WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze
We like
Autor: Vicki Nicola

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale.

Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti.

Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam “gandul imediat” si “convingerea noastra”. Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa “editam” si sa “reformulam” realitatea in functie de convingeri sau interese.

Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc periculos. In fata lui razi sau, cel mult, ramai siderat, pana cand, in cele din urma, realitatea iti da “log out” si te impinge cu fata catre viata reala, golita de continut, de emotii adevarate, de relatii echilibrate cu cei care nu iti sunt fani, ci familie. Si, din pacate, aceasta viata reala nu are “stories” de 15 secunde care dispar dupa 24 h, ci intamplari adevarate care nu se mai pot edita. Este o viata in care faptele raman si au consecinte la care nu mai poti da repede “scroll”.

“Subscribe and share” este o piesa care iti aduce aminte ca viata se traieste si nu se relateaza. Ca intimitatea expusa in public se transforma uneori intr-un boomerang care nu mai poate fi stapanit si care raneste acolo unde te astepti mai putin.

*

“Subscribe and share” este un spectacol pe un text contemporan, care reuneste, pentru prima data in aceeasi poveste, sapte vedete ale teatrului romanesc: Marius Manole, Mirela Oprisor, Serban Pavlu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu, Diana Roman si Andi Vasluianu.

Este a saptea colaborare intre regizorul Vlad Zamfirescu si dramaturgul Alex Popa, din lista spectacolelor anterioare fac parte si “All Inclusive”, “Pe o panza de paianjen” sau “Totul se transforma”.

Sursa foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 10.05.2022

more in Mood Board