INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
“Sometimes people cut bangs when everything’s fine.”
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

“Sometimes people cut bangs when everything’s fine.”

Schimbarea de look a protagonistei serialului Emily in Paris s-ar putea sa fi contribuit, iarna asta, la cresterea numarului de persoane care poarta breton. Nu de suparare, asa cum a fost cazul lui Emily Cooper, ci pentru ca un breton bine ales te poate face sa te reindragostesti de coafura ta de zi cu zi. “Sometimes people cut bangs when everything’s fine”, spune ea la un moment dat in film. Ii dau dreptate. Se intampla si asa.

Scena in care Emily se tunde singura mi-a amintit de ziua in care am facut si eu acelasi lucru. Eram mult mai mica decat ea, in anii de gimnaziu, si, in cazul meu, nu a fost vorba de “trauma bangs”. Am luat foarfeca in propriile maini si mi-am indeplinit dorinta de a avea o tunsoare noua, fara sa renunt la lungimea parului, care ajungea undeva la nivelul coatelor.


Lily Collins / Sursa foto: Hepta.ro


Lily Collins / Sursa foto: Hepta.ro

Nu eram nici la Paris ca Emily, ci la Sibiu, dar, ca ea, m-am uitat in oglinda, am luat o suvita de par si am taiat. Acum as spune ca nu a iesit tocmai bine, desi era loc si de mult mai rau. Atunci, insa, am fost incantata de isprava mea. Am finisat cum m-am priceput si, din acel moment, bretonul a ramas o alegere care ma reprezinta, chiar daca, de-a lungul timpului, au existat perioade in care raspunsul la dorinta unui look nou a fost tocmai sa renunt la el.

Bretonul lui Lily Collins, actrita care o interpreteaza pe Emily, a fost tuns in realitate de hairstylistul Gregory Russell. Stilul frantuzesc ales de el este in trend: lung, filat, cu o forma care incadreaza chipul.

In ultima perioada, l-am remarcat mai des decat de obicei. E adevarat ca sunt celebritati pentru care bretonul cu un stil asemanator reprezinta o emblema a lookului lor de ani de zile. Caroline de Maigret si Florence Welch se regasesc printre ele. Dar lor le-am alaturat alte si alte nume.


Caroline de Maigret / Sursa foto: Hepta.ro


Florence Welch / Sursa foto: Hepta.ro

Fotografiile alese imi arata ca e vorba de un breton ce poate fi adaptat cu usurinta la tipul de par, la forma fetei, dar si la preferintele celei care il poarta. In plus, arata bine si cand e super aranjat, si cand e uscat pur si simplu, si cand restul parului e lasat liber si cand e strans in tot felul de coafuri.

Intamplator, coafura mea de azi e apropiata ca descriere de cea din gimnaziu. Am parul lung pana aproape de nivelul coatelor, lucru care nu cred ca s-a mai intamplat din acea perioada, si port breton. Asa ca orice sursa de inspiratie in aceasta directie e binevenita. Si da, rezonez cu acest stil de breton.


Sophie Marceau / Sursa foto: Hepta.ro

Suki Waterhouse / Sursa foto: Hepta.ro


Billie Eilish / Sursa foto: Hepta.ro


Penelope Cruz / Sursa foto: Hepta.ro


Penelope Cruz / Sursa foto: Hepta.ro


Taylor Swift / Sursa foto: Hepta.ro


Dakota Johnson / Sursa foto: Hepta.ro

Fotografie principala: un cadru din Emily in Paris / Netflix / Sursa foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 05.01.2023

more in Beauty Lines