HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Si caii sunt verzi pe pereti – regia: Dan Chisu

Si caii sunt verzi pe pereti – regia: Dan Chisu

'Si caii sunt verzi pe pereti' in regia lui Dan Chisu are premiera de gala pe 2 noiembrie la cinematograful Cinema PRO. Filmul este o poveste despre iluzia de a te imbogati rapid si facil in Romania zilelor noastre, bombardata de anunturi care promit tuturor castigul. Din distributie fac parte actori precum: Adrian Titieni (Tocitu), Iulian Visan (Marius), Anca Florescu (Cosmina) si Tudor Smoleanu (Buzila).

Filmul vrea sa scoata in evidenta relatia imaginara a omului cu imbogatirea. Vorbind despre ‘Si caii sunt verzi pe pereti’, regizorul Dan Chisu spune ca: “este o replica la zicala << banii n-aduc fericirea>> ce isi doreste sa radiografieze visul imbogatirii”. Povestea lui urmeaza doua destine care ajung sa se intalneasca la final: cel al unui cuplu de tineri care ar fi putut deveni bogati si cel a doi adulti pacaliti de un spam pe email care ii convinge sa intre intr-o loterie online falsa.

Regizorul foloseste cadre fixe, descriptive si umor de situatie pentru eroii primei povestiri, in timp ce in cazul lui Marius si a Cosminei cadrele devin dinamice ca lumea lor, imaginea este vie, in miscare, in concondanta cu starea lor de agitatie si alergatura.

Asa cum afirma Dan Chisu, filmul sau:  “Nu este o metafora. Este un film compus. Este monoton, aproape teatral in cuplul Tocitu-Buzila, cu un umor rezultat din text, simplist, neingrosat de loc, aproape nefiresc. Este dinamic si cu mult suspans in cuplul Cosmina -Marius. Devine halucinant in secventa trenului si are momentul de respiro-tandrete dupa fuga prin compartimente si iesirea lui Marius afara din tren, pe usa ultimului vagon. Finalul este deschis.”


Mergeti sa vedeti un film despre situatii cu care ne intalnim in mod frecvent, despre iluzii la care poate am visat cu ochii deschisi si despre oameni simpli, umili, pacaliti de gandul ca ar putea deveni bogati peste noapte, dar care reusesc sa revina la normalitate.

Foto: www.sicaiisuntverzipepereti.ro

 

PUBLISHED ON 01.11.2012

more in Newsroom