ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Teatru, dans, performance la UNDERCLOUD 2018

Teatru, dans, performance la UNDERCLOUD 2018

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD se desfasoara, intre 22 si 31 august, la ARCUB-Gabroveni din Bucuresti. Anul acesta, evenimentul adauga doua noi sectiuni, de dans si performance, si include pentru prima oara productii autohtone independente, din afara Bucurestiului.

“Intram intr-un nou deceniu. UNDERCLOUD a crescut firesc, organic si a ajuns dupa 11 ani un reper al miscarii independente de teatru. De la an la an, s-a transformat frumos, cu curaj, cu oameni cu viziune si a ajuns sa fie un eveniment asteptat toata vara. Sectiunile noi vin in intampinarea gandului de a avea un festival de interferenta artistica,” spune Chris Simion-Mercurian, fondatoarea Festivalului.

DANS SI PERFORMANCE

Printre spectacolele de dans se regasesc productiile israeliene The Third Dance, un show care pune in lumina romantismul si toate cliseele acestuia, si Territorial Opera, conceput de Schlomit Fundaminsky, desemnata de Ministerul Culturii din Israel cea mai promitatoare tanara coregrafa. Sectiunea de performance include spectacole ca Homo Love, Nok !Nok ! si Institute of Change.

SPECTACOLE NATIONALE SI INTERNATIONALE

Din program, fac parte spectacolele Complet alb (Iasi), care face publicul sa experimenteze ce simte un nevazator, In umbra marelui plan (Cluj), care este o incercare de a reconstitui istoria unui experiment social, si MaRo (Targu-Mures), un spectacol care exploreaza bizareriile relatiilor romano-maghiare.


Simona Maicanescu, Foto: Francois Berthon

In ceea ce priveste sectiunea spectacolelor internationale, festivalul isi indreapta atentia spre artistii romani care fac performanta in strainatate. Carla-Maria Teaha, directorul executiv al festivalului, declara ca: “Am continuat traditia din ultimii cinci ani, aceea de a aduce invitati internationali si spectacole straine in premiera in Romania, iar anul acesta punem reflectoarele pe artistii romani care au succes in afara tarii si care sunt mai putin cunoscuti aici.”


Romulus Neagu, Foto: Jose Cruzio

UNDERCLOUD 2018 se deschide cu The Fever (22 si 23 august), o productie franceza cu actrita Simona Maicanescu. Un spectacol monolog despre inegalitatea sociala, The Fever este regizat de Lars Noren, iar textul apartine lui Wallace Shawn. Spectacolul international Stretto (22 august) il are in centru pe dansatorul, profesorul si coregraful Romulus Neagu, stabilit in Portugalia.

SPECTACOLE-LECTURA, WORKSHOPURI, LANSARI DE CARTE

Spectacolele-lectura vor include Orbi de Petronela Rotaru si mai dragut decit dostoievski de Nora Iuga si Angela Baciu, ambele dramatizate de Chris Simion-Mercurian.

Workshopurile editiei vor oferi profesionistilor din industria artelor spectacolului sa interactioneze cu Jaroslaw Fret, regizor al Institutului Grotowski din Polonia, si Tang Shu-Wing, regizorul chinez denumit si Alchimistul teatrului minimalist.

Programul complet al UNDERCLOUD 2018 este disponibil pe www.undercloud.ro, iar schimbarile care ar putea interveni vor fi anuntate atat pe site, cat si pe pagina de Facebook a festivalului.

Biletele pot fi achizitionate online prin mystage sau eventbook. Din 13 august, spectatorii beneficiaza de campania 1+1 VIATA FARA CASH, sustinuta de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumparat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB- Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Aceasta promotie nu este valabila si pentru biletele cumparate online.

Fotografie principala: Bogdan Botofei

PUBLISHED ON 10.08.2018

more in Newsroom