WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte

Smart Girls Camp 2016

Anul trecut va povesteam despre lansarea Smart Girls Camp, prima tabara dedicata femeilor antreprenor de la noi. Vara aceasta a gazduit cea de-a doua editie care s-a desfasurat la Conac Polizu din Iasi.

„Femei incredibile, antreprenoare cu pofta de succes au petrecut 4 zile intr-un cadru de poveste si, impreuna, inspirate de 8 mentori-ICONS, au gasit solutii, idei, forta pentru a-si redefini afacerile si visurile. Curricula campului a cuprins atat workshop-uri informationale construite in jurul expertizei profesorilor, cat si ateliere inspirationale,” declara echipa Naked PR, cea care a dezvoltat acest proiect.

smart girls camp 2 gimnasta andreea raducan
Andreea Raducanu, unul dintre invitatii Smart Girls Camp 2016

Antreprenoarea Camelia Sucu, Anca Nuta, Director de Marketing si Comunicare UniCredit Bank, Victor Kapra, blogger specializat in new technologies & web, Raluca Michailov, General Manager la BP Publishing Media, gimnasta Andreea Raducan, artista Helen si Vlad Dogarescu, mindfulness trainer, au impartasit participantelor din experienta lor. Ei au vorbit despre curajul pe care il necesita antreprenoriatul, despre provocarile pe care le implica, precum si despre bucuriile pe care ti le poate aduce, despre instinct si motivatie, despre pasi concreti, necesari in consolidarea unui brand.

smart girls camp 2016 (1)

Iata in continuare cateva idei care s-au regasit in discursurile lor :

„La vremea cand am intrat in zona de business, nu stiam sa definesc antreprenorul si nici unde sa-l caut. Am fost aruncati intr-o competitie pentru care nu eram pregatiti. Traseul nu a fost intotdeauna unul usor si, sigur, am avut momentele mele de indoiala si de teama. Si-acum le am. Dar ma bazez intotdeauna pe instinct. Dragile mele, investitiile sunt ca saltul in gol cu parasuta – nu stii niciodata daca parasuta se deschide, dar trebuie sa ai curaj sa te arunci,” este de parere Camelia Sucu.

„Toata lumea discuta, teoretic, despre Social Media in business, dar noi am facut un Atelier Digital altfel, mai practic. Am vazut care sunt pasii concreti si deloc complicati pe care orice antreprenor ii poate face in Comunicarea online, pentru a da putere brandului pe care l-a construit,” a declarat Victor Kapra.

„Daca ma intreba cineva acum vreo 5 ani, nu as fi crezut ca am vreo gena antreprenoriala, desi strabunicul meu, cu care mi se spune ca seman leit, a pornit de la calfa de cizmar, a invatat singur limbi straine si business si a ajuns sa detina o mare fabrica de incaltaminte (pana au venit comunistii, dar asta e alta poveste),” isi aminteste Raluca Michailov. „Revenind, de aproape patru ani, sunt antreprenor. Cu satisfactiile, sacrificiile, nervii, stresul, dezamagirile, sperantele, proiectele si frustrarile anexe. E foarte greu, dar si foarte frumos. Pentru ca pot face ceea ce visez, alaturi de oamenii pe care ii iubesc si ii respect.”

„Administrarea bugetului familiei si puterea de cumparare din mana femeilor a crescut din ce in ce mai mult in ultimii ani. Cu toate acestea, marketing-ul din zilele noastre este plin de clisee. Noi, oamenii de marketing, suntem cei care le bagam in cap baietilor ca trebuie sa fie duri, sa nu-si arate emotiile, sa fie puternici si sobri. Iar fetitelor le vindem povesti minunate cu feti frumosi, printese, flori, roz si happy end. Noi construim o realitate care de fapt nu are nicio legatura cu realitatea. La Smart Girls Camp, am povestit despre cat este de important curajul in antreprenoriat,” a declarat Anca Nuta.

smart girls camp 2016 (2)Concert Helen

Mai multe detalii despre agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul NAKED PR.

PUBLISHED ON 12.08.2016

more in Newsroom