INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Tricoul Fain pe care trebuie sa-l ai in garderoba

Tricoul Fain pe care trebuie sa-l ai in garderoba

Proiectul Tricoul fain propune o reintrepretare si o celebrare urbana a panzelor romanesti, autentice, a vorbelor si a expresiilor populare - ca aplicatii pe o linie de tricouri 'new style'.

“Tricoul fain” este un produs Mandra Chic (atelier-sezatoare in cadrul Muzeului de Panze si Povesti) & Snobbish Breakfast. Proiectul promoveaza ideea de multiculturalitate, specifica Tarii Fagarasului, si armonizarea tuturor elementelor si simbolurilor vechi cu vremurile prezente. Totul prin intermediul unor detalii specifice.

Nu intamplator, tricourile faine au aplicatii de panze romanesti si sasesti, culorile broderiilor au influente maghiare, si, in ceea ce priveste accesoriile, s-au folosit acoperitori de cap autentice, cu puternice influente asiatice. Caita cu urechi, de exemplu, care este spectaculoasa si extrem de fashion astazi, a disparut din port imediat dupa primul razboi mondial. Ea avea influente mongole, iar Tara Fagarasului e singura zona etnografica din Romania unde se regaseste in tinutele vechi. Este un detaliu vestimentar care poate sa fie oricand reinterpretat cu mare stil.

Tricoul fain doreste sa redea panzei traditionale si vorbelor autentice romanesti valoarea si pretuirea pe care le merita. Astfel “Tricoul fain” vinde, de fapt, bucatica de tesatura si vorba brodata pe ea, cu tot cu tot cu o poveste.

Tricourile se pot achizitiona din mansarda Carturesti Verona. Mai multe modele poti vedea AICI.

Foto: http://www.mandrachic.blogspot.com/

PUBLISHED ON 06.03.2012

more in Newsroom