WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Top 5 greseli in machiaj si cum sa le eviti

Top 5 greseli in machiaj si cum sa le eviti

Culori asortate cu fiecare stare de spirit si texturi delicate ce accentueaza frumusetea trasaturilor tale intr-o clipa… Arta machiajului te invita intr-un univers in care creativitatea pare sa nu aiba limite. Insa, drumul spre un look impecabil este presarat cu provocari pe care le putem depasi cu maiestrie daca avem la indemana cateva informatii utile. Asa ca am rugat-o pe Alina Braileascu, trainer coordinator la Academia de machiaj ABAcademy, sa ne dezvaluie cele mai frecvente greseli intalnite in make-up, dar si cum sa le evitam.

Fondul de ten nepotrivit
“Cea mai des intalnita greseala este alegerea unui fond de ten nepotrivit. Dorind sa obtina un look cu o piele bronzata, femeile aleg uneori un fond de ten cu unu poate chiar doua tonuri mai inchis decat este nevoie. Folosirea acestuia duce la crearea asa numitului efect de masca, caracterizat printr-o diferenta foarte mare intre culoarea fetei si a gatului”, spune make-up artistul Alina Brailescu.
Pentru a evita aceasta problema, ea ofera si cateva solutii: “Alege un fondul de ten cat mai apropiat de nuanta pielii si testeaza-l pe mandibula pentru a vedea diferenta intre fata si gat. Daca iti doresti un machiaj bronzant, poti folosi doua nuante de fond de ten, unul mai deschis si unul mai inchis. Aplica in zonele proeminente fondul de ten inchis, iar pe zonele mai adancite foloseste fondul de ten deschis. Trecerea de la o nuanta la alta trebuie sa fie fina. Pentru a estompa diferenta, foloseste un buretel! Poti aplica si o pudra bronzanta, insa nu in excces.”

Rujurile in nuante prea inchise
“Sunt multe femei care folosesc tonuri inchise de ruj, desi au buzele subtiri. Nuantele de rosu, maro, visiniu, pruna, nu sunt indicate pentru ele deoarece acestea subtiaza si mai mult buzele.”
Alina ne sfatuieste sa tinem cont de trenduri, dar sa le urmam doar pe cele care ni se potrivesc: “Chiar daca se poarta rujul rosu, nu folosi aceste nuante daca ai buze subtiri. Alege in schimb glossuri in nuante de piersica sau roz pal, care confera mai mult volum buzelor.”


Dintii patati de ruj

Nu doar alegerea rujului poate ridica probleme, ci si aplicarea lui. Atunci cand nu eliminam surplusul de culoare, acesta se poate aseza linistit pe dantura noastra. “Dintii murdariti de ruj se regasesc in topul celor mai frecvente greseli. Pentru a evita aceasta situatie, trece degetul aratator invelit intr-un servetel printre buze, eliminand surplusul de ruj din interiorul buzelor.”

Prea mult machiaj
Cuvantul cheie al unui machiaj reusit este intotdeauna: echilibrul. “Nu de putine ori se intampla sa intalnesc femei care isi accentueaza atat ochii cat si buzele. Un astfel de machiaj puternic creeaza un aspect incarcat, inestetic. In functie de trasaturi si de fizionomie, se accentueaza fie ochii, fie buzele. Pentru femeile cu buze subtiri recomand accentuarea ochilor, iar pentru femeile cu buze pline recomand accenturea buzelor.”

Machiajul incorect al ochilor descendenti
“Ochii descendenti sunt o provocare pentru orice make-up artist, dar mai ales pentru femeile care au aceasta forma a ochilor. Foarte putine dintre ele stiu cum sa isi corecteze forma prin machiaj, iar greseala cel mai des intalnita este folosirea eyeliner-ului pana in coltul extern, urmarind linia ochiului”
, ne dezvaluie Alina Brailescu. “Pentru a ridica ochii descendenti foloseste eyeliner-ul de la coltul intern pana la jumatatea ochiului, deviind usor spre arcada. Apoi foloseste la coltul extern al ochiului fard deschis sau corector pentru a neutraliza descendenta ochiului. Astfel efectul creat este de lifting, de ridicare a pleoapei.”

Daca iti doresti sa afli mai multe despre universul machiajului, te invitam la concurs! Participa pana pe 14 martie 2013 si castiga un seminar de machiaj la ABAcademy, unde Alina Brailescu iti va dezvalui tehnici si reguli de baza pentru a realiza un machiaj reusit. Click AICI!

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 04.03.2013

more in Newsroom