INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
The sun is shining.

The sun is shining.

Mi-am cumparat primii ochelari de soare in liceu, cu banii stransi din doua alocatii. Cateva zile mai tarziu i-am gasit rupti in rucsacul pe care-l lasasem pe banca dintr-un vestiar. Probabil, cineva s-a asezat pe ei fara sa stie ca sunt acolo si acestea au fost consecintele. Relatia mea cu ochelarii a inceput cu stangul. Si cam tot asa a continuat. In urma cu cativa ani, o pereche de ochelari a ramas undeva pe dealurile din Veliko Tarnovo, iar anul trecut alta pereche m-a parasit la Roma. Cred ca am invatat acum sa nu-i mai prind de gulerul tricoului, atunci cand nu-i port.

Dincolo de faptul ca protejeaza ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete, ochelarii de soare indeplinesc astazi si rolul de accesoriu, iar designul lor ne reflecta stilul. Ne putem regasi in modelele clasice reinterpretate sau in cele mai neconventionale forme conturate de designeri an de an. Daca esti in cautare de inspiratie, iata in continuare o selectie de imagini din backstage-ul show-urilor primavara-vara 2016. Pentru ca preferintele mele se indreapta adesea spre ramele rotunde, supradimensionate sau nu, imi plac in mod deosebit modelele din colectiile Fendi si Max Mara. Tie?

Atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o pereche de ochelari de soare sau de vedere, fizionomia iti influenteaza si ea decizia finala. Regula de baza este sa stabilesti un echilibru intre trasaturile fetei si designul ochelarilor. De exemplu, daca ai o fata rotunda, recomandarea este sa iti indrepti atentia spre ochelari cu un design unghiular sau patrat, pe cand, daca ai o fata cu forma patrata, iti sunt indicati ochelarii cu forme rotunjite. Sunt recomandari menite doar sa te inspire, nu sa iti dicteze decizia finala.

Foto: Hepta.ro / Imaginea din deschidere este din backstage-ul Marni.

PUBLISHED ON 07.07.2016

more in Fashion Etc