INSPIRATIE

Vara, anotimpul contrastelor vestimentare

Vara este anotimpul contrastelor din punct de vedere vestimentar. Ea aduce…

WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Si caii sunt verzi pe pereti – regia: Dan Chisu

Si caii sunt verzi pe pereti – regia: Dan Chisu

'Si caii sunt verzi pe pereti' in regia lui Dan Chisu are premiera de gala pe 2 noiembrie la cinematograful Cinema PRO. Filmul este o poveste despre iluzia de a te imbogati rapid si facil in Romania zilelor noastre, bombardata de anunturi care promit tuturor castigul. Din distributie fac parte actori precum: Adrian Titieni (Tocitu), Iulian Visan (Marius), Anca Florescu (Cosmina) si Tudor Smoleanu (Buzila).

Filmul vrea sa scoata in evidenta relatia imaginara a omului cu imbogatirea. Vorbind despre ‘Si caii sunt verzi pe pereti’, regizorul Dan Chisu spune ca: “este o replica la zicala << banii n-aduc fericirea>> ce isi doreste sa radiografieze visul imbogatirii”. Povestea lui urmeaza doua destine care ajung sa se intalneasca la final: cel al unui cuplu de tineri care ar fi putut deveni bogati si cel a doi adulti pacaliti de un spam pe email care ii convinge sa intre intr-o loterie online falsa.

Regizorul foloseste cadre fixe, descriptive si umor de situatie pentru eroii primei povestiri, in timp ce in cazul lui Marius si a Cosminei cadrele devin dinamice ca lumea lor, imaginea este vie, in miscare, in concondanta cu starea lor de agitatie si alergatura.

Asa cum afirma Dan Chisu, filmul sau:  “Nu este o metafora. Este un film compus. Este monoton, aproape teatral in cuplul Tocitu-Buzila, cu un umor rezultat din text, simplist, neingrosat de loc, aproape nefiresc. Este dinamic si cu mult suspans in cuplul Cosmina -Marius. Devine halucinant in secventa trenului si are momentul de respiro-tandrete dupa fuga prin compartimente si iesirea lui Marius afara din tren, pe usa ultimului vagon. Finalul este deschis.”


Mergeti sa vedeti un film despre situatii cu care ne intalnim in mod frecvent, despre iluzii la care poate am visat cu ochii deschisi si despre oameni simpli, umili, pacaliti de gandul ca ar putea deveni bogati peste noapte, dar care reusesc sa revina la normalitate.

Foto: www.sicaiisuntverzipepereti.ro

 

PUBLISHED ON 01.11.2012

more in Newsroom