Tricourile se pot achizitiona din mansarda Carturesti Verona. Mai multe modele poti vedea AICI.

Foto: http://www.mandrachic.blogspot.com/

PUBLISHED ON 06.03.2012

more in Newsroom