INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Targul Carturestilor, editia de Pasti

Targul Carturestilor, editia de Pasti

Carti, vinuri bune, decoratiuni si unelte pentru casa sau gradina, oua incondeiate, cosuri impletite si hartie ilustrata pentru a ambala cadourile alese, Targul Carturestilor iti ofera pana pe 4 mai o multime de surse de inspiratie pentru a face surpriza potrivita fiecarei persoane dragi. Editia de Pasti a targului are loc la libraria de pe strada Pictor Arthur Verona, nr 13, din Bucuresti.

„Ne-am imaginat targul de Pasti de anul acesta ca pe o gradina a abundentei. O gradina plina de carti si obiecte frumoase, care sa ne poarte intr-o calatorie prin natura, gastronomie si spiritul Sarbatorii de Inviere. Am avut grija sa gasiti in fiecare librarie Carturesti un prilej de zambet si ganduri bune, dar si un colt proaspat de primavara.

Va asteptam cu o selectie generoasa de carti cu tematica spirituala si religioasa, de la Povestiri de Pasti, Alexandros Papadiamandis, Trupuri imateriale. Reprezentari bizantine ale ingerilor, de Glenn Peers, la texte care  recontextualizeaza cunoasterea religoasa, precum Parabolele lui Iisus, de Andrei Plesu, Jurnalul fericirii, de Nicolae Steinhardt, Anul in care am trait dupa Biblie, de A.J. Jacobs sau Cartea psalmilor pre stihuri retocmita acum de Serban Foarta, care face trecerea de la lectura canonica la una poetic-literara.

Si pentru ca langa o carte buna merge un vin bun, am adunat in selectia de Pasti cateva propuneri memorabile din cramele romanesti si straine. Alaturi de ele stau cartile de gastronomie, pline de retete, povesti si idei pentru o masa de Pasti traditionala sau inovatoare, dupa gust. Nu uitam aici nici de ciocolata fina in ambalaje ingenioase, de jeleurile delicioase sau de dulciurile bio care vor inveseli orice desert.

Cei care viseaza la odihna de acasa in vacanta prelungita care urmează, vor gasi in Carturesti decoratiunile, uneltele si inspiratia care sa le transforme casa, gradina (sau balconul) intr-o oaza a relaxarii. De la Baden am adus jardiniere, ghirlande pastel, suporturi inventive de lumanari, mici obiecte de decor din portelan fin, textile sau sticla – toate din materiale naturale, lucrate cu grija si pictate manual in vopseluri prietenoase cu mediul. De la Kikkerland va puteti alege: infuzoare deghizate in robotei, dopuri din silicon in forma de morcov sau joben magic, luptatori ninja pe post de tirbuson, tavite de gheata cu forme amuzante, cronometre-bufnita de bucatarie si multe altele.

Ca in fiecare an, targul de Pasti n-ar fi complet fara oua incondeiate, cosuri frumos lucrate sau hartie ilustrata pentru ambalat cadourile. Va asteptam in librarie pentru un tur complet.” Carturesti

Info si foto: Carturesti

PUBLISHED ON 30.04.2013

more in Newsroom