INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Strada de C’Arte – un festival all inclusive

Strada de C’Arte – un festival all inclusive

Festivalul Strada de C’Arte transforma strada Boteanu din Bucuresti in spatiul de intalnire a celor care iubesc arta. Intre 21 si 29 septembrie, aici vor avea loc targuri de carte in aer liber, proiectii de filme, concerte live de blues si de jazz, expozitii de arhitectura, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura pentru copii.

„Peste 15.000 de bucuresteni si vizitatori ai capitalei au participat anul trecut la STRADA DE C’ARTE. Pentru ei, dar si pentru iubitorii de cultura in general, am decis sa organizam anul acesta a doua editie a festivalului si sa extindem perioada de desfasurare a acestuia”, a declarat Mireille Radoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”(BCUB). „Credem ca Bucurestiul, ca orice capitala europeana, are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergura si speram ca festivalul sa devina o traditie si un model in peisajul public autohton”, a adaugat el.

La aceasta editie, BCUB aduce targul de carte pe Strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura in Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi aici titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri si vor putea participa la diferite lansari sau la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCUB vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Vor fi amenajate si terase efemere, dar si o flota de biciclete. In plus, in tot perimetrul dedicat festivalului va exista internet wireless gratuit.

Cei mici au si ei motive de bucurie. Pentru ei, vor fi organizate ateliere de modelaj si desen, precum si concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile. Toate acestea se vor intampla pe Strada Copiilor, unde vor fi prezenti si reprezentanti ai campaniei “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”, al carei scop este facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.

Pentru mai multe detalii, viziteaza site-ul www.stradadecarte.ro sau intra pe pagina de Facebook a evenimentului aici!

Foto si info: BCUB

 

PUBLISHED ON 17.09.2012

more in Newsroom