INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Teatru: Masculin-feminin. Regia: Lia Bugnar

Teatru: Masculin-feminin. Regia: Lia Bugnar

In aceasta toamna, piesa Masculin-feminin, scrisa si regizata de Lia Bugnar, are prima reprezentatie marti, 8 octombrie, ora 19:00, la Teatrul de Comedie din Bucuresti. Este un spectacol care demonteaza prejudecati si genereaza intrebari, ce ii are in distributie pe actorii: Marius Manole, Andrei Aradits, Ilinca Manolache, Laura Cret si Theodora Stanciu.

In spectacolul „Masculin-feminin” vedem iubirea in cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viata deloc ideala pe care o traim in secolul acesta. Nu este nimic amplificat in realitatea povestilor Liei Bugnar. Intamplarile sunt autentice si te trec prin mai multe stari: mai intai esti contrariat, apoi negi, apoi esti curios, apoi esti intelegator si empatic.

Una dintre replicile pe care ti le poti nota direct in minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie”; este o replica simpla, care conceptualizeaza ideea de „imperfectiune feminina”. O alta replica memorabila este cea a Laurei Cret: „In loc sa te lasi dracului iubit tu te ocupi de ura ta pentru tine”. E ca un joc perdant, intre fericire si egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua sansa e doar felul universului de a-ti arata ca se poate si mai rau.”

Piesa scrisa si regizata de Lia Bugnar este despre acceptarea schimbarii si despre iubirea nemarginita. Masculinul si femininul merg dincolo de simple delimitari gramaticale, spre un razboi al conceptelor si al dominarii, spre o eterna cautare a fericirii in altceva decat suntem.Judy Florescu, Ziarul Metropolis

„Masculin-feminin” este primul spectacol de teatru realizat de Asociatia INSPIRA, dupa o piesa scrisa de un autor roman.

Biletele sunt disponibile la casieria teatrului si online pe site-ul bilete.ro. Pentru mai multe informatii, apeleaza 021 315 91 37.
Teatrul de Comedie, str. Dumitru nr 2, Bucuresti

Info si afis via Pr Proiect Teatral Masculin-Feminin

 

PUBLISHED ON 02.10.2013

more in Newsroom