EDITOR'S CHOICE

Bretonul scurt. De la Audrey...

Bretonul reprezinta una dintre cele mai simple variante de a obtine…

EDITOR'S CHOICE

Culorile. Mic glosar de interpretari...

O culoare poate lua forma unui obiect sau numele unui designer,…

EDITOR'S CHOICE

Wrapped Around Your Finger

Inelele sunt cele mai fotografiate bijuterii din telefonul meu. Am observat…

INSPIRATIE

Pulover sau cardigan?

Pulover sau cardigan? Este intrebarea care mi-a venit in minte zilele…

EDITOR'S CHOICE

Acasa. “Work in progress”.

Acasa ramane “work in progress”, indiferent cat timp a trecut de…

PARTENERIAT MEDIA

Castigatorii Digital Divas Awards 2024

Cea de-a 12-a editie Digital Divas Awards a avut loc, pe…

INSPIRATIE

I am: Celine Dion. O...

Celine Dion e printre putinii artisti care se regasesc pe coloana…

Editor's Choice

Puzzle-uri de tot felul

Puzzle-urile se afla in topul cadourilor mele din ultima perioada, oferite si primite deopotriva. Cele clasice ma conecteaza instant la momente dragi din copilarie, iar asta le garanteaza un loc special pe viata. Printre cele din amintirile recente, unele au primit inca o dimensiune, chiar si lumini led, si au devenit fragmente in miniatura din lumea inconjuratoare. Doua imagini compuse din sute de piese din carton stau si azi agatate de un perete in apartamentul in care am crescut. Au fost munca in echipa daca punem la socoteala sprijinul moral oferit. Altfel, contributia mea n-a fost una semnificativa - eram prea mica si nerabdatoare, dar mi s-a intiparit in minte perioada in care au fost facute si bucuria starnita de lungile cautari incheiate cu cate o reusita. De curand, am construit un puzzle 3D, primit cadou de ziua mea. O sera cu o atmosfera calda, la care visez, de mult timp, in viata reala si pe care o am, deocamdata, la o dimensiune care sa-i permita sa stea printre cartile din biblioteca. Mi-a luat cateva ore bune sa asez fiecare piesa la locul ei, intr-o ordine urmata cu atentie si rabdare. Pe masura ce dadeam paginile manualului de instructiuni, sera mea capata o forma din ce in ce mai clara. O scara serpuita, un dulapior, o ladita cu flori, o carte, dou...

Inapoi Inainte
#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi este o initiativa prin care, cu ajutorul oamenilor, zeci de mii de copii din medii defavorizate primesc cadouri de Craciun. Editia din acest an se desfasoara intre 1 si 15 decembrie 2018, perioada in care cadourile sunt colectate in diferite locuri din tara si nu numai, pentru ca mai apoi, intre 16 si 24 decembrie, acestea sa fie distribuite.

Conform ShoeBox.ro, proiectul si-a trasat primele contururi in 2007, in familie, atunci cand Valentin Vesa, fondatorul ShoeBox, si-a propus sa isi invete baiatul sa imparta jucariile si hainele lui cu alti copii, mai saraci. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat direct proportional cu oamenii care s-au alaturat acestui demers, mai intai in Cluj Napoca, apoi, in tot mai multe orase din tara si chiar si din afara. Valentin Vesa subliniaza ca “ShoeBox NU este Mos Craciun”. Nu este un proiect despre fiinte cu puteri supranaturale, ci “despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune. Practic, punem, in cutii de pantofi, cadouri pentru copiii defavorizati si ne asiguram ca ajung la ei.”

Cutiile donate trebuie sa contina doar lucruri noi. Pot fi haine, jucarii, decoratiuni, rechizite, dulciuri sau alte alimente neperisabile potrivite pentru copii cu varste intre 2 si 18 ani. Astfel, daca doresti sa te alaturi campaniei, poti cumpara un cadou (sau mai multe) avand in minte un copil caruia i s-ar potrivi.

Am aflat despre campania din acest an prin intermediul brandului ECCO Romania, care s-a alaturat initiativei pentru a patra oara consecutiv si colecteaza, verifica, ambaleaza si selecteaza pe varste cutiile aduse de donatori in oricare dintre cele 20 de magazine din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu. Acestea nu sunt, insa, singurele centre de colectare, gasesti harta completa pe shoebox.ro/locatii.

Ce mi se mai pare important de stiut este ca nu trebuie sa lipesti capacul cutiei care gazduieste cadoul pe care vrei sa-l oferi. Cand il vei lasa la punctul de colectare care iti este mai la indemana, voluntarii ShoeBox vor pregati etichete pe care vor nota daca este un cadou gandit pentru o fata sau pentru un baiat si varsta corespunzatoare. Abia apoi, vor lipi cutia.

Gasesti mai multe detalii despre campanie si despre alte moduri in care te poti implica in proiect pe shoebox.ro.

Foto: Kari Shea pe Unsplash

PUBLISHED ON 05.12.2018

more in Newsroom