WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Teatru, dans, performance la UNDERCLOUD 2018

Teatru, dans, performance la UNDERCLOUD 2018

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD se desfasoara, intre 22 si 31 august, la ARCUB-Gabroveni din Bucuresti. Anul acesta, evenimentul adauga doua noi sectiuni, de dans si performance, si include pentru prima oara productii autohtone independente, din afara Bucurestiului.

“Intram intr-un nou deceniu. UNDERCLOUD a crescut firesc, organic si a ajuns dupa 11 ani un reper al miscarii independente de teatru. De la an la an, s-a transformat frumos, cu curaj, cu oameni cu viziune si a ajuns sa fie un eveniment asteptat toata vara. Sectiunile noi vin in intampinarea gandului de a avea un festival de interferenta artistica,” spune Chris Simion-Mercurian, fondatoarea Festivalului.

DANS SI PERFORMANCE

Printre spectacolele de dans se regasesc productiile israeliene The Third Dance, un show care pune in lumina romantismul si toate cliseele acestuia, si Territorial Opera, conceput de Schlomit Fundaminsky, desemnata de Ministerul Culturii din Israel cea mai promitatoare tanara coregrafa. Sectiunea de performance include spectacole ca Homo Love, Nok !Nok ! si Institute of Change.

SPECTACOLE NATIONALE SI INTERNATIONALE

Din program, fac parte spectacolele Complet alb (Iasi), care face publicul sa experimenteze ce simte un nevazator, In umbra marelui plan (Cluj), care este o incercare de a reconstitui istoria unui experiment social, si MaRo (Targu-Mures), un spectacol care exploreaza bizareriile relatiilor romano-maghiare.


Simona Maicanescu, Foto: Francois Berthon

In ceea ce priveste sectiunea spectacolelor internationale, festivalul isi indreapta atentia spre artistii romani care fac performanta in strainatate. Carla-Maria Teaha, directorul executiv al festivalului, declara ca: “Am continuat traditia din ultimii cinci ani, aceea de a aduce invitati internationali si spectacole straine in premiera in Romania, iar anul acesta punem reflectoarele pe artistii romani care au succes in afara tarii si care sunt mai putin cunoscuti aici.”


Romulus Neagu, Foto: Jose Cruzio

UNDERCLOUD 2018 se deschide cu The Fever (22 si 23 august), o productie franceza cu actrita Simona Maicanescu. Un spectacol monolog despre inegalitatea sociala, The Fever este regizat de Lars Noren, iar textul apartine lui Wallace Shawn. Spectacolul international Stretto (22 august) il are in centru pe dansatorul, profesorul si coregraful Romulus Neagu, stabilit in Portugalia.

SPECTACOLE-LECTURA, WORKSHOPURI, LANSARI DE CARTE

Spectacolele-lectura vor include Orbi de Petronela Rotaru si mai dragut decit dostoievski de Nora Iuga si Angela Baciu, ambele dramatizate de Chris Simion-Mercurian.

Workshopurile editiei vor oferi profesionistilor din industria artelor spectacolului sa interactioneze cu Jaroslaw Fret, regizor al Institutului Grotowski din Polonia, si Tang Shu-Wing, regizorul chinez denumit si Alchimistul teatrului minimalist.

Programul complet al UNDERCLOUD 2018 este disponibil pe www.undercloud.ro, iar schimbarile care ar putea interveni vor fi anuntate atat pe site, cat si pe pagina de Facebook a festivalului.

Biletele pot fi achizitionate online prin mystage sau eventbook. Din 13 august, spectatorii beneficiaza de campania 1+1 VIATA FARA CASH, sustinuta de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumparat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB- Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Aceasta promotie nu este valabila si pentru biletele cumparate online.

Fotografie principala: Bogdan Botofei

PUBLISHED ON 10.08.2018

more in Newsroom