HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Strada de C’Arte – un festival all inclusive

Strada de C’Arte – un festival all inclusive

Festivalul Strada de C’Arte transforma strada Boteanu din Bucuresti in spatiul de intalnire a celor care iubesc arta. Intre 21 si 29 septembrie, aici vor avea loc targuri de carte in aer liber, proiectii de filme, concerte live de blues si de jazz, expozitii de arhitectura, seri de poezie, dezbateri si ateliere de pictura pentru copii.

„Peste 15.000 de bucuresteni si vizitatori ai capitalei au participat anul trecut la STRADA DE C’ARTE. Pentru ei, dar si pentru iubitorii de cultura in general, am decis sa organizam anul acesta a doua editie a festivalului si sa extindem perioada de desfasurare a acestuia”, a declarat Mireille Radoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”(BCUB). „Credem ca Bucurestiul, ca orice capitala europeana, are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergura si speram ca festivalul sa devina o traditie si un model in peisajul public autohton”, a adaugat el.

La aceasta editie, BCUB aduce targul de carte pe Strada Boteanu, alaturi de o expozitie de carte si proiecte de arhitectura in Curtea de arhitectura. Vizitatorii vor regasi aici titluri romanesti si straine de la cele mai importante edituri si vor putea participa la diferite lansari sau la concerte live in Rampa de jazz si poezie.

In Aula BCUB vor fi proiectate filme romanesti cu participarea unora dintre regizori sau scenaristi, toate cu intrare libera. Vor fi amenajate si terase efemere, dar si o flota de biciclete. In plus, in tot perimetrul dedicat festivalului va exista internet wireless gratuit.

Cei mici au si ei motive de bucurie. Pentru ei, vor fi organizate ateliere de modelaj si desen, precum si concursuri de pictura si imprimare pe materiale textile. Toate acestea se vor intampla pe Strada Copiilor, unde vor fi prezenti si reprezentanti ai campaniei “Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!”, al carei scop este facilitarea accesului la educatie pentru copiii proveniti din familii defavorizate.

Pentru mai multe detalii, viziteaza site-ul www.stradadecarte.ro sau intra pe pagina de Facebook a evenimentului aici!

Foto si info: BCUB

 

PUBLISHED ON 17.09.2012

more in Newsroom