WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Suvenirurile, portaluri spre vacante
Amintiri
Autor: Ioana Lovin

Suvenirurile, portaluri spre vacante

Experientele traite sunt cele mai pretioase suveniruri, vei spune, iar eu nu te voi contrazice. Chiar sunt. Simt cum imi aduc zambetul pe chip mult timp dupa ce vacanta s-a terminat. Insa, pentru asta, e nevoie de ceva care sa faca legatura cu momentele dragi din trecut.

Uneori, acest ceva e o simpla conversatie sau o intamplare. Alteori, legatura e facuta de fotografiile din telefon, la care ajung cand caut un screenshot anume, sau de micile obiecte aduse din vacante, pe care le intalnesc cu privirea prin casa. La cele din urma m-am gandit mai mult zilele astea si am observat cateva lucruri.

Relatia mea cu suvenirurile din vacante s-a tot schimbat de-a lungul timpului. A fost o perioada, probabil cea mai de lunga durata, in care obisnuiam sa cumpar din calatorii magneti de frigider. Faceam asta atat pentru mine, cat si pentru cei dragi. Am o colectie generoasa, la al carei numar au contribuit si prietenele cu vacantele lor.

De la un punct incolo, insa, magnetii au devenit, din obicei, doar o optiune. Nu stiu ce a determinat schimbarea. Loc pe frigider ar mai fi fost si ideea acestor suveniruri imi place in continuare. Doar ca se intampla sa o inlocuiesc sau sa ii alatur alte obiecte. Cumva alegerile au devenit mai variate si, odata cu asta, mai nuantate. De la Venetia, de exemplu, am ales baloane si animale miniaturale din sticla. De pe litoral, obisnuiesc sa ma intorc cu scoici sculptate de natura intr-un mod inedit sau cu o cromatica speciala. Si tot asa.

Imi mai plac si cartile postale ca suvenir, atat pentru mine, cat si pentru cei dragi. Cred ca preferatele mele sunt cele de la magazinele din muzee, cu lucrari de arta care mi-au placut. Vederile au multe atuuri. Pot fi expuse, pur si simplu, pe un raft, agatate pe un panou de perete sau prinse pe frigider cu un magnet.;) In plus, nu ocupa spatiu in bagaj.

Exista multe idei bune de suveniruri din vacante, dar nu pot sa nu mentionez si care este, in cazul meu, cea mai putin inspirata idee: aceea de a oferi cadou produse comestibile. Desi suna bine sa impart cu cei dragi din savoarea unui loc, lucrurile nu decurc mereu conform planului. Cand termenul de valabilitate nu se aliniaza cu data in care reusesc sa ma intalnesc cu cine trebuie, devin eu destinatara suvenirurilor. Asta ca sa nu mai spun ca nici macar nu am intotdeauna scuza termenului de valabilitate. Cateodata devine, pur si simplu, imposibil sa imi pun pofta in cui. Nom-nom-nom… legatura spre amintiri e gata.:)

Cele mai inspirate obiecte-suvenir, oricat de simple ar fi ele, obisnuiesc sa devina parte din rutina de zi cu zi. O cana din care iti bei cafeaua dimineata, o sacosa din material textil cu care iti faci cumparaturile, un obiect decorativ pentru birou, un creion cu care iti scrii notite pe hartie (eu inca fac asta) sau poate fi o fotografie printata si inramata. Amintirile spre care ne poarta le dau mereu valoare.

Fotografii: arhiva personala

PUBLISHED ON 22.08.2023

more in Mood Board