AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Spune NU violentei domestice!

Spune NU violentei domestice!

Conform cercetarilor, in Romania la fiecare 30 de secunde o femeie este abuzata. In 2010, aproape 12000 de femei au cazut victime violentei domestice, iar 75% dintre cazurile de violenta domestica nu sunt raportate. Avon Romania si Fundatia Sensiblu au marcat Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, de pe 25 noiembrie, printr-o serie de evenimente desfasurate in intreaga tara cu scopul de a combate acest fenomen.

“Ca sa intelegem o persoana abuzata, trebuie sa incercam sa privim lucrurile prin ochii ei, sa intelegem obstacolele pe care le are de depasit, obstacole interioare si ale sistemului care ar trebui sa o protejeze. Nu este usor sa fii o femeie abuzata niciunde in lumea aceasta, si Romania nu face exceptie. Femeile au nevoie de protectie, au nevoie sa creada ca sunt instrumente, institutii, organizatii si mai ales o legislatie care nu o victimizeaza, ci o valorizeaza ca fiinta umana. O persoana intr-o situatie de abuz domestic risca sa-si piarda viata!  Cred ca nimeni nu isi doreste sa se intample acest lucru, de aceea depinde de fiecare dintre noi sa schimbam ceva, sa luptam pentru siguranta fiicelor, mamelor, surorilor noastre!”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

“Intr-o familie, fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat  si Avon militeaza pentru acest lucru. De 3 ani avem alaturi in aceasta campanie parteneri de nadejde si o mare comunitate de femei din Romania . Credem in infinitatea de posibilitati pe care o femeie le are atunci cand alege sa nu suporte violenta domestica si ne propunem cu ajutorul fiecaruia sa le oferim suportul necesar pentru a depasi rusinea de a face publice actele abuzive, teama de partener sau teama de a creste singure copiii, a declarat Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Pentru a contribui la atenuarea efectelor acestui fenomen, Fundatia Sensiblu a initiat in mai 2002, programul CASA BLU, ce are ca scop sustinerea victimelor violentei domestice, femei si copii, pentru construirea unei vieti armonioase din punct de vedere social, psihologic si fizic. In cadrul programului, functioneaza un centru de conciliere dar si un adapost, cu adresa confidentiala, in care victimele violentei domestice pot fi gazduite intre 1 si 6 luni. Pana in prezent, peste 3500 de persoane au fost asistate in cadrul programului.

Din 2009, Avon s-a alaturat Fundatiei Sensiblu, sprijinind material o serie de traininguri adresate psihologilor, asistentilor sociali si altor  lucratori din domeniu de asistenta. De asemenea, Avon a sponsorizat un program de achizitionare a certificatelor medico-legale pentru victimele violentei domestice. In prezent, taxa unui certificat medico-legal este de 30 de lei, o suma pe care nu toate victimele si-o permit.

In aceasta toamna, Avon vorbeste despre toate formele pe care le imbraca violenta domestica, iar mesajul campaniei este “Nu doar vanataile te transforma in victima”. Primul spot pe care l-am vazut deja la televizor ne vorbeste despre interzicerea accesului la bani. Pe termen lung, Campania Respectului – Avon isi propune sa educe femeile ca violenta domestica este inacceptabila, fiind o incalcare a drepturilor omului. Prin campaniile educative isi doresc sa ajute femeile din Romania, victime actuale sau potentiale ale violentei domestice, sa isi schimbe viata in bine.

Fiecare poate sprijini strangerea de fonduri Avon comandand produsele care poarta simbolul infinitului (bratara, colierul sau inelul). Tot profitul obtinut din vanzarea produselor din Campania Respectului va fi folosit pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor din Romania.

In plus, cu ocazia Zilei Internationale de lupta impotriva violentei domestice, Avon te invita, pe 28 decembrie 2011, la filmul Pink Saris de la ora 19, la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall. Biletul costa 13 lei, iar fondurile stranse din vanzarea biletelor vor fi donate integral  Centrului Maternal „Casa Zorilor” din Brasov.

“Pink Saris” este o poveste emotionanta despre lupta femeilor din India, victime ale violentei domestice. Kim Longinotto, regizorul acestui film, urmareste pas cu pas bataliile purtate de Sampat Pal, o  aparatoare indarjita a drepturilor femeilor. In cele 95 de minute o sa  fim martorii unor întâmplari ce vorbesc de la sine despre mostenirea culturala a poporului indian.

Foto: Hepta.ro

 

PUBLISHED ON 28.11.2011

more in Newsroom