HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Sibiu Jazz Festival 2015

Niccolo Faraci, Edi Jak Neumann International Quartet, trioul elvetian VEIN, Amos Hoffman Quartet, Sebastian Spanache Trio, Dorantes si Edi Jak Neumann International Quartet se regasesc printre muzicienii care vor concerta la cea de-a 45-a editie a Festivalului de Jazz de la Sibiu, desfasurata intre 22 – 25 octombrie.

”Saptamana Jazzistica de la Sibiu isi reafirma statutul de cel mai solid brand romanesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate este rara si reprezinta o adevarata carte de vizita pentru Sibiu. In linii mari, programul va aduce proiecte artistice inedite, variate ca stil si origine etno-culturala”, declara Simona Adina Maxim, director executiv al Sibiu Jazz Festival.

 

Sibiu Jazz Festival 1

Programul Festivalului

Festivalul este deschis de Concursul Sibiu Jazz Festival, unde sunt asteptati parcipanti din Timisoara, Bucuresti, Iasi, Brasov, Targu Mures, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Republica Moldova si Ungaria. Concursul se va desfasura intre 19–21 octombrie, la Teatrul Gong, incepand cu ora 19:00.

Joi, 22 octombrie (Teatrul Gong, ora 19:00), publicul va asculta ritmurile groove, aduse de proiectul „Jazz Talks” al trioului elvetian VEIN. Concertul lor va fi urmat de jazzul rafinat al cvartetului contrabasistului italian Niccolo Faraci.

Seara de vineri, 23 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), debuteaza cu concertul unuia dintre cei mai apreciati pianisti spanioli de flamenco-jazz: DORANTES, in premiera in Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”.

Sambata, 24 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), este dedicata proiectului creat la Sibiu in cadrul “Jazz Residency”, la care participa muzicieni din Iordania, Moldova si Romania. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), al carui proiect “Brown Sugar” este o combinatie electrizanta intre influentele melodice orientale si groove-ul american. Seara se incheie pe ritmurile exotice cubaneze ale SONEROS DE VERDAD, a doua generatie Buena Vista Social Club, venita in premiera in Romania. Muzica lor este un amestec incantator de son, danzon si jazz.

Ultima seara de festival, duminica, 25 octombrie (Sala Thalia, ora 19:00), il aduce la Sibiu pe pianistul Sebastian Spanache. Muzica trio-ului sau va fi urmata de ritmurile celor de la Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), o imbinare a jazzului cu muzica straveche africana.

In fiecare seara a festivalului, publicul este invitat la JAM SESSION si Jazz Party in Music Pub, incepand cu ora 23:00.

Pentru bilete si abonamente sau pentru mai multe alte detalii, intra pe www.sibiujazz.ro.

Foto si info: Sibiu Jazz Festival

 

 

 

 

PUBLISHED ON 13.10.2015

more in Newsroom