ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
The sun is shining.

The sun is shining.

Mi-am cumparat primii ochelari de soare in liceu, cu banii stransi din doua alocatii. Cateva zile mai tarziu i-am gasit rupti in rucsacul pe care-l lasasem pe banca dintr-un vestiar. Probabil, cineva s-a asezat pe ei fara sa stie ca sunt acolo si acestea au fost consecintele. Relatia mea cu ochelarii a inceput cu stangul. Si cam tot asa a continuat. In urma cu cativa ani, o pereche de ochelari a ramas undeva pe dealurile din Veliko Tarnovo, iar anul trecut alta pereche m-a parasit la Roma. Cred ca am invatat acum sa nu-i mai prind de gulerul tricoului, atunci cand nu-i port.

Dincolo de faptul ca protejeaza ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete, ochelarii de soare indeplinesc astazi si rolul de accesoriu, iar designul lor ne reflecta stilul. Ne putem regasi in modelele clasice reinterpretate sau in cele mai neconventionale forme conturate de designeri an de an. Daca esti in cautare de inspiratie, iata in continuare o selectie de imagini din backstage-ul show-urilor primavara-vara 2016. Pentru ca preferintele mele se indreapta adesea spre ramele rotunde, supradimensionate sau nu, imi plac in mod deosebit modelele din colectiile Fendi si Max Mara. Tie?

Atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o pereche de ochelari de soare sau de vedere, fizionomia iti influenteaza si ea decizia finala. Regula de baza este sa stabilesti un echilibru intre trasaturile fetei si designul ochelarilor. De exemplu, daca ai o fata rotunda, recomandarea este sa iti indrepti atentia spre ochelari cu un design unghiular sau patrat, pe cand, daca ai o fata cu forma patrata, iti sunt indicati ochelarii cu forme rotunjite. Sunt recomandari menite doar sa te inspire, nu sa iti dicteze decizia finala.

Foto: Hepta.ro / Imaginea din deschidere este din backstage-ul Marni.

PUBLISHED ON 07.07.2016

more in Fashion Etc