INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Tratamente de toamna pentru sanatatea pielii

Tratamente de toamna pentru sanatatea pielii

Toamna pielea trebuie ajutata sa se regenereze dupa excesele solare din timpul verii. In acelasi timp, ea trebuie protejata de efectul de dezhidratare pe care il au asupra ei umiditatea, frigul si vantul. Daca te-ai gandit sa apelezi la diferite tratamentele laser sau la cele de peeling, sa tratezi vinisoarele vizibile sau pilozitatea in exces, medicii spun ca toamna este momentul oportun. In aceasta perioada, intensitatea luminoasa scade si o data cu ea si riscul vindecarii vicioase.

Toamna bronzul dispare, iar tenul are nevoie de masuri atente de ingrijire prin care sa isi recapete elasticitatea si stralucirea. Chiar daca soarele nu mai are aceeasi intensitate si in acest sezon este nevoie de protectie solara si hidratare regulata. De asemenea, toamna este indicat sa incepeti tratamentele de infrumusetare cu termen lung” ne sfatuieste Mihaela Leventer, medic dermatolog si  fondator DermaStyle.

Medicii spun ca soarele favorizeaza aparitia petelor maronii pe ten. Pigmentarea pielii este una dintre afectiunile pielii cu care te poti confrunta la sfarsitul verii. In reducerea colorarii neuniforme a pielii se recomanda tratamentele laser cu lumina fractionata, Fraxel fiind aparatul cu cele mai bune rezultate.

Acneea rozacee se caracterizeaza prin cuperoza si cosuri si se agraveaza din cauza fluctuatiilor de temperatura, ca de exemplu schimbarile cald-rece dintre interior si exterior din acest sezon. Tratametul recomandat este cel cu dye laser Perfecta care inchide vinisoarele dilatate. Fotoprotectia este importanta atat inainte cat si dupa tratament.

Toamna este, de asemenea, cel mai bun moment sa mergi cu alunitele la control. Asa poti afla ce efect au avut razele soarelui asupra lor, sa le verifici dimensiunea si caracteristicile si sa te asiguri ca totul e in regula.

Pe langa tratamentele speciale recomandate si realizate de medici, grija pe care o acorzi tu tenului este esentiala. Pentru a avea un ten frumos, respecta in fiecare zi cei trei pasi de ingrijire: demachiere, tonifiere si hidratare. In plus, o data pe saptamana este recomandat sa ajuti tenul sa se elibereze de celulele moarte cu un scrub delicat si sa-l rasfeti cu un plus de hidratare, aplicand o masca.

Foto: Hepta.ro

 

PUBLISHED ON 11.10.2011

more in Newsroom