The sun is shining.
Mi-am cumparat primii ochelari de soare in liceu, cu banii stransi din doua alocatii. Cateva zile mai tarziu i-am gasit rupti in rucsacul pe care-l lasasem pe banca dintr-un vestiar. Probabil, cineva s-a asezat pe ei fara sa stie ca sunt acolo si acestea au fost consecintele. Relatia mea cu ochelarii a inceput cu stangul. Si cam tot asa a continuat. In urma cu cativa ani, o pereche de ochelari a ramas undeva pe dealurile din Veliko Tarnovo, iar anul trecut alta pereche m-a parasit la Roma. Cred ca am invatat acum sa nu-i mai prind de gulerul tricoului, atunci cand nu-i port.
Dincolo de faptul ca protejeaza ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete, ochelarii de soare indeplinesc astazi si rolul de accesoriu, iar designul lor ne reflecta stilul. Ne putem regasi in modelele clasice reinterpretate sau in cele mai neconventionale forme conturate de designeri an de an. Daca esti in cautare de inspiratie, iata in continuare o selectie de imagini din backstage-ul show-urilor primavara-vara 2016. Pentru ca preferintele mele se indreapta adesea spre ramele rotunde, supradimensionate sau nu, imi plac in mod deosebit modelele din colectiile Fendi si Max Mara. Tie?
Atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o pereche de ochelari de soare sau de vedere, fizionomia iti influenteaza si ea decizia finala. Regula de baza este sa stabilesti un echilibru intre trasaturile fetei si designul ochelarilor. De exemplu, daca ai o fata rotunda, recomandarea este sa iti indrepti atentia spre ochelari cu un design unghiular sau patrat, pe cand, daca ai o fata cu forma patrata, iti sunt indicati ochelarii cu forme rotunjite. Sunt recomandari menite doar sa te inspire, nu sa iti dicteze decizia finala.
Foto: Hepta.ro / Imaginea din deschidere este din backstage-ul Marni.