INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Sofia Coppola, premiata la Cannes

Sofia Coppola, premiata la Cannes

Sofia Coppola a castigat, aseara, premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes. Ea a devenit a doua femeie regizor recompensata cu acest trofeu, la o distanta de 56 de ani de la premiul desemnat regizoarei ruse Yuliya Solntseva pentru “The Story of the Flaming Years”.

“The Beguiled”, filmul cu care Sofia Coppola a participat la cea de-a 70-a editie a festivalului, este o adaptare feminista a unui roman scris de Thomas P Cullinan in 1966 si ecranizat, pentru prima oara, de Don Siegel. Daca varianta din 1971 l-a avut in rol principal pe Clint Eastwood, de aceasta data, rolul caporalului John McBurney este interpretat Colin Farrell. Din distributie fac parte actritele Nicole Kidman, Elle Fanning si Kirsten Dunst.

Sofia Coppola nu a fost prezenta la ceremonia de premiere, iar Maren Ade, membra a juriului din acest an, a citit publicului mesajul de multumire a castigatoarei. “Multumesc juriului pentru aceasta onoare. Multumesc tatalui meu, care m-a invatat sa scriu si sa regizez si care a impartasit cu mine dragostea lui pentru cinematografie, si mamei mele, care m-a incurajat sa fiu artista.”

Ea a multumit , de asemenea, lui Jane Campion pentru sprijinul oferit realizatoarelor de film. Intr-o industrie dominata de barbati, Campion ramane pana in acest moment singura femeie recompensata cu cel mai important trofeu al competitiei de la Cannes. Fimul “Piano” i-a adus premiul Palme d’Or in 1993.

Gasesti lista completa a castigatorilor din acest an pe festival-cannes.com.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 29.05.2017

more in Newsroom