INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Spune NU violentei domestice!

Spune NU violentei domestice!

Conform cercetarilor, in Romania la fiecare 30 de secunde o femeie este abuzata. In 2010, aproape 12000 de femei au cazut victime violentei domestice, iar 75% dintre cazurile de violenta domestica nu sunt raportate. Avon Romania si Fundatia Sensiblu au marcat Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, de pe 25 noiembrie, printr-o serie de evenimente desfasurate in intreaga tara cu scopul de a combate acest fenomen.

“Ca sa intelegem o persoana abuzata, trebuie sa incercam sa privim lucrurile prin ochii ei, sa intelegem obstacolele pe care le are de depasit, obstacole interioare si ale sistemului care ar trebui sa o protejeze. Nu este usor sa fii o femeie abuzata niciunde in lumea aceasta, si Romania nu face exceptie. Femeile au nevoie de protectie, au nevoie sa creada ca sunt instrumente, institutii, organizatii si mai ales o legislatie care nu o victimizeaza, ci o valorizeaza ca fiinta umana. O persoana intr-o situatie de abuz domestic risca sa-si piarda viata!  Cred ca nimeni nu isi doreste sa se intample acest lucru, de aceea depinde de fiecare dintre noi sa schimbam ceva, sa luptam pentru siguranta fiicelor, mamelor, surorilor noastre!”, a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

“Intr-o familie, fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat  si Avon militeaza pentru acest lucru. De 3 ani avem alaturi in aceasta campanie parteneri de nadejde si o mare comunitate de femei din Romania . Credem in infinitatea de posibilitati pe care o femeie le are atunci cand alege sa nu suporte violenta domestica si ne propunem cu ajutorul fiecaruia sa le oferim suportul necesar pentru a depasi rusinea de a face publice actele abuzive, teama de partener sau teama de a creste singure copiii, a declarat Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Pentru a contribui la atenuarea efectelor acestui fenomen, Fundatia Sensiblu a initiat in mai 2002, programul CASA BLU, ce are ca scop sustinerea victimelor violentei domestice, femei si copii, pentru construirea unei vieti armonioase din punct de vedere social, psihologic si fizic. In cadrul programului, functioneaza un centru de conciliere dar si un adapost, cu adresa confidentiala, in care victimele violentei domestice pot fi gazduite intre 1 si 6 luni. Pana in prezent, peste 3500 de persoane au fost asistate in cadrul programului.

Din 2009, Avon s-a alaturat Fundatiei Sensiblu, sprijinind material o serie de traininguri adresate psihologilor, asistentilor sociali si altor  lucratori din domeniu de asistenta. De asemenea, Avon a sponsorizat un program de achizitionare a certificatelor medico-legale pentru victimele violentei domestice. In prezent, taxa unui certificat medico-legal este de 30 de lei, o suma pe care nu toate victimele si-o permit.

In aceasta toamna, Avon vorbeste despre toate formele pe care le imbraca violenta domestica, iar mesajul campaniei este “Nu doar vanataile te transforma in victima”. Primul spot pe care l-am vazut deja la televizor ne vorbeste despre interzicerea accesului la bani. Pe termen lung, Campania Respectului – Avon isi propune sa educe femeile ca violenta domestica este inacceptabila, fiind o incalcare a drepturilor omului. Prin campaniile educative isi doresc sa ajute femeile din Romania, victime actuale sau potentiale ale violentei domestice, sa isi schimbe viata in bine.

Fiecare poate sprijini strangerea de fonduri Avon comandand produsele care poarta simbolul infinitului (bratara, colierul sau inelul). Tot profitul obtinut din vanzarea produselor din Campania Respectului va fi folosit pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor din Romania.

In plus, cu ocazia Zilei Internationale de lupta impotriva violentei domestice, Avon te invita, pe 28 decembrie 2011, la filmul Pink Saris de la ora 19, la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall. Biletul costa 13 lei, iar fondurile stranse din vanzarea biletelor vor fi donate integral  Centrului Maternal „Casa Zorilor” din Brasov.

“Pink Saris” este o poveste emotionanta despre lupta femeilor din India, victime ale violentei domestice. Kim Longinotto, regizorul acestui film, urmareste pas cu pas bataliile purtate de Sampat Pal, o  aparatoare indarjita a drepturilor femeilor. In cele 95 de minute o sa  fim martorii unor întâmplari ce vorbesc de la sine despre mostenirea culturala a poporului indian.

Foto: Hepta.ro

 

PUBLISHED ON 28.11.2011

more in Newsroom