WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
The Crop Top

The Crop Top

In 2011, cand Gwyneth Paltrow a pasit pe covorul rosu de la Premiile Emmy, vestimentatia ei a impartit in doua parerile iubitorilor de moda. Unii au privit cu entuziasm curajul actritei de a purta tinuta Emilio Pucci, in care rochia de seara clasica este impartita intr-un top scurt si fusta lunga, si au desemnat combinatia chic. Altii nu au fost deloc incantati si au clasat tinuta la categoria “Asa nu”.  Cert este ca reactiile puternice au transformat alegerea in una memorabila si au contribuit la readucerea in lumina reflectoarelor a unui trend in mare voga in anii ’90.

The crop top sau bluza scurta a reprezentat una dintre tendintele cheie din ultimul an si promite sa se mentina pe o pozitie de top si in 2015. Interpretarile diferite de care aceasta piesa vestimentara are parte au estompat usor-usor din reticenta cu care a fost privita la inceput. Exista o multime de modele indraznete, dar si stiluri care lasa foarte putina piele la vedere, iar tinutele in care bluza scurta poate fi integrata sunt nelimitate.

Pentru o tinuta lejera de zi, poti opta pentru un crop, purtat cu jeansi cu talie inalta sau cu o fusta midi cu croiala in a. Daca doresti sa estompezi din indrazneala bluzei, pot purta deasupra un blazer chic. La evenimente speciale, un top scurt elegant se asorteaza perfect cu o pereche de pantaloni largi, cu talie inalta, dar si cu o fusta creion, peste genunchi. Pentru a echilibra tinuta, opteaza intotdeauna pentru pantaloni sau fuste cu talie inalta si cu o lungime care sa depaseasca genunchii.

Foto: Hepta.ro

 

 

PUBLISHED ON 08.01.2015

more in Fashion Etc