INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi este o initiativa prin care, cu ajutorul oamenilor, zeci de mii de copii din medii defavorizate primesc cadouri de Craciun. Editia din acest an se desfasoara intre 1 si 15 decembrie 2018, perioada in care cadourile sunt colectate in diferite locuri din tara si nu numai, pentru ca mai apoi, intre 16 si 24 decembrie, acestea sa fie distribuite.

Conform ShoeBox.ro, proiectul si-a trasat primele contururi in 2007, in familie, atunci cand Valentin Vesa, fondatorul ShoeBox, si-a propus sa isi invete baiatul sa imparta jucariile si hainele lui cu alti copii, mai saraci. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat direct proportional cu oamenii care s-au alaturat acestui demers, mai intai in Cluj Napoca, apoi, in tot mai multe orase din tara si chiar si din afara. Valentin Vesa subliniaza ca “ShoeBox NU este Mos Craciun”. Nu este un proiect despre fiinte cu puteri supranaturale, ci “despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune. Practic, punem, in cutii de pantofi, cadouri pentru copiii defavorizati si ne asiguram ca ajung la ei.”

Cutiile donate trebuie sa contina doar lucruri noi. Pot fi haine, jucarii, decoratiuni, rechizite, dulciuri sau alte alimente neperisabile potrivite pentru copii cu varste intre 2 si 18 ani. Astfel, daca doresti sa te alaturi campaniei, poti cumpara un cadou (sau mai multe) avand in minte un copil caruia i s-ar potrivi.

Am aflat despre campania din acest an prin intermediul brandului ECCO Romania, care s-a alaturat initiativei pentru a patra oara consecutiv si colecteaza, verifica, ambaleaza si selecteaza pe varste cutiile aduse de donatori in oricare dintre cele 20 de magazine din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu. Acestea nu sunt, insa, singurele centre de colectare, gasesti harta completa pe shoebox.ro/locatii.

Ce mi se mai pare important de stiut este ca nu trebuie sa lipesti capacul cutiei care gazduieste cadoul pe care vrei sa-l oferi. Cand il vei lasa la punctul de colectare care iti este mai la indemana, voluntarii ShoeBox vor pregati etichete pe care vor nota daca este un cadou gandit pentru o fata sau pentru un baiat si varsta corespunzatoare. Abia apoi, vor lipi cutia.

Gasesti mai multe detalii despre campanie si despre alte moduri in care te poti implica in proiect pe shoebox.ro.

Foto: Kari Shea pe Unsplash

PUBLISHED ON 05.12.2018

more in Newsroom