EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Street Delivery #13. Bucuresti. 15-17 iunie.

Ce este, in fond, un “smart city”? Un oras dominat de tehnologie sau unul in care oamenii aplica noile dezvoltari pentru o convietuire mai placuta? Un buzzword de marketing sau o directie inevitabila a marilor aglomerari urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne indeparteaza si mai mult, distrugand comunitatea? Un oras “smart” isi sterge trecutul pentru tot ce-i nou sau stie sa aiba grija de propria sa memorie si identitate?

Acestea sunt cateva dintre intrebarile care au inspirat conceptul celei de-a 13-a editii Street Delivery si au transformat evenimentul ce are loc, intre 15 si 17 iunie, pe strazile Arthur Verona si Edgar Quinet din Capitala, in spatiul potrivit pentru o conversatie onesta despre “Smart Cities”.


Identitatea vizuala a editiei este semnata de Paula Rusu, artist vizual & graphic designer.

Deschiderea oficiala are loc vineri seara, de la ora 19:00, pe covorul rosu din fata Cinemaului Patria. Inchis din cauza ca se afla intr-o cladire cu risc seismic, cinematograful va fi reactivat in contextul Street Delivery printr-un performance dedicat patrimoniului construit al Bucurestiului.

Programul celor trei zile este unul generos si include, printre altele, ateliere pentru copii si adulti, concerte si proiectii de film, tururi ghidate in Casa Mincu si o expozitie de concursuri ale Ordinului Arhitectilor, petreceri, solutii de transport alternativ, instalatii si performance-uri artistice, proiecte ale societatii civile, dans si initiative pietonale din alte cartiere ale orasului.

Pentru aceasta editie, organizatorii planuiau sa inchida pentru masini si strada Edgar Quinet, intre fantana de la Universitate si strada Academiei, insa nu au reusit sa obtina avizele necesare pentru asta. Din acest motiv, echipa Street Delivery propune bucurestenilor care parcheaza, de obicei, in acea zona sa sustina evenimentul si sa aleaga un alt loc de parcare pe timpul weekendului. In curtea interioara si sub porticul Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, se vor desfasura ateliere de design, arta, DIY, modelaj, reciclare creativa si constructie de mobilier stradal.

Initiat de Asociatia Calup si realizat in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, proiectul Gradini Posibile continua si la aceasta editie cu workshopuri de gradinarit urban, ateliere de hamace, vopsitorie cu plante din gradina, “make your own salad”, proiectii si zone de relaxare, toate in Gradina Universitarilor.

Calcanul de pe Arthur Verona, acoperit cu un nou graffiti la fiecare editie Street Delivery, va fi pictat pentru prima oara de un grup de artiste si anume de Wanda Hutira & Graffetele. Garajul de vizavi va fi pictat de artistul spaniol Kraser, iar zidul de deasupra librariei Carturesti Verona va fi desenat, pentru a treia oara, de Alexandru Ciubotariu, in interventia de street art numita “Pisica Patrata pe acoperisul fierbinte”.

Langa calcan, DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine vor anima atmosfera strazii cu o selectie de muzici tropicale. In zona Bisericii Anglicane, va fi amplasat un cinematograf in aer liber, unde vor rula scurtmetraje de la TIFF 2018, iar, langa Gradina Icoanei, va fi construita scena pentru concerte, pe care vor urca, printre altii, Eyedrops, Vlaicu Golcea, Am Fost la Munte si Mi-a Placut.

Programul complet este disponibil pe platforma http://street.delivery. De-a lungul anilor, evenimentul a depasit limitele Capitalei, iar anul acesta harta Street Delivery reuneste noua orase: Sibiu (unde editia din acest an a avut loc deja intre 25-27 mai), Bucuresti (15-17 iunie), Timisoara (15-17 iunie), Iasi (15-17 iunie), Baia-Mare (29 iunie – 1 iulie), Cluj-Napoca (14-15 iulie), Bacau (27-29 iulie), Craiova (7-9 septembrie) si Alba Iulia (15-17 septembrie).

Foto & info via echipa Street Delivery

PUBLISHED ON 13.06.2018

more in Newsroom