HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Ce este, in fond, un “smart city”? Un oras dominat de tehnologie sau unul in care oamenii aplica noile dezvoltari pentru o convietuire mai placuta? Un buzzword de marketing sau o directie inevitabila a marilor aglomerari urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne indeparteaza si mai mult, distrugand comunitatea? Un oras “smart” isi sterge trecutul pentru tot ce-i nou sau stie sa aiba grija de propria sa memorie si identitate?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile care au inspirat conceptul celei de-a 13-a editii Street Delivery si au transformat evenimentul ce are loc, intre 15 si 17 iunie, pe strazile Arthur Verona si Edgar Quinet din Capitala, in spatiul potrivit pentru o conversatie onesta despre “Smart Cities”.


Identitatea vizuala a editiei este semnata de Paula Rusu, artist vizual & graphic designer.

Deschiderea oficiala are loc vineri seara, de la ora 19:00, pe covorul rosu din fata Cinemaului Patria. Inchis din cauza ca se afla intr-o cladire cu risc seismic, cinematograful va fi reactivat in contextul Street Delivery printr-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucurestiului.

Programul celor trei zile este unul generos si include, printre altele, ateliere pentru copii si adulti, concerte si proiectii de film, tururi ghidate in Casa Mincu si o expozitie de concursuri ale Ordinului Arhitectilor, petreceri, solutii de transport alternativ, instalatii si performance-uri artistice, proiecte ale societatii civile, dans si initiative pietonale din alte cartiere ale orasului.

Pentru aceasta editie, organizatorii planuiau sa inchida pentru masini si strada Edgar Quinet, intre fantana de la Universitate si strada Academiei, insa nu au reusit sa obtina avizele necesare pentru asta. Din acest motiv, echipa Street Delivery propune bucurestenilor care parcheaza, de obicei, in acea zona sa sustina evenimentul si sa aleaga un alt loc de parcare pe timpul weekendului. In curtea interioara si sub porticul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, se vor desfasura ateliere de design, arta, DIY, modelaj, reciclare creativa si constructie de mobilier stradal.

Initiat de Asociatia Calup si realizat in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, proiectul Gradini Posibile continua si la aceasta editie cu workshopuri de gradinarit urban, ateliere de hamace, vopsitorie cu plante din gradina, “make your own salad”, proiectii si zone de relaxare, toate in Gradina Universitarilor.

Calcanul de pe Arthur Verona, acoperit cu un nou graffiti la fiecare editie Street Delivery, va fi pictat pentru prima oara de un grup de artiste si anume de Wanda Hutira & Graffetele. Garajul de vizavi va fi pictat de artistul spaniol Kraser, iar zidul de deasupra librariei Carturesti Verona va fi desenat, pentru a treia oara, de Alexandru Ciubotariu, in interventia de street art numita “Pisica Patrata pe acoperisul fierbinte”.

Langa calcan, DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine vor anima atmosfera strazii cu o selectie de muzici tropicale. In zona Bisericii Anglicane, va fi amplasat un cinematograf in aer liber, unde vor rula scurtmetraje de la TIFF 2018, iar, langa Gradina Icoanei, va fi construita scena pentru concerte, pe care vor urca, printre altii, Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte si Mi-a Placut.

Programul complet este disponibil pe platforma http://street.delivery. De-a lungul anilor, evenimentul a depasit limitele Capitalei, iar anul acesta harta Street Delivery reuneste noua orase: Sibiu (unde editia din acest an a avut loc deja intre 25-27 mai), Bucuresti (15-17 iunie), Timisoara (15-17 iunie), Iasi (15-17 iunie), Baia-Mare (29 iunie – 1 iulie), Cluj-Napoca (14-15 iulie), Bacau (27-29 iulie), Craiova (7-9 septembrie) si Alba Iulia (15-17 septembrie).

Foto & info via echipa Street Delivery

PUBLISHED ON 13.06.2018

more in Newsroom