WE LIKE

Hands that Hold the Silence

Pentru Andreea Macri, zona de “backstage” ramane un spatiu magic. Intr-o…

WE LIKE

Magazinele de moda, spatii de...

Arta reprezinta una dintre resursele explorate astazi de brandurile din industria…

EDITOR'S CHOICE

Detalii transparente & jocuri de...

Transparentele sunt atemporale in vestimentatie, dar rolul lor pe scena tendintelor…

WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

#ShoeBox2018. Cadoul din cutia de pantofi.

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi este o initiativa prin care, cu ajutorul oamenilor, zeci de mii de copii din medii defavorizate primesc cadouri de Craciun. Editia din acest an se desfasoara intre 1 si 15 decembrie 2018, perioada in care cadourile sunt colectate in diferite locuri din tara si nu numai, pentru ca mai apoi, intre 16 si 24 decembrie, acestea sa fie distribuite.

Conform ShoeBox.ro, proiectul si-a trasat primele contururi in 2007, in familie, atunci cand Valentin Vesa, fondatorul ShoeBox, si-a propus sa isi invete baiatul sa imparta jucariile si hainele lui cu alti copii, mai saraci. De atunci, lucrurile s-au dezvoltat direct proportional cu oamenii care s-au alaturat acestui demers, mai intai in Cluj Napoca, apoi, in tot mai multe orase din tara si chiar si din afara. Valentin Vesa subliniaza ca “ShoeBox NU este Mos Craciun”. Nu este un proiect despre fiinte cu puteri supranaturale, ci “despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune. Practic, punem, in cutii de pantofi, cadouri pentru copiii defavorizati si ne asiguram ca ajung la ei.”

Cutiile donate trebuie sa contina doar lucruri noi. Pot fi haine, jucarii, decoratiuni, rechizite, dulciuri sau alte alimente neperisabile potrivite pentru copii cu varste intre 2 si 18 ani. Astfel, daca doresti sa te alaturi campaniei, poti cumpara un cadou (sau mai multe) avand in minte un copil caruia i s-ar potrivi.

Am aflat despre campania din acest an prin intermediul brandului ECCO Romania, care s-a alaturat initiativei pentru a patra oara consecutiv si colecteaza, verifica, ambaleaza si selecteaza pe varste cutiile aduse de donatori in oricare dintre cele 20 de magazine din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara, Brasov si Sibiu. Acestea nu sunt, insa, singurele centre de colectare, gasesti harta completa pe shoebox.ro/locatii.

Ce mi se mai pare important de stiut este ca nu trebuie sa lipesti capacul cutiei care gazduieste cadoul pe care vrei sa-l oferi. Cand il vei lasa la punctul de colectare care iti este mai la indemana, voluntarii ShoeBox vor pregati etichete pe care vor nota daca este un cadou gandit pentru o fata sau pentru un baiat si varsta corespunzatoare. Abia apoi, vor lipi cutia.

Gasesti mai multe detalii despre campanie si despre alte moduri in care te poti implica in proiect pe shoebox.ro.

Foto: Kari Shea pe Unsplash

PUBLISHED ON 05.12.2018

more in Newsroom