EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte

Sibiu Jazz Festival 2015

Niccolo Faraci, Edi Jak Neumann International Quartet, trioul elvetian VEIN, Amos Hoffman Quartet, Sebastian Spanache Trio, Dorantes si Edi Jak Neumann International Quartet se regasesc printre muzicienii care vor concerta la cea de-a 45-a editie a Festivalului de Jazz de la Sibiu, desfasurata intre 22 – 25 octombrie.

”Saptamana Jazzistica de la Sibiu isi reafirma statutul de cel mai solid brand romanesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rara si reprezinta o adevarata carte de vizita pentru Sibiu. In linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil si origine etno-culturala”, declara Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

 

Sibiu Jazz Festival 1

Programul Festivalului

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, unde sunt asteptati parcipanti din Timisoara, Bucuresti, Iasi, Brasov, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria. Concursul se va desfasura intre 19–21 octombrie, la Teatrul Gong, incepand cu ora 19:00.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul va asculta ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvetian VEIN. Concertul lor va fi urmat de jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolo Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debuteaza cu concertul unuia dintre cei mai apreciati pianisti spanioli de flamenco-jazz: DORANTES, in premiera in Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sambata, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), este dedicata proiectului creat la Sibiu in cadrul “Jazz Residency”, la care participa muzicieni din Iordania, Moldova si Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), al carui proiect “Brown Sugar” este o combinatie electrizanta intre influentele melodice orientale si groove-ul american. Seara se incheie pe ritmurile exotice cubaneze ale SONEROS DE VERDAD, a doua generatie Buena Vista Social Club, venita in premiera in Romania. Muzica lor este un amestec incantator de son, danzon si jazz.

Ultima seara de festival, duminica, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), il aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache. Muzica trio-ului sau va fi urmata de ritmurile celor de la Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), o imbinare a jazzului cu muzica straveche africana.

In fiecare seara a festivalului, publicul este invitat la JAM SESSION si Jazz Party in Music Pub, incepand cu ora 23:00.

Pentru bilete si abonamente sau pentru mai multe alte detalii, intra pe www.sibiujazz.ro.

Foto si info: Sibiu Jazz Festival

 

 

 

 

PUBLISHED ON 13.10.2015

more in Newsroom