ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Sibiu Jazz Festival 2015

Niccolo Faraci, Edi Jak Neumann International Quartet, trioul elvetian VEIN, Amos Hoffman Quartet, Sebastian Spanache Trio, Dorantes si Edi Jak Neumann International Quartet se regasesc printre muzicienii care vor concerta la cea de-a 45-a editie a Festivalului de Jazz de la Sibiu, desfasurata intre 22 – 25 octombrie.

”Saptamana Jazzistica de la Sibiu isi reafirma statutul de cel mai solid brand romanesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rara si reprezinta o adevarata carte de vizita pentru Sibiu. In linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil si origine etno-culturala”, declara Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

 

Sibiu Jazz Festival 1

Programul Festivalului

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, unde sunt asteptati parcipanti din Timisoara, Bucuresti, Iasi, Brasov, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria. Concursul se va desfasura intre 19–21 octombrie, la Teatrul Gong, incepand cu ora 19:00.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul va asculta ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvetian VEIN. Concertul lor va fi urmat de jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolo Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debuteaza cu concertul unuia dintre cei mai apreciati pianisti spanioli de flamenco-jazz: DORANTES, in premiera in Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sambata, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), este dedicata proiectului creat la Sibiu in cadrul “Jazz Residency”, la care participa muzicieni din Iordania, Moldova si Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), al carui proiect “Brown Sugar” este o combinatie electrizanta intre influentele melodice orientale si groove-ul american. Seara se incheie pe ritmurile exotice cubaneze ale SONEROS DE VERDAD, a doua generatie Buena Vista Social Club, venita in premiera in Romania. Muzica lor este un amestec incantator de son, danzon si jazz.

Ultima seara de festival, duminica, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), il aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache. Muzica trio-ului sau va fi urmata de ritmurile celor de la Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), o imbinare a jazzului cu muzica straveche africana.

In fiecare seara a festivalului, publicul este invitat la JAM SESSION si Jazz Party in Music Pub, incepand cu ora 23:00.

Pentru bilete si abonamente sau pentru mai multe alte detalii, intra pe www.sibiujazz.ro.

Foto si info: Sibiu Jazz Festival

 

 

 

 

PUBLISHED ON 13.10.2015

more in Newsroom