INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Ce este, in fond, un “smart city”? Un oras dominat de tehnologie sau unul in care oamenii aplica noile dezvoltari pentru o convietuire mai placuta? Un buzzword de marketing sau o directie inevitabila a marilor aglomerari urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne indeparteaza si mai mult, distrugand comunitatea? Un oras “smart” isi sterge trecutul pentru tot ce-i nou sau stie sa aiba grija de propria sa memorie si identitate?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile care au inspirat conceptul celei de-a 13-a editii Street Delivery si au transformat evenimentul ce are loc, intre 15 si 17 iunie, pe strazile Arthur Verona si Edgar Quinet din Capitala, in spatiul potrivit pentru o conversatie onesta despre “Smart Cities”.


Identitatea vizuala a editiei este semnata de Paula Rusu, artist vizual & graphic designer.

Deschiderea oficiala are loc vineri seara, de la ora 19:00, pe covorul rosu din fata Cinemaului Patria. Inchis din cauza ca se afla intr-o cladire cu risc seismic, cinematograful va fi reactivat in contextul Street Delivery printr-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucurestiului.

Programul celor trei zile este unul generos si include, printre altele, ateliere pentru copii si adulti, concerte si proiectii de film, tururi ghidate in Casa Mincu si o expozitie de concursuri ale Ordinului Arhitectilor, petreceri, solutii de transport alternativ, instalatii si performance-uri artistice, proiecte ale societatii civile, dans si initiative pietonale din alte cartiere ale orasului.

Pentru aceasta editie, organizatorii planuiau sa inchida pentru masini si strada Edgar Quinet, intre fantana de la Universitate si strada Academiei, insa nu au reusit sa obtina avizele necesare pentru asta. Din acest motiv, echipa Street Delivery propune bucurestenilor care parcheaza, de obicei, in acea zona sa sustina evenimentul si sa aleaga un alt loc de parcare pe timpul weekendului. In curtea interioara si sub porticul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, se vor desfasura ateliere de design, arta, DIY, modelaj, reciclare creativa si constructie de mobilier stradal.

Initiat de Asociatia Calup si realizat in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, proiectul Gradini Posibile continua si la aceasta editie cu workshopuri de gradinarit urban, ateliere de hamace, vopsitorie cu plante din gradina, “make your own salad”, proiectii si zone de relaxare, toate in Gradina Universitarilor.

Calcanul de pe Arthur Verona, acoperit cu un nou graffiti la fiecare editie Street Delivery, va fi pictat pentru prima oara de un grup de artiste si anume de Wanda Hutira & Graffetele. Garajul de vizavi va fi pictat de artistul spaniol Kraser, iar zidul de deasupra librariei Carturesti Verona va fi desenat, pentru a treia oara, de Alexandru Ciubotariu, in interventia de street art numita “Pisica Patrata pe acoperisul fierbinte”.

Langa calcan, DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine vor anima atmosfera strazii cu o selectie de muzici tropicale. In zona Bisericii Anglicane, va fi amplasat un cinematograf in aer liber, unde vor rula scurtmetraje de la TIFF 2018, iar, langa Gradina Icoanei, va fi construita scena pentru concerte, pe care vor urca, printre altii, Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte si Mi-a Placut.

Programul complet este disponibil pe platforma http://street.delivery. De-a lungul anilor, evenimentul a depasit limitele Capitalei, iar anul acesta harta Street Delivery reuneste noua orase: Sibiu (unde editia din acest an a avut loc deja intre 25-27 mai), Bucuresti (15-17 iunie), Timisoara (15-17 iunie), Iasi (15-17 iunie), Baia-Mare (29 iunie – 1 iulie), Cluj-Napoca (14-15 iulie), Bacau (27-29 iulie), Craiova (7-9 septembrie) si Alba Iulia (15-17 septembrie).

Foto & info via echipa Street Delivery

PUBLISHED ON 13.06.2018

more in Newsroom