INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
The Future is Retro.

The Future is Retro.

Prezentul nu poate exista fara o temelie solida si coerenta, asa cum nici viitorul nu se poate infaptui fara un trecut colaborativ. Fondata de Ioana Cristina Casapu si Anca Miron, platforma Retro Future ofera servicii integrate de imagine: de la productie foto si video, post-productie, directie creativa, styling, consiliere de imagine, costum si design vestimentar pana la design interior, grafica, servicii de social media si PR online.

De ce Retro Future?

Ne-am imbarcat in Retro Future pentru ca ne-am dorit, fiecare, sa oferim companiilor si indivizilor un spatiu viu, proaspat, emergent de resurse prin care isi pot valorifica mai bine imaginea si intelege mai bine publicul. Ne propunem sa facilitam mecanisme contemporane si sa ramanem racordati, dincolo de tendinte, la spiritul individului, la autenticitate si la acest mental colectiv tanar. Stii cum e o fotografie care spune mai bine de 1000 de cuvinte? Asta ne dorim: sa exploram acele cuvinte si sa le traducem pe intelesul tuturor, in termeni de calitate si de responsabilitate sociala la nivel micro si macro.

Cine este astazi Retro Future?

Anca Miron are o expertiza de 10 ani in design vestimentar, design de costum si directie creativa pentru proiecte personale, teatru, cinema si reclame. Detine propriul label de moda, MIRON, si semneaza campanii de imagine sau styling pentru alti designeri si proiecte conexe. A lucrat cu si pentru Raiffesien Bank, Petrom, Napolact, Ciucas, Teatrul National Bucuresti, Elena Gheorghe, Andreea Esca, Saga Film, Multimedia Film, Hi Film.

Ioana Cristina Casapu este creative director si fotograf, cu un background de 8 ani in brand management, comunicare si jurnalism. A lucrat la The Group, The Practice, Godmother, Dilema Veche, Promenada, Sapte Seri, Carturesti si a derulat in paralel proiecte foto si de styling pentru clienti din Romania si din afara tarii.

Alături de ele sunt: Alex Olteanu, aflat la carma comunicarii platformei, Sandra Cristu, specialist in Social Media, fotografii Cristiana Negoescu, Alexandru Dan, Adrian Anechitoaie si Andreea Retinschi, consultantul de comunicare Simona Petrica, make-up artistii Mara Radulescu si Mihaela Vasiloi, hair-stilistii Madalina Stefu si Iulia Goicea, designerul Anca Adina Cojocaru (Imaculatura), Razvan Du (montaj) si alti prieteni, colaboratori si parteneri care le insotesc in aceasta calatorie.

retro future team by Adrian Anechitoaie

Foto main: Alexandru Dan
Foto echipa: Adrian Anechitoaie

PUBLISHED ON 08.12.2014

more in Newsroom