INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Silvia Terziu, primul designer roman expus la Muzeul Postei din Paris

Silvia Terziu, primul designer roman expus la Muzeul Postei din Paris

Tanara creatoare de moda, Silvia Terziu, a reusit o premiera pentru moda romaneasca de avangarda: una dintre piesele realizate de ea a fost expusa la Muzeul Postei Franceze din Paris.

Silvia reinterpreteaza in mod avangardist stilul Paco Rabanne in Capitala modei, succesul sau determinand conducerea Muzeului Postei Franceze sa extinda aceasta expozitie in intreaga Franta. A fost discipola lui Stephane Rolland, designerul partener al Festivalului de la Cannes, si acum isi doreste sa cucereasca Parisul.

Muzeul Postei Franceze este una dintre atractiile-cheie ale metropolei franceze si un simbol al vietii urbane pariziene contemporane, gazduind permanent expozitii, dintre care doua expozitii culturale anual.

Silvia Terziu este unul dintre cei mai promitatori designeri care si-a finalizat studiile anul trecut la Paris, la Universitatea Internationala de Moda Esmod. Stabilita la Paris, Silvia provine din Timisoara si are o afinitate declarata spre stilul futuristic al lui Paco Rabanne, pe care doreste sa-l interpreteze pornind de la propria sa viziune artistica. De altfel, influentele metalice ale creatiilor sale toamna-iarna 2011-2012 poarta amprenta creatorului Paco Rabbane. Siluetele sale metalice au o tenta abstracta care anticipeaza  sufletul, lumea interioara, transparenta aparenta si profunzimea spirituala. Senzualitatea creatiilor sale forteaza limitele dintre sexy si rezervat, dand, ca in realitate, o forma contradictorie individualitatii feminine.

Cum vede creatoarea originara din Romania diferentele de stil dintre femeia parizianca si femeia de pe strazile Bucurestiului? “Cred ca femeia universala nu exista. La Paris hainele sunt lejere, vaporoase, culorile mai degraba neutre, cum zice francezul  “a Paris, toutes les chat sont gris”; adica nimeni nu iese in evidenta, nici prea sexy, nici prea colorat. Este o moda “orice imi sta bine, combinat cu orice”, parul e in toate directiile. Insa la Bucuresti vedem femeia sexy, eleganta, imbracata de seara chiar si in timpul zilei, care are nevoie sa iasa in evidenta ori prin vestimentatii mulate pe corp ori prin culori tari, femeia care nu iese din casa necoafata, nemachiata, chiar as spune prea dichisita“.

Un proiect al Silviei aflat in derulare in prezent este pregatirea colectiei de primavara-vara 2012, inspirata de Marchesa, proiect pentru care au fost deja demarate pregatirile necesare. In acelasti timp, creatoarea este interesata si de piata din Romania si pregateste o ampla defilare in cadrul Bucharest Fashion Week.

Prima sa colectie poate fi vizionata pe www.silviaterziu.com.

Foto: www.silviaterziu.com

PUBLISHED ON 09.02.2012

more in Newsroom