CATWALK

De pe catwalk pe covorul...

Saptamana Modei de la Paris, dedicata colectiilor haute couture toamna-iarna 2025,…

WE LIKE

Iris van Herpen. Designul prinde...

Designul prinde viata, la propriu, in Sympoiesis, colectia Iris van Herpen…

INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

Inspiratie

Elsa Peretti, Tiffany & Co. si bijuteriile de colectie

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala, "The Bone Cuff". O bijuterie statement, care imbraca incheietura mainii, ca un semnal din argint masiv pentru delicatetea feminina. Liza Minnelli, Catherine Deneuve sau Margot Robbie iubesc aceasta bratara. Si noi la fel. Aceasta piesa a fost creata pentru Tiffany la inceputul anilor '70 si a marcat inceputul unei revolutii pentru creatia de bijuterii. In primul rand, a fost remarcata pentru designul foarte simplu si de impact: fara dantelarii sau pietre pretioase, pur si simplu, o sculptura in metal. Ea avea sa ignore orice conventie legata de materialul de bijuterii, intrucat argintul era foarte rar folosit la acel moment. "Stilul e intotdeauna ceva simplu," spunea Peretti, in timp ce reusea sa impuna argintul in lumea bijuteriilor de lux. Creatiile Elsei Peretti au intrat in portofoliul Tiffany & Co. datorita presedintelui de la acea vreme, Walter Hoving, care a cunoscut-o datorita lui Halston, prietenul lor comun. Tanara designer de bijuterii a adus pentru prima data argintul in portofoliul Tiffany, desi ei nu il comercializasera niciodata timp de 25 de ani. "Regulile bunului gust nu au nicio legatura cu pretul", spunea atunci Hoving. "Un articol cu un pret mai mic poate fi la fel de a...

Inapoi Inainte

Sibiu Jazz Festival 2015

Niccolo Faraci, Edi Jak Neumann International Quartet, trioul elvetian VEIN, Amos Hoffman Quartet, Sebastian Spanache Trio, Dorantes si Edi Jak Neumann International Quartet se regasesc printre muzicienii care vor concerta la cea de-a 45-a editie a Festivalului de Jazz de la Sibiu, desfasurata intre 22 – 25 octombrie.

”Saptamana Jazzistica de la Sibiu isi reafirma statutul de cel mai solid brand romanesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rara si reprezinta o adevarata carte de vizita pentru Sibiu. In linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil si origine etno-culturala”, declara Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

 

Sibiu Jazz Festival 1

Programul Festivalului

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, unde sunt asteptati parcipanti din Timisoara, Bucuresti, Iasi, Brasov, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria. Concursul se va desfasura intre 19–21 octombrie, la Teatrul Gong, incepand cu ora 19:00.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul va asculta ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvetian VEIN. Concertul lor va fi urmat de jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolo Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debuteaza cu concertul unuia dintre cei mai apreciati pianisti spanioli de flamenco-jazz: DORANTES, in premiera in Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sambata, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), este dedicata proiectului creat la Sibiu in cadrul “Jazz Residency”, la care participa muzicieni din Iordania, Moldova si Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), al carui proiect “Brown Sugar” este o combinatie electrizanta intre influentele melodice orientale si groove-ul american. Seara se incheie pe ritmurile exotice cubaneze ale SONEROS DE VERDAD, a doua generatie Buena Vista Social Club, venita in premiera in Romania. Muzica lor este un amestec incantator de son, danzon si jazz.

Ultima seara de festival, duminica, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), il aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache. Muzica trio-ului sau va fi urmata de ritmurile celor de la Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), o imbinare a jazzului cu muzica straveche africana.

In fiecare seara a festivalului, publicul este invitat la JAM SESSION si Jazz Party in Music Pub, incepand cu ora 23:00.

Pentru bilete si abonamente sau pentru mai multe alte detalii, intra pe www.sibiujazz.ro.

Foto si info: Sibiu Jazz Festival

 

 

 

 

PUBLISHED ON 13.10.2015

more in Newsroom